Вентиляція в офісах

  1. Вентиляція приміщень робочих місць
  2. Вимоги до якості повітря
  3. норми повітрообміну
  4. Устаткування для офісу
  5. Вентиляція кімнати переговорів і конференц-залів
  6. Вентиляція для куріння та санітарних вузлів
  7. Витісняюча вентиляція - ідеальне рішення!
  8. Рішення вентиляції для невеликого офісу
  9. Рішення по вентиляції офісу середніх розмірів
  10. продуктивність системи
  11. вентиляція серверної

Вентиляцію в офіс Ви можете замовити "під ключ", зателефонувавши по телефону в Москві: +7 (495) 241-17-30. Здійснюємо проектування і постачання систем вентиляції для офісів по Росії. Вентиляцію в офіс Ви можете замовити під ключ, зателефонувавши по телефону в Москві: +7 (495) 241-17-30

Надішліть швидку заявку

Розумова працездатність співробітників компанії, їх бажання працювати в повну силу безпосередньо залежить від якості повітря в офісних приміщеннях, вирішувати ці проблеми покликані системи вентиляції і кондиціонування повітря. Існує безліч варіантів вирішення проблем якості повітря, однак, лише деякі їх частину можна назвати ефективними.

Ефективність прийнятих рішень залежить від досвіду і кваліфікації проектувальника. Безпосередній вплив на прийняття тих чи інших проектних рішень надають безліч нюансів, властивих лише конкретному об'єкту, тому двох однакових рішень, мабуть, немає і бути не може.

Вентиляція офісних будівель потребує вирішення декількох завдань в залежності від типу приміщення:

  • Вентиляція приміщень робочих місць;
  • Вентиляція кімнати переговорів і конференц-залів;
  • Вентиляція для куріння та сан.узлов;
  • Вентиляція їдальнею / кафе / ресторану;
  • Вентиляція серверних;
  • Система димовидалення.

Нижче розглянемо приклади проектування і створення систем вентиляції для офісів з різною площею.

Вентиляція приміщень робочих місць

Чисте повітря є одним з найважливіших умов існування життя як такого. Однак в повітрі завжди містяться домішки, кількість яких залежить від багатьох причин. Для зниження забрудненості зовнішнього повітря приймаються різні заходи. І в той же час для підвищення якості повітря в офісних приміщеннях робиться дуже небагато, незважаючи на те, що у всіх частинах світу більшу частину часу люди проводять в приміщенні. Наприклад, жителі Північної Європи проводять в приміщенні до 90% часу.

Нічого зайвого - тільки повітря ...

Повітря в приміщенні офісу спочатку забруднений домішками, що містяться в зовнішньому повітрі - летючими випарами, які виділяються будівельними матеріалами, машинами, людьми, тваринами та іншими джерелами забруднення, що знаходяться в самому приміщенні. Сучасні будівлі зазвичай відрізняються щільною ізоляцією, тому всередині швидко накопичуються забруднюючі речовини, якщо для їх видалення не використовуються спеціальні системи.

Де б не знаходилися люди, при вдиханні очищеного повітря їхнє самопочуття і працездатність покращуються. Результати досліджень показують, що з поліпшенням вентиляції в офісі зменшується кількість захворювань (а, значить, і відпусток через хворобу) серед персоналу.

Результати досліджень показують, що з поліпшенням вентиляції в офісі зменшується кількість захворювань (а, значить, і відпусток через хворобу) серед персоналу

Швидкими темпами зростає кількість людей, які страждають різними видами алергії. Навіть сучасні медичні дослідження не в змозі пояснити причину такого широкого розповсюдження цього захворювання. Зупинити алергію можна лише позбавивши людину від можливості вдихати алерген, тому дуже важливим фактором є внутрішнє середовище приміщення - це визнано всіма. Грамотно підібрана і установленим система вентиляції - справжній порятунок від алергенної пилку.

Вимоги до якості повітря

Вимоги до якості повітря в адміністративних приміщеннях занижені. Це стає особливо помітно, наприклад, коли в конференц-залі, розрахованому на десять чоловік, на пару годин збирається п'ятнадцять чоловік. У цьому випадку повітря швидко стає мало придатним для дихання, а самопочуття присутніх погіршується. Дуже часто в кабінеті, розрахованому на трьох, розміщується чотири працівники. Таких прикладів безліч.

норми повітрообміну

При виборі способу вентиляції офісу, кабінету враховують розмір і планування приміщення, кількість офісного персоналу і техніки яке працює в офісі, технічні та економічні можливості і грунтуються при розрахунках на СНиП.

