Весняна риболовля на спінінг

  1. Ловля на глибині
  2. Ловля на мілководді

На річці вже відчувається наближення весни, але рівень води і самі умови лову ще зимові. Весняна риболовля на спінінг дозволить перевірити ваші рибальські снасті і приманки, що залежалися після тривалої зими цього року. Найпривабливіша приманка на хижаків в цей час - воблери, особливо на щуку. З воблером на хижака ранньою весною виходить порибалити величезна кількість любителів цього способу лову. Адже ці об'ємні приманки працюють на певній глибині, і виконуючи повільні проводки, плаваючі моделі повільно спливають, а суспендери зависають у товщі води. Але ловля хижака навесні на воблери має свої тонкощі, знання яких вам ніколи не завадять. Адже успішна риболовля складається з вмілого їх застосування.

З кожним днем ​​під променями яскравого весняного сонця прогрівається, хоч і незамерзла, але ще холодна вода. Це привертає багато малька до берегової зони і мілководдю, які прогріваються швидше за все. За легкою здобиччю ближче до берега підтягується і хижак. А це відмінний час на лову на воблери. Саме на них і слід зробити основну ставку. Для цього слід знайти вихід з мілководдя на бровку.Еслі на брівці тримається дрібний хижак, то, можливо, і великий полює недалеко від цих місць.

Еслі на брівці тримається дрібний хижак, то, можливо, і великий полює недалеко від цих місць

Окунь на ZipBaits_Khamsin_Tiny_50

Ловити можна на воблер ZipBaits Khamsin Tiny 50, який відрізняється інтенсивної мелкочастотной грою з невеликим заглибленням на 1-2 метра. Розмір воблера прикордонний, на нього можна зловити і щуку і окуня. Проводку при ловлі на нього використовуйте твічінг. Але різкі прискорення йому не слід надавати, оскільки він володіє власною амплітудної грою.

Якщо ви націлені на ловлю окуня, то виконуйте 3-4-5 плавних ривків і потім робіть невелику паузу близько 1 секунди. З одного боку, це швидка перевірочна проводка, а з іншого боку, навіть не дуже активна риба добре відгукується на цю анімацію. Звичайно, існує багато і інших проводок, але цей може виступати як самий робітник.

Звичайно, існує багато і інших проводок, але цей може виступати як самий робітник

Воблер Pontoon 21 Crack jack 48sp-mr

Вдалий екземпляр воблера Pontoon 21 Crack jack 48sp-mr із заглибленням 1,20-1,40 м. Якщо намагатися зловити велику рибу і ловити на більші розміри 77 і 66 воблерів, то не факт, що на них буде клювати краще. Якщо при лові з даного горизонту клювань не слід, а глибина у бровки велика, то слід замінити на воблер з більшим заглибленням. Шанси при лові на воблер різними приманками набагато зростуть, ніж постійно кидати одну і ту ж приманку в даному, нехай і дуже хорошому, місці. Адже один воблер обловлює один горизонт і розрахований під один настрій хижака. Тільки застосувавши різні моделі воблерів, можна зрозуміти настрій хижака в конкретному місці в даний час.

Ловля на глибині

Окунь на Megabass SPINDRIVE

На великій глибині потрібно застосовувати і глибинний воблер, такий, як Megabass SPINDRIVE. Часто буває так, що на самому краю бровки клює риба дрібніша. А більша риба краще полювати на останньому уступі бровки перед основним глибинним плато. І ось щоб до нього дістати і застосовуються deep приманки. Особливості воблерів deep в тому, що їх необхідно загнати на їх робочу глибину. Для цього треба виконати 6-7-8-9 оборотів в середньому темпі. При ловлі на deep воблери, якщо на глибині багато сміття, зустрічаються зачепи. При цьому, якщо є можливість, краще кидати уздовж бровки. Наприклад, якщо ми кидаємо уздовж берега і закидання ведуться уздовж бровки, тоді, при зацепах, можна обійти з іншого боку, і спробувати відчепити воблер. Адже приманки, як правило, дорогі, і відривати глибоководні воблери при проводках, приваблює небагатьох.

Ловля на мілководді

Протягом дня сонце піднімається вище і риба переміщається на мілководні ділянки річки, тому не забудьте і їх обловить. На дрібних місцях до одного метра на камінцях і черепашник тепер тримається мальок невеликими зграйками. Ось сюди і переходить щука і, періодично, окунь. Якщо на таких місцях є коси, які входять в річку, то між ними обов'язково присутні і канавки. Хижак зазвичай коштує в цих канавках і чекає свого часу нападу на малька.

Якщо ловити на воблер із заглибленням більшим, ніж мілководді, то Твічу необхідно ривками вгору, і не опускати спінінг близько до води. Інакше воблер, відразу зачепиться. Для цього і Твічу потрібно майже у вертикальній площині. Як тільки воблер натикається на якусь перешкоду або камінь, то відразу виконується просмикування вгору. Наприклад, Твічу при лові на суспендер, чекати поки він спливе марно - адже суспендери не спливає. Для цього виконується динамічна проводка, і якщо зустрічається з перешкодою, піднімати спінінг ще вище.

Воблер Minnow 95 Pontoon 21 AGARRON з пластинами suspedon

На мілководді слід ловити на приманки з мінімальним заглибленням, таких, як minnow з плаваючою ступенем плавучості. Це дозволить мінімізувати кількість зачепів. Необхідно, щоб воблер йшов у дна, а не рив його, як його більш глибоководні види. Але якщо до нього приклеїти пару платівок suspedon, то він перетвориться в повільно потопаючий воблер. За моїми спостереженнями, воблер на мілководді повинен тонути повільно, а не швидко. Пластини ж suspedon здатні змінити його ступінь плавучості. Таким же чином з будь-якого плаваючого воблера можна отримати повільно потопаючий, який може підійти при лові в мілководних місцях.

Ось і все, що хотів вам розповісти про лов ранньою весною на воблери.

А тепер відео, в якому ранньою весною учасники і ведучі програми Артем Мішин та Андрій пітерців вирушили на Москву-ріку, де поупражнялись в лові на воблери щуки і окуня.

Вам може бути цікаво:

весняна риболовля
Як спіймати щуку навесні
По останньому льоду

До зустрічі на сайті Готуємося до риболовлі

Ні хвоста, ні луски!

Новости