Вибір Платформні ваги

платформні ваги призначені для статистичної оцінки маси вантажів. Завдяки широкому діапазону зважування вони можуть використовуватися в різних сферах: в торгівлі, промисловості і т. Д. Конструкція цього пристрою допускає його застосування в тому числі для громіздких і довгомірних об'єктів. Основними деталями інструменту є платформа і чотири датчика ваги, закріплені в кутах. Ці вимірювальні пристрої пов'язані з підсумовує коробкою, з якої виходить кабель, що підключається до вагового індикатора. Якщо Ви хочете купити платформні ваги, при їх виборі необхідно врахувати наступні характеристики.

Вантажопідйомність. Вибір зважування ваг визначається максимально можливою масою вантажу, для якого вони будуть застосовуватися. НГЗ (найбільша границя зважування) повинен бути вище цього показника мінімум на 20-30%.

Мобільність. Існують мобільні та стаціонарні різновиди платформних ваг. Пристрої першого типу оснащені колесами і ручками для більш комфортного транспортування. Товар направляється на платформу за допомогою пандуса. Такі платформні ваги купують, якщо умови вимагають регулярного переміщення інструменту. Стаціонарні пристрої в основному застосовуються при роботі з громіздкими тарно-штучними вантажами. Ці ваги укладаються в заглиблення таким чином, щоб платформа була на одному рівні з підлогою, переміщати їх не можна.

Дискретність. Від цього параметра залежить точність результату зважування. Дана величина позначає мінімальну різницю між показниками маси, які можуть бути відображені вагами. Наприклад, якщо дискретність дорівнює 5 кг, то при додаванні до вантажу масою 10 кг предмета в 4 кг результатом буде не 14 кг, а 15 кг.

Тип датчика. Сьогодні використовуються ваги з датчиками одного з трьох видів: що працюють на електромагнітної компенсації, струнними, електротензометрічеських. Найбільшу точність вимірювання забезпечують пристрої першого типу, тому їх вартість вище, ніж інструментів з іншими системами вимірювання. Струнні датчики працюють по частотно-модулированному принципом, що дозволяє визначати масу вантажу в широких діапазонах. Електротензометрічеськие пристрої забезпечують трохи меншу точність, ніж електромагнітні, але використовуються частіше за інших видів, так як мають більш низьку вартість. Всі датчики можуть бути підключені до принтера для видачі результату зважування на папері.

Стійкість до зовнішніх впливів. Сучасні пристрої оснащуються системами пило- та вологозахисту. Деякі моделі завдяки покриттю з неіржавіючої сталі не піддаються впливу корозії. Діапазон допустимих температур застосування ваг даного виду може варіюватися від -30 до +55 ° C.

Новости