Версія для друку

Загальна Програма: Рольові квести + нанотехнології + IT-технології + геоинформатика + робототехніка + пейнтбол * + аквапарк * + верхова їзда * + нано-казки + технічна творчість + Віртуальна реальність + Технорама на Південному Сході

Загальна Програма: Рольові квести + нанотехнології + IT-технології + геоинформатика + робототехніка + пейнтбол * + аквапарк * + верхова їзда * + нано-казки + технічна творчість + Віртуальна реальність + Технорама на Південному Сході.

  • База: ЛОК "Колонтаєво"
  • Вік: 8-12, 13-16 років

Проходить спільно з NanoCamp: Експеріментаніум

«RoboCamp» - це дитячий інноваційний табір технічної творчості, де представлені 12 напрямків робототехніки. Новинки літа 2014: Lego EV3, спецкурс музичної робототехніки, Електроніка та NI MyDAQ. Літні канікули в нашому таборі - це не тільки робота в лабораторіях, не тільки навчання робототехніці і програмування, а й активний відпочинок (в екологічно чистому районі Підмосков'я) по насиченою розвиваючої програмі. За час літньої зміни хлопці розширять свій кругозір, придбають нові знання і навички, навчаться творчо мислити і висловлювати свої думки і почуття. Крім занять технічною творчістю, їх чекають веселі спортивні змагання, творчі заходи, інтелектуальні ігри, басейн, аквапарк, пейнтбол. Команда досвідчених і улюблених викладачів не тільки оточать хлопців турботою і увагою, але і відправляться разом з ними в захоплюючий світ живого спілкування. Завдання нашого табору - навчити хлопців не тільки керувати роботами, але і вчасно подати руку одного, прийняти на себе відповідальність, захистити молодшого. Час, проведений в нашому таборі, подарує хлопцям багато несподіваних відкриттів, нових друзів і позитивних емоцій!

Час, проведений в нашому таборі, подарує хлопцям багато несподіваних відкриттів, нових друзів і позитивних емоцій

В основі програми дитячого табору:

1. Знайомство з нанотехнологіями та унікальними властивостями наноматеріалів.

2. Цікава робототехніка, яка поділяється на модульну і творчу. На кожній зміні є як мінімум три напрямки робототехніки. Шановні батьки, звертайте, будь ласка, увагу на ті напрямки, які присутні на конкретній зміні, уточнюйте, якщо Вас цікавить конкретний напрям (можливі переноси).

Модульна робототехніка:

NEW LEGO EV3 (переважно для дітей 10-14 років) сильно змінився в порівнянні з NXT. Стало більше шестерень і ажурних елементів. Прибрана частина непотрібних маленьких штифтів. Але найголовніше, «мозок» комп'ютера нарешті зазнав значних змін, зробивши конструктор ще більш привабливим і інтерактивним. Детальніше на сайті центру ...

NXT Mindstorms - робототехніка (переважно для дітей 10-13 років) - створення і програмування роботів на основі найпопулярніших в світі модульних конструкторів Lego NXT 2.0. Детальніше на сайті центру ...

NEW Музична робототехніка. «Робо-Звук». В рамках даного курсу хлопці отримають можливість не тільки вивчити основи конструювання і програмування, а й навчитися створювати унікальні музичні інструменти.

NEW National Instruments MyDAQ. Мобільний лабораторний комплекс NI myDAQ призначений для проведення демонстрацій, а також практичних занять для учнів середніх і старших класів з природничих дисциплін. Комплекс дозволяє вивчати принципи робототехніки, досліджувати взаємодію між групами мобільних об'єктів, реалізовувати складні алгоритми управління групами роботів.

WeDo - робототехніка призначена для наймолодших конструкторів (7 до 10 років). Вони вчаться створення і програмування типових моделей, проводячи дослідження, складаючи звіти і обговорюючи ідеї, що виникають під час роботи з цими моделями.

