Вчені збирають мешканців Азово-Чорноморського басейну

06 жовтня 2016 року 06 жовтня 2016 року   У колекцію, до формування якої вже приступили фахівці АзНДІРГ, увійдуть матеріали по фітопланктону, зоопланктону, зообентосу і макрофітів Азовського і Чорного морів, водойм Кумо-Маничською западини, річкових басейнів півдня Росії

У колекцію, до формування якої вже приступили фахівці АзНДІРГ, увійдуть матеріали по фітопланктону, зоопланктону, зообентосу і макрофітів Азовського і Чорного морів, водойм Кумо-Маничською западини, річкових басейнів півдня Росії.

Систематизоване зібрання гідробіологічних проб флори і фауни Азово-Чорноморського басейну буде використовуватися для уточнення видового складу гідробіонтів, визначення часу появи видів-вселенців, опису нових груп організмів. Крім цього, як розповіли Fishnews в прес-службі Азовського науково-дослідного інституту рибного господарства, на матеріалах колекції можливо навчання студентів та стажування наукових співробітників, проведення калібрації методів пробовідбору, використовуваних різними поколіннями дослідників.

В даний час в колекції вже містяться збори макрофитов Азово-Чорноморського басейну за період 2012-2015 рр. У поточному році вона поповнюється гідробіологічними пробами, відібраними в літній та осінній періоди в Нижньому Дону і Азовському морі, а також культурами мікроводоростей і гідробіонтами Чорного моря.

Fishnews

Новости