Вчимося передбачити камери на дорогах за допомогою GPS-навігаторів Garmin Nuvi

  1. Вступ
  2. Garmin Nuvi 205W

Вступ

З 1 липня 2008 року вступили в дію поправки до кодексу про адміністративні правопорушення. Одне з найбільш, так би мовити, нових нововведень (вибачте за каламбур) - це фіксація правопорушників на фото і відео камери. Спеціальна система, іменована іноді "фоторадар", а найчастіше просто "камерою" при перевищенні швидкості, розпізнає номер автомобіля порушника і відсилає штраф за адресою реєстрації транспортного засобу. Загальноприйнята норма на Європейських і Американських дорогах викликала бурхливу реакцію в Росії.

Ми не будемо обговорювати те, про що досі не вщухають багато авто-форуми рунета. Ми вважаємо, що основне призначення будь-яких подібних засобів - це профілактика порушень і підвищення безпеки на дорогах. І в цій статті ми розповімо вам не про те, як обдурити камери на дорогах, а як бути готовим до їх появи, заздалегідь скинути швидкість і уникнути зайвих штрафів. Все, що нам знадобиться - це GPS-навігатор Garmin Nuvi, але не будь-хто.

POI, (Point of Interest), або по-російськи "точки інтересу", або вже зовсім простіше - "особливі місця", з'явилися в супутникової навігації порівняно недавно. Кожен, хто знайомий з GPS-навігатором напевно міг оцінити одне з найважливіших переваг гаджета перед паперовою картою - можливість відзначати цікаві місця, заносячи в записну книжку пристрої Адреса друга, координати місць для відпочинку і т.д. Але у випадку з POI технологія зробила крок трохи далі.

Це особливі місця, про які GPS-навігатор може вас попереджати, в залежності від різних умов. Наприклад, ви можете відзначити дитячі школи, ділянки поганих доріг, болотисту місцевість і інші місця, наближаючись до яких, краще бути напоготові. Описи точок POI дозволяють задавати умови, при яких навігатор буде попереджати вас про наближення до таких місць, використовуючи функцію "Proximity Alert" (попередження про наближення). Дозвольте пояснити.

Наприклад, відеокамери з радарами, встановлені на дорогах. Вони страшні нам, коли ми перевищуємо швидкісний режим, але абсолютно нешкідливі (якщо з документами на машину все в порядку), коли ми плетемо в пробці або просто рухаємося з допустимою швидкістю. Координати кожної камери можна занести в пам'ять приладу, як точку POI і вказати умову - "попереджати за 400 метрів, якщо швидкість вище 60 км / ч.". Таким чином, ми виключаємо зайві попередження тоді, коли нам це не страшно.

Цілком природно, що для заміських фоторадарів можна встановити інші умови, наприклад, швидкість 90 км / год і відстань - 800 метрів. Замість відстані можна вказати час, за яке GPS-навігатор буде попереджати вас про небезпеку на шляху, виходячи з вашої швидкості. Щоб навіть на високих швидкостях вам не доводилося гальмувати в підлогу перед радаром.

Як ви вже, напевно, зрозуміли, для успішного виконання нашого завдання нам буде потрібно GPS-навігатор з підтримкою точок POI і функцією Proximity Alert, комп'ютер і координати камер ДПС, тобто фоторадарів. Припустимо, що комп'ютер у нас вже є.

Garmin Nuvi 205W

Новий бюджетний персональний шляховий комп'ютер від компанії Garmin зовсім не виглядає дешевим. Це широкоформатний автомобільний GPS-навігатор, відмінно збалансований як для міської їзди, так і для автомобільних подорожей. Доступний, але не дешевий, він має низку функцій, які роблять подорож легким. Серед них - можливість фото навігації (скачування і поїздка по фотографіях, прив'язаним до певних точок на карті з Google Panaramio) і, звичайно ж, POI.

Характеристики Garmin Nuvi 205w

Серед додаткових функцій - Garmin Travel Guide, путівник з докладною інформацією про визначні пам'ятки, підтримка FM-приймачів трафіку, функція "Car Locator", яка дозволить вам знайти автомобіль на стоянці біля супермаркету, якщо ви вирушите за покупками з Nuvi 205w, вибір різних аватарів вашого транспортного засобу і фірмова захист від злодіїв, Garmin Lock.

Але головне, що нас цікавить - це підтримка точок POI з можливістю попередження про наближення. Тому випробування будемо проводити саме на цій моделі. Тому встановлюємо останню версію програми Garmin MapSource, яку завантажуємо з офіційного сайту Garmin і - йдемо шукати координати камер на дорогах.

Новости