Вчені знайшли смертельно небезпечну роботу для жінок

|

Канадським вченим вдалося визначити найбільш небезпечний вид трудової зайнятості, що веде до виникнення смертельних захворювань у жіночої частини населення Канадським вченим вдалося визначити найбільш небезпечний вид трудової зайнятості, що веде до виникнення смертельних захворювань у жіночої частини населення.

Працівники Департаменту соціальної та профілактичної медицини Монреальського університету з'ясували, що найгірше на жіночому організмі позначається робота в нічний час. Критичним графіком роботи вчені назвали три нічних зміни в тиждень тривалістю по 10 годин кожна, пише MedicalXpress.

Робота в темний час доби, перш за все, небезпечна виникненням раку молочної залози - ризик зростає до 80%. Такий висновок був зроблений після дослідження 13 тис. Жінок у віці від 55 до 59 років з Канади, Австралії, Франції, Іспанії та Німеччини. За результатами обстеження канадці знайшли рак молочної залози у 6,1 тис. Піддослідних.

Вчені знайшли смертельно небезпечну роботу для жінок, Південний ФедеральнийУчение вважають, що причиною цього відсутність вироблення вночі організмом мелатоніну, відомого протипухлинну дію. Якщо ж жінка звільниться з нічної роботи, то їй буде потрібно близько двох років, щоб відновити втрачений мелатонін.

«Жінки, які працюють навіть всього 3 години між північчю та 5 годиною ранку, піддаються на 12% більшому ризику розвитку раку молочної залози», - повідомила науковий співробітник Монреальського університету Енн Гранді. Раніше вченим вдалося довести, що електронні сигарети викликають рак.

новини партнерів

← Попередня новина Наступна новина →

Помилка в текстіПомилка в тексті?Виділіть її мишкою та натисніть: Ctrl + Enter

Теги:.


Новости