Венесуела стала світовим лідером із запасів нафти

  1. Орфографічна помилка в тексті:

16 лютого 2011, 3:06 Переглядів: 16 лютого 2011, 3:06 Переглядів:   Венесуела посідає перше місце в світі за запасами нафти, фото з сайту newsukraine

Венесуела посідає перше місце в світі за запасами нафти, фото з сайту newsukraine.com.ua.

Міністерство енергетики та нафти Венесуели у вівторок офіційно заявило, що згідно з результатами міжнародної сертифікації ця південноамериканська країна займає перше місце в світі за запасами нафти, повідомляє офіційне венесуельське видання Gaceta Oficial.

"Згідно проведеної міжнародної сертифікації на 31 грудня 2010 року запаси нафти у Венесуелі складають 296,5 мільярда барелів", - йдеться в офіційному повідомленні міністерства енергетики та нафти Венесуели.

Таким чином, Венесуела стала світовим лідером із запасів цієї сировини.

Раніше венесуельський міністр нафти Рафаель Рамірес заявляв, що Венесуела може сертифікувати 297 мільярдів баррелів нафти.

На другому місці Саудівська Аравія , Де за оцінкою ОПЕК, запаси нафти становлять 266 мільярдів барелів.

"Збільшення запасів нафти у Венесуелі сталося за рахунок сертифікації запасів нафти на нових родовищах, розташованих в нафтоносному поясі річки Оріноко, де вони оцінені в 86,411 мільярдів баррелів", - вказується в документі.

У жовтні минулого року венесуельська влада заявили, що планують почати видобуток нафти на нових родовищах в 2011 році. Для реалізації даного проекту буде потрібно інвестиції в розмірі 80 мільярдів доларів.

Розробку блоку Хунін-6В, розташованого в нафтоносному поясі річки Оріноко здійснюватимуть російський "Національний нафтовий консорціум" (ННК), в який на паритетних засадах входять ВАТ " Газпром нафту ", ВАТ" ЛУКОЙЛ ", ВАТ" Роснефть ", ВАТ" Сургутнафтогаз "і ВАТ" ТНК-ВР "спільно з венесуельською держкомпанією PdVSA.

Видобуток на ньому очікується до 2017 року в розмірі 450 тисяч барелів нафти в день.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Венесуела стала світовим лідером із запасів нафти". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости