Вбивство Бабченко: в Бабченко стріляв професійний кілер

За словами глави Нацполіціі, злочинців було кілька. За словами глави Нацполіціі, злочинців було кілька

Князєв не захотів розголошувати деталі, зокрема, впустив чи Бабченко вбивцю в квартиру сам / фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв.

"Любителів затримують на місці злочину. Це злочин скоєно навмисно невідомими особами. Ми вважаємо, що мотиви злочину - професійна діяльність потерпілого. Інші версії також мають право на існування, але є пріоритет", - сказав Князєв.

За його словами, злочинців було кілька. "Натиснути на курок пістолета потрібен один чоловік, але підготувати такий злочин - однією людиною не обійдешся", - зазначив глава Нацполіціі.

Разом з тим, Князєв не захотів розголошувати деталі, зокрема, пустив чи Бабченко вбивцю в квартиру сам, допитана його вдова. "Не можна будь-кому з моїх підлеглих і мені самому доводити обставини, які зараз підлягають розслідуванню. Це було б злочином з боку поліцейських", - підкреслив він.

Читайте також Кулі потрапили в легені і серце Бабченко - ЗМІ

Також він додав, що експерти ще не приступали до вивчення куль, якими був убитий Бабченко, оскільки ще не отримали на це судового дозволу. "Згідно з новим законодавством, для проведення експертиз слідчі в даний час стоять в суді для того, щоб отримати дозвіл на експертизу", - заявив глава Нацполіціі.

Також Князєв закликав журналістів, провідних власне розслідування вбивства, ділитися отриманою інформацією з Нацполіціей. "Шановні журналісти, приносите нам матеріали. Якщо ви хочете створити приватне детективне агентство - це одна історія, а друга історія - ви зобов'язані за законом надати відому вам інформацію Нацполіціі", - сказав він.

Також Князєв зазначив, що сьогодні о 17.00 представники силових відомств на прес-конференції повідомлять трохи більше про хід розслідування цього злочину.

Як повідомляв УНІАН, відомого російського журналіста, військового кореспондента і письменника Аркадія Бабченко застрелили на порозі квартири в будинку, де він жив (Дніпровський район Києва) ввечері 29 травня. Поліція проводить розслідування.

Оновлене. Пізніше стало відомо, що Бабченко живий , А його вбивство було інсценоване СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости