Весільні сукні: 7 кращих силуетів

Юлія Горшкова, Elle.ru
У кожної нареченої є чітке уявлення про те, як має виглядати її ідеальне весільну сукню. На його пошуки можуть піти дні і навіть тижні, але результат завжди варто цих зусиль. При цьому, як правило, нареченої шукають свій ідеал в рамках одного силуету, яких у весільній моді не так вже й багато. Щоб полегшити пошуки і вибір відповідного шлюбного вбрання, Elle.ru представляє сім найбільш затребуваних силуетів весільних суконь.


1. А-силует

Облягає в області грудей і талії і плавно розширюється до низу плаття, мабуть, найпопулярніший і затребуваний силует весільного вбрання. Ця універсальна класична модель підходить для будь-якого типу фігури. Весільні сукні А-силуету представлені практично в кожній колекції, адже подібний крій виглядає елегантно і найкраще відповідає урочистості моменту.

Для такої моделі ідеально підходить щільна атласна тканина, яка тримає форму, дозволяючи вигідно представити трапецієподібну спідницю.
Найважливіший момент при виборі сукні А-силуету - правильно підібраний розмір: сукня має щільно облягати фігуру зверху, не збір на талії і плавно переходити в розширюється спідницю.
Для такої моделі ідеально підходить щільна атласна тканина, яка тримає форму, дозволяючи вигідно представити трапецієподібну спідницю
Весільні сукні А-силуету від Jenny Packham


2. Бальна сукня

Весільна сукня з пишною спідницею - втілення мрії нареченої про казкове весілля. Цей класичний силует дозволить відчути себе справжньою принцесою. Дизайнери представляють величезну кількість варіацій улюбленого нареченими наряду - розкішна широка спідниця може бути прикрашена воланами, складками або оборками, а ліф може бути розшитий стразами або задрапований мереживом.

До речі, саме з пишного бального вбрання почалася європейська традиція вдягати біле ошатне плаття на весілля. В середині XIX століття королева Вікторія з'явилася в подібному вбранні на своє одруження, після чого всі придворні дами наслідували її приклад.

Подібне плаття не варто вибирати дівчатам маленького росту - широка спідниця зробить мініатюрну фігуру непропорційною і присадкуватою. Зате для високих дівчат бальне плаття стане ідеальним варіантом - воно допоможе приховати широкі стегна або, навпаки, врівноважить пропорції фігури власниць широких плечей.
Подібне плаття не варто вибирати дівчатам маленького росту - широка спідниця зробить мініатюрну фігуру непропорційною і присадкуватою
Бальні весільні сукні від Monique Lhuillier і Marchesa


3. Русалка

Силует «русалка» передбачає щільно облягає від грудей до колін сукню з різко розширюється нижче коліна спідницею. Це найсексуальніший і сміливий варіант вінчального вбрання. Така модель відмінно виглядає на дівчатах з типом фігури «пісочний годинник», тобто на володарка тонкої талії, пишних грудей і стегон. Воно демонструє оточуючим кожен вигин тіла, створюючи жіночний і спокусливий силует. Сукня «русалка» далеко не універсально, тому що висуває підвищені вимоги до фігури - воно не підійде дівчатам з зайвими сантиметрами на талії і занадто вузькими або занадто широкими стегнами.

Також наважуючись на плаття силуету «русалка», потрібно пам'ятати про те, що воно позбавляє свободи рухів. Однак якщо наречена впевнена в собі і зупинила вибір на подібній моделі, можна не сумніватися, що воно буде виглядати незрівнянно.
Також наважуючись на плаття силуету «русалка», потрібно пам'ятати про те, що воно позбавляє свободи рухів
Весільні сукні силуету "русалка" від Yolan Cris


4. Ампір

Сукня «ампір» з підкреслено завищеною талією і вільної спадаючої спідницею - один з найромантичніших і ніжних варіантів вінчального вбрання. При уявній простоті крою такі сукні виглядають дуже жіночно і витончено. Силует «ампір», що з'явився ще в епоху Античності і пережив друге народження в самому кінці XVIII століття, назавжди став модною класикою і взірцем витонченості та грації.

Особливо ефектно виглядають сукні в античному стилі, зшиті з невагомих тканин струмуючих - шовку або шифону. Вони створюють відчуття легкості і прекрасно виглядають в русі.

Ця модель візуально збільшує зростання і приховує недоліки фігури, акцент доводиться на плечі і руки. Сукня «ампір» не обмежує руху і дозволяє нареченій відчувати себе комфортно.

Віддаючи перевагу весільної сукні в стилі «ампір», варто відмовитися від класичної фати або вуалі. Набагато доречніше з такою моделлю буде виглядати акуратний вінок з живих квітів або складно влаштований укладання з кіс.
Віддаючи перевагу весільної сукні в стилі «ампір», варто відмовитися від класичної фати або вуалі
Весільні сукні-ампір від Marchesa
5. Що облягає або пряме плаття

Пряме або облягає фігуру весільну сукню - відмінний вибір для наречених, які цінують стриманість і мінімалізм. При цьому варто відзначити, що таке плаття не виглядає просто або скромно. За рахунок численних варіантів виконання верхньої частини вбрання, воно може виглядати дуже сексуально і спокусливо. Пряма спідниця простого крою може поєднуватися з глибоким декольте або відкритою спиною.


Така модель дає безліч можливостей для того, щоб скорегувати фігуру - глибокий V-подібний виріз подовжить шию і додасть силуету стрункість, квадратна лінія декольте візуально зменшить бюст, а всілякі драпірування або асиметричні рукава приховають широкі плечі.
Така модель дає безліч можливостей для того, щоб скорегувати фігуру - глибокий V-подібний виріз подовжить шию і додасть силуету стрункість, квадратна лінія декольте візуально зменшить бюст, а всілякі драпірування або асиметричні рукава приховають широкі плечі Прямі весільні сукні від Jenny Packham і Yolan Cris


6. Футболка міді

Весільні сукні довжини міді, в першу чергу, можна розділити на два види - сукні в стилі new look і футляри. Плаття new look відрізняються вузьким ліфом, що підкреслює талію, і широкою спідницею, обсяг якої надають кілька нижніх шарів. Такий силует візуально наближає фігуру нареченої до ідеальної форми «пісочний годинник». Для того щоб посилити образ в стилі 60-х, до такої сукні можна підібрати короткі рукавички, а волосся пов'язати широкою стрічкою.

Другий варіант - сукня-футляр - більш елегантно і пред'являє більше умов до фігури нареченої. Щільно облягає талію і стегна, воно йде мініатюрним струнким дівчатам. Цей суворий силует можна доповнити приталені жакети. Лаконічний силует також допускає великі прикраси - вони не будуть перевантажувати образ.

Футболка міді надає велику свободу рухів, ніж весільна сукня в підлогу, але при цьому виглядає не менш елегантно й урочисто. Саме тому воно починає користуватися все більшою популярністю.
Футболка міді надає велику свободу рухів, ніж весільна сукня в підлогу, але при цьому виглядає не менш елегантно й урочисто
Весільні сукні міді від Next і JS Collections


7. Коротке плаття

Весільні міні сукні з'явилися на подіумах в 70-і роки. Незважаючи на те, що цей силует поки не став традиційним і звичним, але він все частіше викликає інтерес у сміливих наречених. Коротке весільне плаття може бути виконане в різних стилях - воно може прямим, А-силуету або із завищеною талією, з асиметричною спідницею. Об'єднує всі ці моделі іронічність і неформальність. Єдиний варіант короткого сукні, від якого варто відмовитися - це міні, щільно облягає фігуру. Такий силует виглядає недоречно на урочистому заході.

Коротке плаття можна порадити нареченим, які вважають своїм головним достоїнством ноги і не хочуть приховувати їх під довгим нарядом. Як правило, весільне міні увазі неформальний характер самого заходу, тому цілком допустимо буде доповнити такий наряд яскравою незвичайної взуттям.
Коротке плаття можна порадити нареченим, які вважають своїм головним достоїнством ноги і не хочуть приховувати їх під довгим нарядом
Короткі весільні сукні від Jenny Packham і Yolan Cris

Новости