Весільний «диригент»: яким повинен бути ведучий весілля

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

«У наш час пропозицій провідних на весілля дуже багато. Але далеко не всі з них є професіоналами. Я дам тобі кілька порад, як правильно підійти до вибору ведучого на весілля і на які важливі моменти варто звернути увагу.

Перш ніж приступити до пошуку, чітко визнач критерії, які для тебе важливі.

Вибираючи ведучого, іноді досить складно вирішити, на кому зупинити свій вибір - на чоловікові або жінці, на парі або одній людині, на знаменитості чи ні. Насправді, якихось чітких рекомендацій «хто краще» тут немає. Все залежить від формату весілля, кількості і віку гостей, твоїх уподобань. Скажу одне - якщо ти хочеш дівчину в якості ведучої, то її брати треба тільки в парі з кимось. Одна жінка рідко може впоратися з веденням цілої весілля. Дуже добре виходить, коли є дует - чоловік і жінка, або двоє чоловіків. Особливо добре, якщо вони гумористи.
Важливим моментом при виборі ведучого може стати мова ведення весілля. Якщо ти хочеш, щоб ведучий був україно- чи англомовним - це може значно звузити рамки вибору.
Дуже обережно потрібно бути з провідними-зірками. Безумовно, імениті ведучі - професіонали апріорі. Але одна справа вести передачу, читаючи заготовлений текст і добре триматися перед камерою, і зовсім інше - імпровізувати, реагувати на зміни в настрої гостей, відчувати людей, що сидять за столами. Серед зіркових ведучих особисто я точно знаю кількох, хто їм впевнена на 100%, але це після того, як перевірила їх «на справу».
Як тільки ти для себе визначила, який ведучий тобі потрібен - саме час приступати до його пошуку. Де шукати ведучого на весілля?
Можна пошукати в інтернеті - на сайтах і форумах. Але де гарантія, що все написане там є правдою? Гарантій немає. Тому особисто я рекомендую довіряти тільки професіоналам. Краще, ніж організатор весілля, тобі ніхто не допоможе. Дуже часто молоді прислухаються до порад оточуючих. В цьому немає нічого поганого, але момент суб'єктивізму ніхто не відміняв. Комусь подобається одне, комусь - інше. А ось організатор весілля перевірив ведучого на ділі не один раз і бачив його в роботі в різних ситуаціях.
Якщо хтось із ваших знайомих настійно рекомендує якогось ведучого - безумовно, варто з ним зустрітися. Бажано візьміть з собою на зустріч весільного розпорядника. Після особистого спілкування все стане ясно - підходить він вам чи ні.

При зустрічі не соромся розпитати ведучого, який у нього досвід, з ким він працював, які конкурси в його арсеналі, яка манера ведення вечора, на чому він робить акценти. Можна також поцікавитися у нього, як він веде себе в якихось несподіваних ситуаціях - наприклад, хтось із гостей тягне ковдру на себе і привертає занадто багато уваги. Попроси показати відео-роботи. Бажано, що б це була нарізка з декількох весіль. Так ти зможеш бути впевнена, що це не єдина проведена весілля, і зможеш побачити ведучого в справі. Звертай увагу на його зовнішність, як він розмовляє, наскільки він приємний тобі і чи можеш ти йому довіряти. На жаль, не у всіх професійних ведучих є свої відео-матеріали. Буває, що часто через те, що у них багато роботи, вони просто не встигають якісно підготувати свою презентацію. Тоді єдиний спосіб - покладатися на свою якість розбиратися в людях. Особисто мені досить дізнатися, які конкурси проводить провідний і як він до цього підходить - я відразу можу зробити висновки про професіоналізм ведучого і його ставлення до своєї роботи.
Визначившись з вибором ведучого, забронюй його, давши передоплату. Тоді ти точно будеш впевнена, що цього провідного ніхто не «поведе». Обов'язково проведи ще одну зустріч з ним вже ближче до весілля. Розкажи йому про гостях, попередь, якщо когось із них не варто залучати в конкурси, а кому-то варто приділяти особливу увагу, передай йому список Тости та підводки до них, вислови свої побажання, пройдися за сценарієм весілля.

Люди давним-давно звикли називати ведучого тамадою. Коли в моїй присутності вимовляють це слово, я завжди поправляю: «Не тамада, а весільний ведучий». Я знаю точно, що це різні поняття, і зараз жоден професійний сучасний провідний тамадою себе не назве. Якщо на зустрічі з провідним ти почуєш це слово з його уст - настійно рекомендую звернути на це увагу: ти в зоні ризику! Біжи! І я не жартую. Весілля - не місце для експериментів, а експеримент з тамадою, запевняю тебе, може закінчитися плачевно.

Професійний весільний ведучий не просто прикрасить твоє свято, а зіграє одну з найважливіших ролей в ньому. Хороших ведучих не так вже й багато, але вони все-таки є. Я тобі бажаю знайти саме такого!
Завжди твоя, Саша Дергоусова.
Професійний весільний ведучий не просто прикрасить твоє свято, а зіграє одну з найважливіших ролей в ньому
Саша Дергоусова, весільний експерт. « Весільне агентство Саші Дергоусової » . Займається організацією весіль більше 5 років. Засновник і викладач Школи весільних розпорядників. Автор проекту «Щоденник нареченої».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Покликали заміж ... Що робити ?!

Куди піти одружитися: рейтинг РАГСів Києва

Весіллі - місце: огляд банкетних залів Києва

Знати своє місце: як розсадити гостей на весіллі?

Весільний дрес-код: в що одягнутися / взутися нареченому і нареченій

Весільні букети: з ягід, гудзиків, біжутерії та ... квітів

М направо, Ж - наліво: ідеї для парубоцьких-девичников

Де шукати ведучого на весілля?
Але де гарантія, що все написане там є правдою?
Що робити ?

Новости