Bioloid - робототехніка. Для дітей 12-15 років. Унікальні конструктори для створення складних моделей роботів типу гуманоїда з 18 ступенями свободи для подальшого його програмування. Набір Bioloid є більш професійним і просунутим. Набір використовувався у військово-морській академії США як навчальне обладнання в курсі конструювання. Також Bioloid часто використовують учасники міжнародних змагань RoboCup.

Fishertechnick - робототехніка для дітей 8-13 років .. Вивчення робототехніки відбувається за принципом "від простого до складного": спочатку програмуються прості моделі (світлофор, сушарка для рук і ін.), Потім діти переходять на більш високий рівень, і програмують мобільні автоматичні пристрою (пральна машина, робот навантажувач, підйомники, промислові моделі).

NRJ (Енергетичні конструктори) - хлопці отримують можливість вивчати різні поновлювані джерела енергії; спостерігати і аналізувати передачу, накопичення, перетворення і споживання енергії. Їм належить зібрати вітряну турбіну, гідротурбіну, сонячний автомобіль, суднову лебідку, вітро-генераторну установку, сонячну станцію.

Творча робототехніка:

Автоматика - це немодульность робототехніка для дітей від 12-15 років, де створюється робот «з нуля». З паянням і травленням плат, свердлінням і випилюванням, створенням корпусів для робота. Створеного своїми руками робота діти забирають додому! Детальніше на сайті центру ...

Мікроконтролери - цей курс (продовження курсу автоматики) вчить азам програмування (13-16 років), знайомить з архітектурою мікроконтролерів, командами і специфікою програмування власноруч створених роботів. Увага! На заняттях Мікроконтролери можуть займатися діти, які закінчили курс "автоматика" (в робо-таборі або в Москві) і мають Зробити робота. Детальніше на сайті центру ...

Змішана робототехніка:

Arduino (11-16 років) - курс розрахований на 17 академічних годин, добре продуманий і збудований. На відміну від мікроконтролерів в чистому вигляді, не примушує стосуватися складних аспектів фізики і програмування, які викладаються вже в інституті.

Комбінуючи Arduino з різними компонентами і завантажуючи в неї нові програми, можна створювати незліченну кількість пристроїв. Цей принцип і лежить в основі всього курсу.

NEW Електроніка (робототехніка і радіоелектроніка). На цьому курсі хлопці отримають поглиблені знання в області електроніки і робототехніки, а також відповідні навички в хронологічній послідовності. Граючи і занурюючись в часи Тесла і Франкенштейна, хлопцям під керівництвом досвідченого педагога належить зібрати ряд сучасних технічних пристроїв, таких як: альтернативні джерела електрики, телефон, радіоприймач і передавач, цифрове автоматичний пристрій на друкованій платі, всілякі мікросхеми і не тільки.

3. Вивчення сучасних напрямків в сфері інформаційних технологій (комп'ютерна грамотність), яка може стати в нагоді їм в житті. Хлопцям пропонується на вибір навчання комп'ютерної живопису, різної анімації (Flash-, Gif-, 3D-), веб-дизайну, моделювання, цифровому фото, відео і його обробці, промислового дизайну. В кінці зміни хлопці привезуть свої роботи на DVD-дисках (разом з пам'ятними фотографіями і відео зміни).

4. Кожен учасник програми має індивідуальної клубною картою, на якій накопичується електронна валюта табору - hit-points

Всі заняття проводять досвідчені викладачі "Центру науково-технічної творчості та розвитку".

Тривалість заняття: 1 академічна година.

Заняття діти вибирають за інтересами та відповідно до вікових даними в день приїзду. Згідно вибраних курсах складається розклад занять. Кількість занять визначається віком, в 8-10 років це 2 заняття в день, старше - 3 заняття.

Вік: Дві вікові групи. Baby: 8-12 років, і Teen: 13 до 16 років.

ВАРТІСТЬ ПУТІВКИ: 36800 руб.

У вартість путівки входить:

  • рольові ігри та майстер-класи з тематики зміни (див. тематику змін);
  • проживання: 2-3-місне (зручності на блок або в номері);
  • харчування 3-разовий шведський стіл + полуденок;
  • трансфер на комфортабельному автобусі Москва - Табір - Москва;
  • заняття в комп'ютерних лабораторіях;
  • заняття в наукових лабораторіях;
  • відвідування басейну;
  • медобслуговування;
  • традиційний аукціон в кінці зміни з цінними призами (цифровий фотоапарат, роботи, mp3-плеєри, іграшки, навчальні комп'ютерні диски та інші комп'ютерні "геджети");
  • DVD-диск з проектними роботами і фотографіями зміни на пам'ять.

Додатково оплачується:

  • верхова їзда (абонемент з 4 занять): 4000 руб.
  • пейнтбол: 1000 руб.
  • аквапарк: 1500 руб.
  • «Зоряне містечко»: 1500 руб. (3 зміна)
  • музей військово-повітряних сил: 1500 руб. (2 зміна)

Гнучка система знижок:

  1. Раннє бронювання (оплата 100% до 15 березня): 2500 р .;
  2. Раннє бронювання (оплата 100% до 15 квітня): 1500 р .;
  3. Володарям клубної картки: 1000 р .;
  4. Братиків і сестричок: 500 р. (З путівки);
  5. Онлайн-бронювання: 300 р. (Для нових клієнтів)
  6. При одноразової купівлі 2 змін на одну дитину: 3000р.
  7. При одноразової купівлі 3 змін на одну дитину: 5000р.
  8. Багатодітним батькам і дітям з неповної сім'ї *: 3000 р.
  9. Групова знижка: 4000 р. з путівки (від 8 чоловік).

* Необхідно надати копію посвідчення багатодітної сім'ї або посвідчення матері-одиночки (довідка з управління соціального захисту населення (СОЦЗАБЕЗ)).

! Підсумовуються тільки дві діючі обрані знижки.

Терміни і тематика змін на літо 2014 року.

ТематикаТерміниТривалість

Музична робототехніка (РобоЗвук) 1-а зміна. (30.05-12.06) 14 днів Роботи Star Wars. (Зоряні війни) 2-я зміна. (14.06-27.06) Робо-Спорт (робо-футбол, робо-теніс) 3-тя зміна. (29.06-12.07) Робо-Nrj! (Енергетичні роботи) 4-я зміна. (14.07-27.07) Промислові роботи. (Fishertechnick) 5-а зміна. (29.07-11.08) Робо-Ринг (Битви роботів) 6-а зміна. (13.08-26.08)

Розташування: Московська область, Ногінський район, п / о Обухове, ЛОК «Колонтаєво». 4-й корпус. Територія займає 7 га. Тінисті алеї з медоносних лип, сосновий острівець в центрі табору сприяє прогулянкам і спілкуванню з природою.

Проживання: просторі 3-4-місні номери з вигодами в номері або 2-3-місні з вигодами на блок, враховуються Ваші побажання при заселенні. У кожній кімнаті є: багатофункціональний столик, дзеркало, ліжко, приліжкові тумбочки, холодильник. У ванній кімнаті: душ, санвузол, комплект рушників, туалетні приналежності.

Інфраструктура табору: критий спортивний комплекс з волейбольної і баскетбольним майданчиками, настільний теніс, конференц-зал, 2 робо-класу, комп'ютерний клас, критий басейн, дискотека, актовий зал, відкриті спортмайданчики (волейбольний, баскетбольний, майданчик для містечок і великого тенісу, футбольне поле), вогнищевий майданчик.

Медичне обслуговування: на території табору діє цілодобовий медичний пункт, забезпечений необхідними стандартними медикаментами. В екстрених випадках хворого доставляють в обласну лікарню на власному транспорті табору.

Телефонний зв'язок: в таборі працює прямий московський телефон (495) 518-63-23 (у куратора зміни) для екстреного зв'язку. За цим же телефоном батьки мають можливість зв'язуватися з дітьми у вільний від занять час.

Відправлення та Зустріч: станція метро "Китай-Город", Стара площа, (Пам'ятник Кирилу і Мефодію). Уточнюйте час приїзду за контактними телефонами в таборі.

Документи для оформлення путівки:

  • ксерокопія паспорта або свідоцтва про народження;
  • ксерокопія поліса обов'язкового медичного страхування;
  • анкета на дитину.

Документи до Автобусу:

  • медична довідка стандартної форми для дитини, що від'їжджав до табору (№079 / у) із зазначенням щеплень;
  • довідка про відсутність контакту з інфекційними хворими (дійсна 3 дні);
  • довідка в басейн.

Без довідок №079 / у і про відсутність інфекційних контактів дитина на програму не допускається! Без довідки дитина не допускається в басейн.

Детальніше про тематику змін:

1-а зміна. Робо-Звук.

В рамках даного курсу хлопці отримають можливість не тільки вивчити основи конструювання і програмування, а й навчитися створювати унікальні музичні інструменти, а також при використанні сенсорних датчиків і їх комбінацій генерувати різні ноти, отримавши музичні октави. Проекти під час навчання на курсі: ксилофон, барабан, труба і навіть електрогітара з NXT Mindstorms! Крім цього, хлопці зможуть отримати початкові знання з Автоматиці і поглиблені знання в області електроніки і робототехніки, під керівництвом досвідченого педагога, зібравши ряд сучасних технічних пристроїв, таких як альтернативні джерела електрики, телефон, радіоприймач і передавач, цифрове автоматичний пристрій на друкованій платі, всілякі мікросхеми і не тільки.

Направлення на зміні: РобоЗвук, WeDo, Fischertechnik, Автоматика, Електроніка.

2-а зміна. Роботи Star Wars.

Дроїди - це вигадані роботи геніального режисера і сценариста Джорджа Лукаса, яких він використовував у вигаданому світі свого відомого фільму «Зоряні війни». Ми пропонуємо зануритися в неймовірно красивий світ Далекої Галактики. У цьому нам допоможе Конструктор Lego Star Wars. Всі герої тут впізнавані. Є і Енакін, і R2-D2, і С-3PO, і майстер Йода, і Дарт Вейдер на своєму винищувачі. Конструктор Lego Star Wars (конструктор Лего Зоряні війни) повністю передає атмосферу фільму, де численна армія клонів Лего, бореться з дроїдамі. Не обійдеться без уваги і новітній конструктор LEGO EV3. При його допомозі хлопці під керівництвом викладачів зможуть сконструювати своїх Зоряних роботів і влаштувати їм робо-змагання. Не всі ж роботи повинні воювати! Нехай переможе найшвидший!

Направлення на зміні: EV3, Автоматика, Мікроконтролери, Wedo.

3-тя зміна. Робо-Спорт.

В останні роки все більш популярним стає теорія, що в майбутньому людей-спортсменів замінять людиноподібні машини. Прихильники цієї ідеї переконані, що нинішні спортивні навантаження часто дуже важкі для нормального, нехай навіть добре тренованого людини, що через десятиліття подібні перевантаження можуть і зовсім стати позамежними для людського організму. Можливо, що людей-спортсменів замінять роботи, і наші нащадки будуть лише спостерігати за змаганнями людиноподібних істот, або влаштовувати шоу і змагання з ними. Уже сьогодні в деяких видах спорту використовують роботів, - як подібності партнера-гравця і ... тренера. У Китаї в 2010 році вже пройшли Олімпійські ігри роботів. Як і всі Олімпійські ігри - це огляд досконалості. Спорт робить досконалим не тільки людини, але і робота.

На нашій зміні пройдуть Олімпійські ігри не тільки дітей, а й роботів. Роботи будуть змагатися в новому виді спорту Фут-понг. Групою підтримки роботам виступлять самі хлопці.

Направлення на зміні: NXT, EV3, NI MyDAQ, WeDo.

4-я зміна. Робо-NRJ!

Все, до чого торкаються руки людини на роботі або в побуті, виготовлено за допомогою електрики. На даний момент наука про електрику - це величезний обсяг інформації, починаючи від теоретичних робіт на передовому фронті науки і закінчуючи суто практичними знаннями інженерно-теоретичного плану. Енергія була і залишається головною складовою життя людини. Чи вистачить нам цієї енергії? І звідки її взяти? Великий Нікола Тесла говорив, що енергія навколо нас, треба тільки навчитися її брати. Існують «традиційні» види альтернативної енергії: енергія Сонця і вітру, морської води і гарячих джерел, припливів і відливів. На основі цих природних ресурсів були створені електростанції: вітряні, приливні, геотермальні і сонячні. Набори LEGO із серії поновлювані джерела енергії допоможуть хлопцям побудувати вітряну установку, підключити сонячну батарею і спеціальний прилад, тестер, який буде показувати потужність установки і інші параметри тієї чи іншої установки. За допомогою цих установок хлопці під керівництвом досвідчених викладачів зможуть спостерігати за енергопостачанням, передачею, накопиченням, перетворенням і споживанням. Створюючи сонячну батарею з LEGO, можна буде поспостерігати за її потужністю, управляти лічильниками енергії і моторами.

Направлення на зміні: NRJ, WeDo, Автоматика, Arduino.

5-а зміна. Промислові роботи. (Fishertechnick)

Що таке промислові роботи? Для чого вони нам потрібні? Промислові роботи прийшли до нас на допомогу в середині 50-х років ХХ століття, завдяки винаходу американського інженера Дж. Деволь, що придумав спосіб керувати вантажним маніпулятором за допомогою змінних перфокарт. Промислові роботи використовуються ось вже не один десяток років, полегшуючи життя людини у всіх сферах його життєдіяльності. Нове покоління промислових роботів з легкістю працює в безпосередній близькості від людини і дозволяє збільшувати якість і продуктивність праці. Хлопцям належить створити цілий ряд промислових, виробничих роботів (в тому числі побудувати справжній конвеєр) на базі конструктора Fischertechnik (Фішертехнік). Крім того, на цій зміні юні герої Техномагия вивчать основи роботи в арт-майстерні "Промислового дизайну".

Направлення на зміні: EV3, WeDo, fischertechnik.

6-а зміна. Робо-Ринг.

Битва роботів - проект, в якому кожен бажаючий може стати пілотом бойового робота, що б'ється на смерть за звання чемпіона арени. Для перемоги доведеться не тільки побудувати надійного, потужного і добре озброєного робота, а й досконало оволодіти навичками його управління. За кордоном бійки роботів - досить масове захоплення, якому піддаються як діти у віці від восьми років, так і студенти і дорослі. Національні чемпіонати з боїв роботів проводяться в більшості країн Західної Європи, в Японії, в США. У Росії перший чемпіонат відбувся в грудні минулого року.

Якщо битви роботів з нанесенням пошкоджень противнику найбільш популярні в Європі, Америці і тепер в Росії, то Японія - визнаний лідер в робоваріанте національного виду спорту - боротьбі сумо. За вищий титул іокодзуна Загальнонаціонального чемпіонату з робосумо в Токіо борються до півтори сотні роботів.

В рамках програми табірної зміни нам належить побачити одне з видовищних змагань - поєдинок «сумоїстів». У напруженій боротьбі тільки один стане переможцем і буде носити звання «іокодзуна».

Направлення на зміні: EV3, WeDo, Arduino, Майстер-клас з BioLoid.

Чи вистачить нам цієї енергії?
І звідки її взяти?
Для чого вони нам потрібні?

Новости