Великі постачальники риби

  1. Особливості ринку поставок риби
  2. Вітчизняні великі дилери та постачальники рибної продукції
  3. Великі іноземні дистриб'ютори рибних продуктів
  4. Поставки риби, як одна з тематик виставки

Будь-який напрямок індустрії має своїх «акул». Так, рибний сегмент представлений великими постачальниками риби, виробниками продукції. Такі підприємства відіграють ключову роль у розвитку індустрії, що вкрай важливо для всієї галузі.

Особливості ринку поставок риби

Будь-який напрямок індустрії має своїх «акул»

Кожна країна відрізняється своїми гастрономічними пристрастями. Так, в Піренеях віддають перевагу трісці (більше 80% всього споживання), в Норвегії люблять м'ясо лосося, в а РФ - коропа, минтай і осетрину.

Сучасні учасники ринку відносять своїх споживачів до числа консерваторів. Пов'язано це з важким переходом від одного продукту харчування до іншого.

«Застаріла» - якщо її можна так назвати - група товарів буде поступово витіснятися більш новими пропозиціями. Так, зараз у багатьох супермаркетах можна знайти стерлядь, форель і живих раків.

Але з огляду на невисокий рівень прибутковості населення, великі торгові палати роблять ставку на збут саме недорогої продукції (минь, путасу, минтай).

Але у великих культурних центрах помітно зростає попит на дорогі товари, делікатесну групу. У число таких споживачів входять, як правило, жителі мегаполісів, що відрізняються більш високим доходом. Вони можуть дозволити ходити в ресторани або ж купувати продукцію преміум-сегмента. Їх можна назвати в певному сенсі «делікатесної групою» споживачів серед співвітчизників.

Значна частка ринку відведена товарам в переробленому вигляді:

  • філе;
  • копченості;
  • солена риба;
  • консерви.

Як і в будь-який інший галузі, збут безпосередньо залежить від добробуту потенційних споживачів, а в другу чергу - від реклами. Так, Роман Сидорчук, директор організації «Мілагро-М», не раз заявляв, що значне зростання буде спостерігатися в напрямку виробництва перероблених рибних продуктів.

Широкий асортимент продукції говорить про те, що ринок на даний момент виглядає досить строкато. Так, спостерігається зростання пропонованих товарів преміум-класу при великому попиті на дешеву рибу. Все це використовують сучасні постачальники риби до пива, що пропонують морепродукти відмінної якості в різних цінових категоріях.

Вітчизняні великі дилери та постачальники рибної продукції

Російський сегмент транзиту риби цілком задовольняє запити споживчої групи. Це можна легко пояснити тим, що проводиться вилов риби у великих обсягах, а також досить розвиненим рибництва.

До найбільшим вітчизняним трейдерам і виробникам можна віднести наступні організації:

  1. Чайка. Російська організація-виробник пропонує торговим точкам широкий асортимент продукції. Тенденція пов'язана з великим попитом на товари різних смаків у молодшій споживчої групи (до 25 років). Тому найбільш привілейованим вважається група делікатесів і закусок до пива. «Чайка» - основні постачальники риби в магазин, торговий дім або мережу. Риба підприємства найбільш відома під ТМ «Вяльково», «Російська вобла» і «сушок за полтіШОК».

  2. Східний Потік. Це оптово-роздрібне об'єднання постачальників рибної продукції і горіхів з Ірану. Російський трейдер пропонує консервовані товари і готові страви.

  3. БалтФішТрейд. Продукція компанії відома під ТМ «Креон». Рибні консерви від виробника вперше потрапили на ринок в 1998 році. Продукція ТМ «Креон» - гарантія якості, яка користується попитом в широкому колу споживачів. Налагоджена робота співробітників підприємства і широкий спектр товарів завоювали популярність бренду. А ідеальне співвідношення ціни до якості дозволяють покупцям купувати продукцію на свій смак і можливостям.

  4. Дарунки Артеміди. Це найбільш відомий бренд на території Росії. Організація пропонує споживачам охолоджену і заморожену рибу. У широкому переліку товарів знаходяться і інші першокласні морепродукти.