Будь-офіс може бути представлений стандартними приміщеннями, такими як: кабінет, конференц-зал, кімната переговорів, офісне приміщення і для різної площі існує свій розрахунок необхідного повітрообміну.

Тип приміщення

розраховується температура

Величина кратності повітрообміну

приплив

Витяжка

службові приміщення: кабінети, офіси, кімнати, конференц-зали площею понад 35м2

18

Згідно розрахунку по асиміляції тепло і влагоізбитка

службові приміщення: кабінети, офіси, кімнати, конференц-зали площею менше 35м2

18

3,5

2,8

приміщення приймальних при кабінетах і офісах

18

3,0

2,4

Існують і інші важливі норми, які враховуються при розрахунку і проектуванні:

  • мінімальна кількість свіжого повітря на одну людину розраховується 60 м3;
  • подачу повітря проводиться безпосередньо в адміністративне приміщення: кабінет, офіс, конференц-зал;
  • для адміністративного приміщення з площею менше 35м2 видалення повітря можна здійснити переміщенням його в загальне приміщення (коридор, проліт), а при перевищенні 35м2 повітря повинен віддалятися безпосередньо з приміщення;
  • витяжна вентиляція природного типу може застосовуватися лише для будівель з висотою не більше 3 поверхів і з кількістю персоналу не перевищує 300 осіб;
  • забороняється застосування централізованої рециркуляції повітря в системах вентиляції кабінетів, офісів та інших службових приміщень;
  • окремі (самостійні) системи припливної вентиляції проектують для конференц-залів з механічним спонуканням.

Устаткування для офісу

  • Моноблочні припливні установки
  • Індивідуальні припливні установки
  • Індивідуальні припливно-витяжні установки
  • Канальні припливні установки
  • Припливно-витяжні установки з рекуперацією тепла
  • Складальні системи вентиляції
  • Вентиляція на базі канального кондиціонера

Будь-яка вентиляція, якою б досконалою вона не була, має свої переваги і недоліки. В першу чергу важливі розміри пристрою, який буде очищати повітря і наповнювати його вологою. Як правило, саме простір офісу, його конфігурація впливають на вибір вентиляційного устаткування. Також важливо, щоб змонтована система повну забезпечувала обробку повітря: фільтрацію, підігрів, охолодження, зволоження, а також рівномірно розподіляла очищене повітря по всіх кабінетах і приміщеннях адміністративного будинку (офісу). Як правило, вся конструкція кріпиться на стелі. Повітроводи теж розташовуються в підвісних прихованих стелях або в особливих контейнерах званих фальшбалкамі.

ПРИКЛАД:

На постійні робочі місця в загальних офісних кімнатах підводиться свіжий припливне повітря і рециркуляционний повітря від фенкойлів. Свіжий припливне повітря подається через настільний регульований розподільник повітря в зону дихання працівника. Рециркуляційний повітря подається в зону під робочим столом, утворюючи на робочому місці комфортний «оазис». Прийшовши співробітника на робоче місце за сигналом датчика присутності повітряні клапани відкривають подачу припливного і рециркуляційного повітря. Коли співробітник залишає робоче місце, клапани знижують подачу повітря. За межами робочих місць в приміщенні підтримуються допустимі умови.

Опис "Загальний вигляд системи на робочому місці":

  1. робочий стіл;
  2. фальшпол;
  3. комп'ютерний блок;
  4. монітор комп'ютера;
  5. лампа;
  6. патрубок припливного повітря;
  7. патрубок рециркуляційного повітря;
  8. припливне розподільник повітря;
  9. рециркуляционний розподільник повітря;
  10. датчик СО2;
  11. датчик присутності;
  12. регулятор постійної витрати повітря

Модифікацією такої системи може бути окрема локальна вентиляція з подачею повітря в зону дихання працівника, а загальний температурний режим в приміщенні підтримується на оптимальному рівні тими ж фанкойлами або охолоджувальними (нагріваючими) балками.

Вентиляція кімнати переговорів і конференц-залів

Вентиляцію конференц-залів, виставкових залів, залів для глядачів, актових залів можна об'єднати в одну групу.

Вентиляція конференц-залів відрізняється дискретністю і періодичністю своєї роботи. Вона працює максимально інтенсивно під час проведення заходів, коли людська навантаження посилюється, а в решту часу використовує мінімум потужності або виключена зовсім, в залежності від характеру використання приміщення. Система кондиціювання конференц-залів повинна бути розрахована на великі площі, а дія рівномірно розподілено по периметру, щоб не викликати дискомфорту у сидячих в безпосередній близькості людей.

Система кондиціювання конференц-залів повинна бути розрахована на великі площі, а дія рівномірно розподілено по периметру, щоб не викликати дискомфорту у сидячих в безпосередній близькості людей

Примітка:

Для переговорних кімнат і конференц-залів регулювання повітрообміну здійснюється за концентрацією вуглекислого газу по сигналу датчика, встановленого в витяжному повітроводі. У залах зі сценою повітрообмін визначається за розрахунком, але не менше 20 м3 / год зовнішнього повітря на 1 глядача.

Обмін повітря в приміщеннях основного і допоміжного призначення організовується за схемою зверху-вгору, а в конференц-залах зверху-вниз-вгору або зверху-вниз. Встановлено, що ефективній дії систем організації повітрообміну приміщень сприяють малі дози розосереджених потоків припливних і протилежно розміщених в об'ємі приміщення витяжних пристроїв.

Встановлено, що ефективній дії систем організації повітрообміну приміщень сприяють малі дози розосереджених потоків припливних і протилежно розміщених в об'ємі приміщення витяжних пристроїв

При розрахунку індивідуальної схеми вентиляції конференц-залу враховуються параметри приміщення: висота, ширина, довжина. Виходячи з отриманого обсягу, архітектурних особливостей будівлі, максимального завантаження залів для конференцій, наявності проекційного і презентаційного обладнання - вибирається найбільш підходяще вентиляційне обладнання. Застосування, дефлекторів, заслінок і дифузорів в вентиляційних каналах розводки колектора забезпечує рівномірність повітрообміну і скорочує витрати з кондиціонування і опалення в залах для проведення конференцій і семінарів.

Вентиляція для куріння та санітарних вузлів

Класи прийнятності якості повітря

клас

визначення

концентрація зважених
твердих частинок тютюнового
диму, мкг / м3

1

висока прийнятність

100

2

Середня прийнятність

400

3

низька прийнятність

700

Коректний розрахунок систем вентиляції приміщень, відведених для куріння, повинен переслідувати наступні цілі:

  • запобігання поширенню диму за межі ділянки, відведеної для куріння;
  • видалення тютюнового диму максимально швидко і ефективно;
  • запобігання перетікання забруднюючих речовин з рециркуляційних повітрям;
  • забезпечення якості повітря і концентрації забруднюючих речовин не гірших, ніж в приміщенні без відведеного місця для куріння;
  • забезпечення найкращої якості повітря і мінімальної концентрації забруднюючих речовин безпосередньо у зоні для куріння з тих, які можна забезпечити наявними технологічними засобами.

запобігання поширенню диму за межі ділянки, відведеної для куріння;   видалення тютюнового диму максимально швидко і ефективно;   запобігання перетікання забруднюючих речовин з рециркуляційних повітрям;   забезпечення якості повітря і концентрації забруднюючих речовин не гірших, ніж в приміщенні без відведеного місця для куріння;   забезпечення найкращої якості повітря і мінімальної концентрації забруднюючих речовин безпосередньо у зоні для куріння з тих, які можна забезпечити наявними технологічними засобами

Витісняюча вентиляція - ідеальне рішення!

За сукупністю наявних даних найбільш доцільною слід визнати витісняючу вентиляцію.

Ця технологія передбачає подачу припливного повітря в нижню зону приміщення на рівні підлоги через спеціальні розподільників повітря з обмеженою швидкістю подачі повітря Ця технологія передбачає подачу припливного повітря в нижню зону приміщення на рівні підлоги через спеціальні розподільників повітря з обмеженою швидкістю подачі повітря. Оскільки тютюновий дим має температуру істотно більш високу, ніж температура повітря в приміщенні, він природним чином спрямовується вгору, стратіфіціруясь на певній висоті (там, де утворюється ділянка температурного рівноваги). Піднімається вгору однорідна маса свіжого повітря виштовхує тютюновий дим до повітрозабірним пристроїв, розташованим у верхній зоні приміщення, по можливості не створюючи завихрень щоб уникнути перемішування повітряних мас. Таким чином, здійснюється безперервна вентиляція приміщення з ефективним очищенням повітря від тютюнових забруднювачів.

Щоб запобігти перетікання тютюнового диму в зону для некурящих, необхідно підтримувати на ділянці для курців знижений тиск не менше ніж на 5 Па, для чого витяжна установка повинна працювати з більшою потужністю, ніж припливна. В ідеалі слід передбачити подвійні двері з міждверного компенсаційним тамбуром - це єдиний ефективний бар'єр, що запобігає перетікання забруднюючих речовин в інші приміщення.

Що ж стосується власне розрахунку обладнання, результат в будь-якому випадку не може бути менше 30 л / с або 108 м3 / год на людину. З досвіду можна стверджувати, що даний показник лише на перший погляд здається досить високим, а насправді представляє лише необхідний мінімум, що забезпечує високу прийнятність якості повітря (концентрація суспендованих твердих частинок тютюнового диму на рівні 100 мкг / м3 або нижче).

Рішення вентиляції для невеликого офісу

Вентиляція офісу невеликій площі, в залежності від пропонованих вимог, може звестися до організації тільки системи механічної припливної вентиляції.

Просте рішення:

  • Дано: невеликий офіс, що складається з двох офісних приміщень, сан. вузла і коридору. Площа приміщень наведена в таблиці №1. У всіх офісних приміщеннях змонтований стелю підшивання. Висота застельового простору становить 400 мм. У сан. вузлі вище рівня стелі підшивання є внутрістінного витяжний канал. Необхідно запроектувати і змонтувати найпростішу систему вентиляції.

Таблиця 1. Характеристики приміщень офісу

№ п / п

назва приміщення

Площа, м2

Кількість людей

1

Офісне приміщення 1

24,2

2

2

Офісне приміщення 2

24,2

4

3

коридор

24,5

-

4

Санітарний вузол

4,0

-

  • Рішення: Виходячи з вимог СНиП 41-01-2003 (Опалення, вентиляція і кондиціювання), в офісні приміщення необхідно подавати санітарну норму свіжого повітря з розрахунку 60м3 / год на людину. З тих-таки джерел відомо, що з санітарних вузлів необхідно видаляти повітря з разчета 50 м3 / год на один унітаз. Шляхом нескладних математичних розрахунків визначаємо, що в Офісне приміщення 1 необхідно подати 120 м3 / ч, в Офісне приміщення 2 - 240 м3 / год, з сан. вузла видалити 50 м3 / год.
  • Висновок: вийшло, що в приміщення ми подаємо 360 м3 / год, а видаляємо 50 м3 / год. Різницю в 310 м3 / ч видаляємо на вулицю через усторойство перетікання повітря, змонтоване за стелею підшивання коридору, оскільки з СНиП 2.09.04-87 * (Адміністративні та побутові будівлі) відомо, що видаляти повітря з службових приміщень і кабінетів площею менше 35 м2 слід за рахунок перетікання повітря в коридор. Отримані повітрообмін по приміщеннях заносимо в таблицю №2.

Таблиця 2. Обмін повітря приміщень офісу

№ п / п

назва приміщення

Площа, м2

Кількість людей

Приплив, м3 / год

Витяжка, м3 / год

1

Офісне приміщення 1

24,2

2

120

-

2

Офісне приміщення 2

24,2

4

240

-

3

коридор

24,5

-

-

310

4

Санітарний вузол

4,0

-

-

50

Після визначення повітрообміну по приміщеннях, виходячи з вимог нормативних документів, розраховуємо перетин повітроводів, потужність нагрівача, підбираємо розподільників повітря, фільтри та інші елементи системи вентиляції. За результатами проведених розрахунків підбираємо вентилятор і автоматику для управління системою вентиляції.

Оформляємо робоче креслення:

Забір свіжого приточного повітря здійснюється вентилятором з висоти понад два метри від рівня землі через зовнішню решітку, фільтрується, нагрівається до необхідної температури (якщо є необхідність), і по воздуховодам подається в обслуговувані приміщення. Все обладнання та комунікації системи припливної вентиляції прокладаються в просторі за стелею підшивання. У стельові пластини врізаються дифузори через які повітря надходить в приміщення. У двері офісних приміщень врізаються дверні переточні ґрати. У стельові пластини коридору врізані дифузори. За стелею коридору змонтовано пристрій перетікання повітря на вулицю, що складається з воздуховода, зворотного клапана і зовнішньої решітки. За рахунок надлишкового тиску повітря, створюваного припливним вентилятором, відпрацьоване повітря з обслуговуваних офісних приміщень через дверні переточні ґрати потрапляє в коридор, а звідти через витяжні стельові дифузори спочатку перетікає за стелю коридору, а потім віддаляється на вулицю по влаштуванню перетікання повітря. Витяжка з сан. вузла здійснюється через врізаний в стельову пластину витяжної дифузор з воздуховоду у внутрістінного витяжний канал.

