ВАТ Волзький підшипниковий завод (ВПЗ-15)

  1. ВАТ Волзький підшипниковий завод (ВПЗ-15)

ВАТ Волзький підшипниковий завод (ВПЗ-15)

Підприємство було створено в 1961 році і головне його призначення було забезпечення підшипниками, що зводиться в той час в Самарській області найбільшого в країні автомобільного заводу «ВАЗ». В системі ГПЗ СРСР заводу було присвоєно №15 і завод отримав офіційне найменування «П'ятнадцятий державний підшипниковий завод». У радянські роки завод постійно нарощував обсяги і номенклатуру виробленої продукції і в наслідок став постачальником підшипників таких великих вітчизняних автомобільних заводів як «МАЗ, ЗІЛ», «Камаз», «ГАЗ». Здійснював завод поставку підшипників і на ряд радянських тракторних підприємств.

На початку 90-х років минулого століття завод, як і більшість вітчизняних виробничих підприємств, було приватизовано і реорганізовано у ВАТ «Волзький підшипниковий завод». У 1998 році завод був придбаний засновниками Групи ЕПК і він увійшов до складу холдингу Європейської підшипникової корпорації.

Адреса:
Росія, 115088, Москва,
вул. Новоостаповская, 5, стор. 14
Рік заснування: 2001
Місцезнаходження керуючої компанії: м Москва, Росія
Чисельність персоналу: 11472 людини
Основна спеціалізація: виробництво і реалізація підшипників, деталей і вузлів; перед і після продажний сервіс; науково-дослідна діяльність і розробки
Номенклатура продукції: більше 9800 модифікацій
Генеральний директор Керуючої компанії ЕПК: Копецький Олександр Карлович

ЕПК об'єднує заводи в Москві, Волзькому, Степногорську, Самарі і Саратові. На чолі корпорації знаходиться Керуюча компанія.

Підприємства корпорації випускають найширшу в СНД гаму підшипників кочення всіх конструктивних груп з зовнішнім діаметром від 20 до 2200 мм.
Власна конструкторська служба дозволяє розробляти і запускати у виробництво нові типи підшипників, включаючи аналоги підшипників інофірменного виробництва.

схоже

Новости