Вентиляція в кондитерській, пекарні

  1. Причини забруднення повітря на кондитерських виробництвах
  2. Які приміщення вимагають особливої ​​уваги
  3. Параметри повітря в робочих зонах кондитерської, булочної, пекарні
  4. Розробка проекту інженерних мереж в кондитерській промисловості. Вимоги та СНиП
  5. Підбір обладнання для вентиляції в кондитерській
  6. Яке обладнання найчастіше використовують на кондитерських виробництвах
  7. Рішення вентиляції у виробничих і складських приміщеннях кондитерської промисловості
  8. Рекомендації від компанії Вентбазар:
  9. Статті на схожу тему:

Якість кондитерської продукції багато в чому залежить від зовнішніх чинників, мікробіологічних, біохімічних та інших процесів. Для підтримки сприятливих умов при випічці виробів потрібне створення особливого мікроклімату. Санітарні норми в кондитерській, булочної вимагають ретельного виконання всіх параметрів пов'язаних з повітряним середовищем - повітрообмін, температура, рівень запиленості та забруднення, а так само рівень відносної вологості.

Санітарні норми в кондитерській, булочної вимагають ретельного виконання всіх параметрів пов'язаних з повітряним середовищем - повітрообмін, температура, рівень запиленості та забруднення, а так само рівень відносної вологості

З цієї причини на об'єктах кондитерської сфери необхідно використовувати ефективну систему вентиляції, яка створює необхідні кліматичні умови для повітряного середовища в приміщеннях технологічного процесу приготування продукції.


Причини забруднення повітря на кондитерських виробництвах

Основне джерело забруднення повітряного середовища кондитерського приміщення, звичайно ж - пил, велика кількість якої обумовлено такими факторами:

  • застосування різних видів сипучих і порошкоподібних матеріалів при приготуванні;
  • переробка сировини способом подрібнення;
  • обсипання кондитерських виробів цукровою пудрою;
  • використання просіювальної, конфетоотлівочной і місильно-сбівальной машини;
  • вивантаження / завантаження і транспортування сипучого сировини (какао-порошок, цукор, пудра, борошно, крохмаль і т.д.).

Надмірна запиленість повітря впливає на умови роботи, самопочуття співробітників, а так само погіршує санітарно-гігієнічні показники кондитерської. Крім того, у вигляді пилу втрачається немаленька частина цінного харчового сировини.


Які приміщення вимагають особливої ​​уваги

Самий запилений відділ в кондитерській сфері - це цех переробки, вивантаження / завантаження сипучих матеріалів. Приміщення з найбільшим тепловиділенням це відділи обсмажування борошняних виробів, вироблення шоколадних мас, варильний і сушіння відділ, а так же тепловий пункт. До відсіках з надмірним вологовиділення можна віднести: сиропної, варильний, протиральний, і приміщення стерилізації інвентарю та обладнання.


Параметри повітря в робочих зонах кондитерської, булочної, пекарні

Параметри повітря в робочих зонах кондитерської, булочної, пекарні


Розробка проекту інженерних мереж в кондитерській промисловості. Вимоги та СНиП

Проектування систем вентиляції
Деякі важливі особливості, які слід врахувати при складанні проектного рішення для вентиляції і кондиціонування кондитерського об'єкта:

  • Вентиляційне обладнання на виробничих об'єктах проектується з антикорозійних матеріалів і з захисним покриттям.
  • Витяжні і припливні вентилятори в системі виготовлені з нержавіючої сталі, стійкої до підвищеної відносної вологості і високих температур.
  • Забруднене повітря перед видаленням в атмосферу системою вентиляції повинен пройти систему очищення.
  • Не допускається рециркуляція повітря в приміщеннях з виділенням пилу і газовиділеннями 1-3го класу небезпеки, а саме: варильні, обжарочние, топкові відділення.
  • Теплоносієм в системах вентиляції кондитерських виробництв виступає високотемпературна вода, що відповідає параметрам СНиП 2.04.05-91.
  • Очищення припливного повітряного потоку передбачається в системі загальнообмінної вентиляції, в системі подачі повітря на душирование і безпосередньо на продукцію, що виготовляється.

