ВАТ «Волзька ТГК» перейменовано в публічне акціонерне товариство «Т Плюс»

ТЕПЛО СО ЗНАКОМ ПЛЮС

Подія, про яку так довго говорили енергетики, здійснилося: рішенням зборів акціонерів ВАТ «Волзька ТГК» перейменовано в публічне акціонерне товариство «Т Плюс». Чим продиктований ребрендинг компанії, в структуру якої в Чувашії входять Чебоксарська ТЕЦ-2, новочебоксарск ТЕЦ-3, Чуваські магістральні теплові мережі, і, головне, чого очікувати від цієї зміни споживачам - на ці та інші питання відповів директор філії «Марій Ел і Чувашії »ПАТ« Т Плюс »Юрій Цешковський.

ЩО В ІМЕНІ ТОБІ МОЄМУ?

- Зміна найменування завершує консолідацію генеруючих активів КЕС Холдингу, яка проходила шляхом приєднання до ВАТ «Волзька ТГК» ВАТ «ТГК-5», «ТГК-6», «ТГК-9», «Оренбурзька ТГК», а також керуючої компанії ЗАТ « КЕС »і ряду ремонтно-сервісних компаній, - зазначив Юрій Анатолійович. - В рамках реорганізації на базі збутових активів холдингу створена об'єднана енергозбуткова компанія ВАТ «Енергозбут Плюс». У нас сьогодні діє філія «Марій Ел і Чувашії» ВАТ «Енергозбут Плюс», це агент з нарахування і збору коштів за теплову енергію, який працює, як і раніше, від імені філії.
- Зміна найменування завершує консолідацію генеруючих активів КЕС Холдингу, яка проходила шляхом приєднання до ВАТ «Волзька ТГК» ВАТ «ТГК-5», «ТГК-6», «ТГК-9», «Оренбурзька ТГК», а також керуючої компанії ЗАТ « КЕС »і ряду ремонтно-сервісних компаній, - зазначив Юрій Анатолійович - Була ТГК-5, потім ви стали частиною Волзької ТГК. Думаю, не кожен споживач міг правильно розшифрувати абревіатуру «ТГК» ... А що означає «Т Плюс»?
- Наші споживачі не дадуть збрехати: ми і зі старими назвами працювали зовсім непогано. В рамках реалізації нової стратегії холдингу навесні минулого року відбувся пуск нового турбоагрегату потужністю 80 МВт на новочебоксарск ТЕЦ-3 - це один з 18 проектів інвестиційної програми з будівництва нової генерації КЕС. Ми активно взялися за реалізацію програми ГВС 2.0 холдингу, яка у великій кількості міст, в тому числі в Новочебоксарске і Чебоксарах, дозволить виключити або звести до мінімуму відключення гарячого водопостачання. Філія забезпечує надійне енергопостачання споживачів, що підтверджує і минулий опалювальний сезон, який ми пройшли без серйозних збоїв. Сьогодні повним ходом йде підготовка до майбутнього осінньо-зимового періоду.
Якщо говорити про нове найменування «Т Плюс» (або «Т +»), то воно символізує тепло, основний бізнес холдингу. Тепло зі знаком плюс - все просто і зрозуміло. Візуально новий логотип нагадує труби, по яких йде теплова енергія, - основу інфраструктури кожного великого промислового підприємства. Зміна бренду, думаю, не в останню чергу викликана і тим, що найменування «Волзька ТГК» (ми з самого початку говорили, що воно тимчасове - проміжне) не відповідало і фактичної географії розташування об'єктів компанії: крім регіонів Поволжя у нас є станції на Уралі , в Республіці Комі, Володимирській області.

ЩО ЗМІНИТЬСЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧА?

- У зв'язку з ребрендингом чого очікувати споживачам?
- Перейменування ВАТ «Волзька ТГК» в ПАТ «Т Плюс» як з юридичної точки зору, так і в організаційному плані ніяких змін не передбачає. В тому числі - у взаєминах з клієнтами компанії. По-перше, всі податки, які перераховувалися в місцеві бюджети, як і раніше будемо платити на місці. Колектив компанії також залишається на своїх робочих місцях. У компанії змінилися назва, бренд, але поштову адресу та банківські реквізити залишилися тими ж. Юридичним особам вислані повідомлення про перейменування, споживачі також почали отримувати рахунки від імені перейменованої компанії.
Пам'ятайте, в грудні минулого року в рамках консолідації в більшості філій компанії теж змінилося найменування - на ВАТ «Волзька ТГК»? І цей факт ніяких проблем з підрядниками та клієнтами компанії не викликав. Так само буде і тепер.
Метою об'єднання генеруючих активів є створення нової вертикально інтегрованої компанії з більшою інвестиційною привабливістю, операційною ефективністю, фінансової і технологічної надійністю. Створюється компанія з більш простий і чіткою структурою і зниженими управлінськими витратами.

