Велопрокат у Києві - в столиці запрацював велопрокат по системі Bike sharing

Презентація системи прокату велосипедів Bike sharing пройшла в центрі Києва. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна .

"Bike sharing значного поширення у багатьох містах світу ... Я дуже радий, що зараз ми цей проект запускаємо", - заявив мер Києва Віталій Кличко. За словами мера, проект стартує з 100 велосипедів, а далі розшириться до декількох тисяч.

"Упевнений, що попит буде дуже великий", - зазначив Кличко.

Орендувати велосипед в Києві можна буде на 33 спеціальних майданчиках. Зокрема, такі локації в центрі столиці будуть біля парку імені Тараса Шевченка навпроти червоного корпусу КНУ імені Шевченка, біля Золотих Воріт, кілька - на вулиці Хрещатик, а також на Майдані Незалежності.

Люди зможуть їздити від майданчика до майданчика, користуючись картою в мобільному додатку. Велосипеди будуть обладнані GPS-навігатором і системою дистанційного блокування. До того ж, на них буде нанесена спеціальна характерну маркування.

Велосипеди застраховані, але на час оренди за транспорт відповідатиме користувач.

Ціна прокату складе 30 гривень за 30 хвилин. Велосипедом можна буде користуватися не більше 12 годин на день.

Також можна буде купити місячний абонемент за 199 гривень - і кожні перші 30 хвилин будуть безкоштовними. Абонемент на сезон (9 місяців) коштуватиме 899 гривень. Якщо велосипед не повернути протягом 12 годин - буде нараховано штраф в розмірі 1000 гривень.

За словами партнерів проекту компанії NextBike, вартість кожного велосипеда становить 15 тисяч гривень.

За словами партнерів проекту компанії NextBike, вартість кожного велосипеда становить 15 тисяч гривень

Bike sharing - це система прокату, яка дозволяє орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед у будь-який пункт прокату, встановлений в цьому ж місті.

Як повідомляв NEWSONE, в Києві днями почнеться будівництво нових станцій метро.


Новости