Проектування системи кондиціонування в кондитерській, пекарні

Ми хочемо проконсультувати Вас


На виробництвах поділяють проектування комфортного і технологічного кондиціонування.


Комфортне кондиціонування організовують для створення і підтримки необхідного і комфортного мікроклімату в приміщенні відповідно до вимог СНиП 31-03-01.


Технологічне кондиціонування в кондитерській на увазі охолодження продукції, що виготовляється - ірис, карамель, корпуси цукерок, шоколадні маси і т.д. Параметри повітря в подібних приміщеннях: температура - 21-25 ° C, відносна вологість повітря - до 55-60%.


Підбір обладнання для вентиляції в кондитерській

Розрахунок вентиляції виробничих приміщень кондитерської фабрики, робочих цехів, пекарні та інших, розраховується з умов виділяється теплоти, вологи, ступеня запиленості та забруднення повітряних мас.
Витяжна вентиляція кондитерського цеху повинна ефективно видаляти забруднення, пил і шкідливі речовини від технологічного обладнання і використовуваних продуктів. Для цього встановлюються общезальние витяжні установки і місцеві відсмоктувачі, які в свою чергу оснащують так само технологічне обладнання виділяє пил при роботі з сипучими матеріалами. Відмінною системою для подібних приміщень стане так само кухонний витяжний вентилятор , Який здатний працювати зі специфічною середовищем і високими температурами.


Яке обладнання найчастіше використовують на кондитерських виробництвах

Для комерційних приміщень (ресторани, приватні міні-пекарні, гостинці, магазини і т.д.)


Компактні вентсистеми з вбудованим рекуператором:

Salda RIRS MyCond MV Rhoss UTNR

Кліматичне обладнання для охолодження повітря в теплу пору року
Мульти-спліт і VRV / VRF:

Haier MRV Midea MDV Toshiba MMY

Haier MRV   Midea MDV   Toshiba MMY

Дахові кондиціонери:
Lennox Flexy
Дахові кондиціонери:   Lennox Flexy

Для промислових приміщень (заводи, харчова промисловість і т.д.):


Вентиляційні установки з рекуперацією тепла і повноцінної автоматизацією процесу, які підвищують енергоеффестівность і якості повітря в приміщенні. Які виробники підійдуть для цих цілей:

Aerostar GS VTS VENTUS ACM MC

Холодильні машини / системи з повітряним або водяним охолодженням, які здатні застосуються з будь-якими суворими технологічними завданнями:

Carrier 8LZA 150 RC Group FRIGO SCREW CLA PLUS Climaveneta ERACS2-WQ

Carrier 8LZA 150   RC Group FRIGO SCREW CLA PLUS   Climaveneta ERACS2-WQ

Інше вентиляційне обладнання - канальні вентилятори, відцентрові, повітроводи з нержавіючої сталі і розподільників повітря і т.д.


Рішення вентиляції у виробничих і складських приміщеннях кондитерської промисловості

Рішення вентиляції у виробничих і складських приміщеннях кондитерської промисловості

Рекомендації від компанії Вентбазар:

1.

Грамотно розроблений проект - заощадить Ваш час і витрати.

2. Завчасно подумайте про сервісне обслуговування всіх систем.

3. При купівлі обладнання обов'язково переконайтеся, що вся продукція сертифікована і має гарантійний термін експлуатації.
4. Довірте завдання фахівцям, які мають необхідний досвід, а також використовують найновіші технології в реалізації проектів.


Статті на схожу тему:

вентиляція пекарні

Вентиляція в кальянної: заставу неймовірною атмосфери чи необхідність?

Вентиляція кухні ресторану

Новости