Великі іноземні дистриб'ютори рибних продуктів

Як не крути, але географія безпосередньо впливає на рибництво. Від неї багато в чому залежить область відповідної індустрії. Тому на ринку успішно працюють різні постачальники риби в магазин або ресторан.

Серед основних конкурентів вітчизняних виробників необхідно згадати певні структури, які пропонують якісні товари. Donbao - китайська компанія, яка пропонує м'ясопродукти та рибу, які проводилися на території країни.

Серед учасників торгової групи перебувають виробники, досвідчені дилери. Бразильська «SCG» - один з найбільших експортерів риби в замороженому вигляді. «Duntower Corporation LTD» - аргентинська організація. Вона поставляє заморожене м'ясо, делікатеси і морепродукти.

На міжнародному заході «Продекспо», яке щорічно проходить в «Експоцентрі», можна знайди експонентів наступних підприємств:

  1. Ехегнадзорскій консервний завод. ЕКЗ - це вірменська компанія, яка приділяє максимум уваги виробництву м'ясних і рибних делікатесів. В асортименті компанії є і консервовані продукти харчування. ЕКЗ транспортує свою продукцію в країну, пропонуючи її закладам громадського харчування за доступною ціною. Реалізує продукцію під торговою маркою «Смак Вірменії».

  2. «China Huizhou Sunfla Industry Development» - китайський дистриб'ютор. Він пропонує збагачене продовольство для спортсменів. У переліку товарів знаходиться і риба.

  3. Балтко. Це представництво литовської фірми «Вічунай» на території РФ. Компанія виникла в 1991 році. Її продуктовий ряд налічує велику кількість морепродуктів. Крім того організація пропонує і борошняні вироби. Варто відзначити, що організація неодноразово спромагалася премії «Товар року». Це найбільш авторитетні і відомі постачальники, риба оптом від яких - підтвердження кращих традицій компанії.

Всі вищезгадані компанії відіграють істотну роль у формуванні і розвитку ринку. Вони прагнуть зробити товар більш доступним, підвищити його якість і забезпечити рибою якомога більшу кількість населення.

Поставки риби, як одна з тематик виставки

За традиціями, «Продекспо» проходить в кінці зими. Нинішня виставка стартувала 8 лютого. Це масштабне інтернаціональне подія, яке охоплює широкий список продуктів харчування: м'ясо, молоко, напої (в т.ч. і спиртні і газовані), інгредієнти і рецептури. Все це можна знайти в стінах московського ЦВК.

«Продекспо» - велика тематична бізнес-майданчик в СНД і Східній Європі. Її основна місія - допомогти виробникам і постачальникам в розвитку.

Нерідко експоненти отримували шанс вийти на інший рівень в ході виставки, ніж успішно користувалися. У стінах «Експоцентру» можна укласти взаємовигідні контракти, знайти бізнес-партнерів або співробітників.

Нерідко на заході зустрічаються вивіски з текстом «шукаю постачальника риби» або з подібним закликом. Це означає, що компанія-виробник відкрита для співпраці і готова почати партнерські відносини з дилером певного напряму.

«Продекспо» - це експозиція, яку організовує досвідчений ЦВК «Експоцентр». Очікується участь понад 700 компаній продовольчого сегмента з усіх куточків планети. В ході проекту відвідувачі отримають масу приємних вражень, ознайомляться з тонкощами виготовлення, обговорять передові технології і напрямки ринку.

Серед найбільш великих салонів експозиції варто виділити наступні:

  • напівфабрикати;
  • зернові культури;
  • бакалія і макаронна продукція;
  • кондитерка і хлібобулочні вироби;
  • органічні жири і рослинні масла;
  • передове обладнання для переробки сировини;
  • технології виробництва.

Уже понад 20 років на експозиції присутні оптові постачальники риби. В рамках заходу вони презентують свої логістичні рішення, способи складування, транзиту продуктів харчування і ресурсів.

Вкрай важливі і тематичні форуми, в ході яких зачіпаються новітні правила маркетингу, стеження за якістю продовольства, способи збільшення виробничих потужностей.

Читайте інші наші статті:
Постачальники риби в Росії
Постачальники риби та морепродуктів в російському бізнесі
постачальники морепродуктів

Новости