Незважаючи на очевидну простоту наведеного прикладу, не всі компанії, що працюють на ринку вентиляції, здатні грамотно провести всі етапи виконання робіт. Саме тому, для того, щоб отримати працездатну і якісну систему вентиляції, необхідно довіряти проведення робіт тільки професіоналам

Рішення по вентиляції офісу середніх розмірів

Набагато складніше представляється задача, коли необхідно побудувати систему вентиляції для офісу середніх розмірів. Алгоритм дій абсолютно ідентичний розглянутому в статті "Вентиляція невеликого офісу", проте нюансів, що виникають на всіх етапах виробництва робіт, від проектування до налагодження систем, набагато більше, та й ціна помилки набагато вище. Тому до вибору компанії-підрядника тут треба підходити особливо ретельно. Ідеальний варіант як для замовника, так і для виконавця робіт, коли проектування і монтаж веде одна компанія, що має солідний практичний досвід.

продуктивність системи

Розрахунок проекту вентиляції офісу має на увазі використання таких параметрів, як:

  • Особливості планування приміщень;
  • Площа приміщень, висота стель;
  • Загальна кількість використовуваних в офісі одиниць техніки;
  • Кількість працюючих в приміщеннях співробітників;
  • Середня кількість прийнятих відвідувачів.

Особливості планування приміщень;   Площа приміщень, висота стель;   Загальна кількість використовуваних в офісі одиниць техніки;   Кількість працюючих в приміщеннях співробітників;   Середня кількість прийнятих відвідувачів

Для таких офісів можливі кілька варіантів пристрою системи вентиляції.

Розглянемо, яка система вентиляції необхідна конкретного приміщення. Норма простору на 1 людину = 6 м2, тобто якщо у вашому офісі працює 30 чоловік, їм належить 180 м2 площі. Таке приміщення можна безболісно обладнати системою вентиляції з електропідігрівом. Якщо ж число працівників велике, для їх забезпечення свіжим повітрям потрібно проектувати установку системи з водяним підігрівом або більш дорогий варіант систему з рекуперацією (утилізацією) тепла. Це в основному обладнання концерну Systemair, куди входять шведська марка Systemair і норвезькі Pyrox і Villavent; серед систем з водяним підігрівом часто використовується обладнання польської компанії VTS Clima.

Якщо використовувати системи з електрикою, то продуктивність буде обмежена (завдяки вже згадуваним вище лімітам на споживання електроенергії). Такі установки можуть вентилювати середній офіс до 500 м2, якщо ж приміщення більше цієї площі, застосовуються установки з водяним підігрівом. Вони також можуть бути обладнані блоками утилізації.

Як альтернатива досить дорогим заводських установок з електропідігрівом і утилізатором тепла можна використовувати збірну систему. У неї входять вентилятор, фільтр, електрокалорифер для нагріву повітря і блок утилізації тепла. Така збірна система обходиться в два рази дешевше, а також вона зручно вписується в простір над підвісними стелями, в той час як цілісна електрична установка з блоком рекуперації через свого рівня шуму вимагає наявності окремого приміщення для вентиляційного блоку.

Будь-яка вентиляція офісу передбачає наявність повітропроводів. Вони або "ховаються" за підвісними стелями, або розводка йде в коробах по периметру офісу. Деякі системи мають кручені повітроводи, які при бажанні замовника і при потрібному дизайнерському оформленні приміщення можуть використовуватися навіть як елемент інтер'єру. Повітря плавно подається і видаляється з кімнати або через вентиляційні решітки в стінах, або через спеціальні розетки, встановлені на стелі.

вентиляція серверної

Серверне приміщення - це телекомунікаційне приміщення, в якому розміщуються розподільні пристрої й велика кількість активного телекомунікаційного обладнання. У серверному приміщенні можуть розміщуватися розподільні пункти і пасивні розподільні пристрої (патч-панелі, кроси, розподільні коробки). У стандартах немає критерію для визначення типу (серверне приміщення або кроссовое приміщення) телекомунікаційного приміщення за кількістю встановленого активного устаткування. Тому тип телекомунікаційного приміщення визначається інсталятором інформаційної системи або замовником.