НІ РУБЛЯ не спиш

- Споживачі енергоресурсів накопичили величезну заборгованість перед філією. Може бути, вони сподіваються, що зміна найменування компанії простить їм борги?
- Нова компанія є правонаступником за всіма діючими договорами. Всі укладені раніше договори залишаться чинними. І перейменування компанії, її філій не тягне змін зобов'язань за чинними договорами, а тому боржникам не варто сподіватися на списання боргів і заплатити за рахунками все-таки доведеться.
- Можете оголосити весь список - назвати найбільших боржників?
- На 1 червня 2015 року загальна заборгованість споживачів двох республік перед філією «Марій Ел і Чувашії» ПАТ «Т Плюс» склала близько 1,36 млрд. Рублів. З них близько 1,19 млрд. Рублів припадає на частку підприємств і організацій Чувашії. Найбільшим неплатником як і раніше є ТОВ «Комунальні технології», яке на початок поточного місяця за спожиті енергоресурси заборгувало нам майже 584 млн. Рублів. У тому числі - непогашена досі заборгованість за 2013 рік у розмірі 116 млн. Рублів і борг за 2014 рік у розмірі понад 446 млн. Рублів. Також в числі великих боржників залишається підприємство-банкрут ТОВ «УК Новек» з боргом близько 80 млн. Рублів.
Понад 173,5 млн. Рублів філії заборгували керуючі компанії, яким відмовлено в ліцензії на здійснення діяльності з управління багатоквартирними будинками. Багатомільйонні борги накопичили ТОВ «Домовой», «Пік-1», «Стрілка-М», «РЕУ», КК «Наш двір», «Горобинка», «Центр», «Альфа» та інші. Сумно, що багато керуючих компанії гроші за тепло і гарячу воду з населення збирають майже в повному обсязі, але ці кошти до ресурсозберігаючих компаній не доходять.
Що стосується промислового сектора, то тут найбільша заборгованість у ВАТ «Промтрактор» (104,5 млн. Рублів) і ВАТ «ЧАЗ» (26,2 млн.). Майже 1 млн. Рублів заборгувало нам ТОВ «ЗБК № 2». Список продовжують ВАТ «енергозапчастини», «Текстільмаш», розмір боргу яких теж значний. Ці гроші сьогодні потрібні як повітря - на ремонт обладнання, закупівлю палива і так далі. А ви знаєте, адже майже три чверті теплового тарифу - це вартість палива, потім йдуть податки, заробітна плата ... Залишок - зовсім невеликий, доводиться рахувати кожну копійку.
- Тим не менш, як ви сказали, ремонтна кампанія в самому розпалі.
- Викручуємося як можемо. Безумовно, через недбайливих споживачів наші сумлінні клієнти не повинні страждати. Всього у 2015 році в філії запланований ремонт 23 одиниць основного обладнання ТЕЦ, в тому числі 12 енергетичних котлів і 11 турбін. Велика частина роботи вже виконана. Паралельно ведеться плановий ремонт допоміжного обладнання енергооб'єктів, будівель і споруд, що знаходяться в зоні відповідальності філії.
Виконано гідравлічні випробування теплових мереж філії. У Чебоксарах нині належить перекладка 0,7 км тепломережі в однотрубному виконанні. В цілому на фінансування ремонтів, технічну реконструкцію і переозброєння енергооб'єктів Марій Ел і Чувашії направимо близько 600 млн. Рублів.

ЩО В ІМЕНІ ТОБІ МОЄМУ?
А що означає «Т Плюс»?
ЩО ЗМІНИТЬСЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧА?
У зв'язку з ребрендингом чого очікувати споживачам?
Пам'ятайте, в грудні минулого року в рамках консолідації в більшості філій компанії теж змінилося найменування - на ВАТ «Волзька ТГК»?
Може бути, вони сподіваються, що зміна найменування компанії простить їм борги?
Можете оголосити весь список - назвати найбільших боржників?

Новости