Мікроклімат (температура, вологість, вентиляція)

  • Система контролю і управління мікрокліматом повинна забезпечити в серверному приміщенні заданий рівень вологості і температури, необхідний для нормального функціонування активного обладнання.
  • Система мікроклімату повинна забезпечити підтримку температурного режиму не тільки влітку, а й взимку, і розрахована на цілодобову безперервну роботу.
  • Якщо централізована система мікроклімату в будівлі не може забезпечити безперервну роботу і заданий рівень температури і вологості, то необхідно встановити автономну систему в серверному приміщенні.

Якщо централізована система мікроклімату в будівлі не може забезпечити безперервну роботу і заданий рівень температури і вологості, то необхідно встановити автономну систему в серверному приміщенні

Таблиця «Рекомендована температура і вологість в серверному приміщенні»

РЕКОМЕНДОВАНА ТЕМПЕРАТУРА, ОC

РЕКОМЕНДОВАНА ВІДНОСНА ВЛАЖНОСТЬ,%

20-25

40-55

  • При повітряному охолодженні вимір температури і вологості має здійснюватися при працюючому активному обладнанні на висоті 1.5 метра від рівня підлоги в зоні подачі холодного потоку повітря. При водяному охолодженні вимір температури і вологості має здійснюватися при працюючому активному обладнанні в монтажному конструктиві.
  • Потрібно забезпечити повітряний тиск в серверному приміщенні більше, ніж в прилеглих приміщеннях.
  • Рекомендується зміна повітря в серверному приміщенні не рідше ніж один раз на годину, якщо в приміщенні постійно працює обслуговуючий персонал.
  • Рекомендується використовувати систему очищення і фільтрації повітря, що поступає в апаратне приміщення.
  • Якщо в будинку встановлена ​​система резервного електроживлення, то система підтримки мікроклімату в серверному приміщенні повинні бути підключена до системи резервного електроживлення.

Детальніше питання фільтрації повітря, повітряного охолодження, електропостачання в телекомунікаційних приміщеннях розглянуті в керівництві «Вимоги та рекомендації до серверного приміщення та системам».

За СН 512-78 БУДІВЕЛЬНІ НОРМИ "Інструкція з проектування будинків і приміщень для електронно-обчислювальних машин" температура повітря в приміщенні серверної повинна бути 19-24 ° С, відносна вологість повітря 45-59% і не менше ніж 2-х кратний повітрообмін.

Система вентиляції повинна бути спроектована таким чином, щоб усередині серверної було надлишкове повітряний тиск. Перевищення припливу над витяжкою згідно з нормами РД45.120-2000, пункт 17.30 проектується рівним 20%. Припустимо здійснювати подачу припливного повітря через коридори і холи (але в будь-якому випадку обов'язково встановлюються фільтри).

У центральних системах вентиляції і кондиціонування повітря повинна забезпечуватися двоступенева очистка повітря: попередня в фільтрах EU4-EU5 і тонка в фільтрах EU9-EU10. Застосування масляних фільтрів не допускається. На ділянці від фільтрів тонкого очищення до приміщення, що обслуговується повітроводи повинні бути герметичними і виготовлені з матеріалу, стійкого до стирання (частіше з нержавіючої сталі). Необхідно передбачити можливість очищення повітроводів та вентиляційного обладнання від пилу. Зручно проводити ці роботи, якщо фільтр тонкого очищення розміщений безпосередньо перед розподільником повітря.

Схеми організації повітрообміну в серверній кімнаті:

  • «Зверху вгору» - при тепловому навантаженні, включаючи надходження тепла через огороджувальні конструкції приміщення, що не перевищує 400 Вт / м² площі підлоги;
  • «Знизу вгору» або комбінована (з видаленням 30-40% повітря знизу і 70-60% зверху) - при тепловому навантаженні, що перевищує 400 Вт / м² площі статі.

Подача повітря знизу здійснюється через перфоровану фальшпол або за допомогою розподільників повітря витісняє вентиляції, встановлених на підлозі.

Витяжні отвори бажано розміщувати над обладнанням, що виділяють тепло.

У пристроях розподілу повітря і воздухоудаленія повинні встановлюватися регулятори витрати повітря. Можна також застосовувати пристрої кількісного регулювання повітряного потоку, встановлюючи їх в відгалуженнях повітроводів від магістралей на відстані 3-4 діаметрів повітропроводів від вентиляційних решіток.

Дивіться ще:

Надішліть заявку и отрімаєте КП

Підберемо обладнання, здешевімо кошторис, перевірімо проект, доставімо и змонтуємо в срок.

Новости