Вибір мініатюрного диктофона: Огляд 6 професійних моделей

  1. Що таке професійний диктофон?
  2. Особливості професійних диктофонів EDIC-mini
  3. EDIC-mini B7: Найтонший і легкий диктофон
  4. Edic-mini PLUS A9: Великий час автономної роботи плюс нові функції
  5. Edic-mini Tiny16 A41: Дуже простий і дуже якісний
  6. Edic-mini PRO A38: Максимум можливостей і зручності
  7. Edic-mini LCD mSD: Вражаючі можливості за невеликі гроші
  8. Edic-mini Tiny B32S: Спочатку дизайн, потім можливості
  9. Скільки коштує професійний мініатюрний диктофон?

Існує безліч ситуацій, в яких мініатюрний цифровий диктофон може виявитися якщо не єдиним, то дуже важливим доказом факту несправедливості. Люди, які пройшли всі кола пекла в пошуках справедливості, розуміють, що без свідків не обійтися, і практично все, що відбувається в нашому житті має бути задокументовано. По іншому ніяк! Довести свою правоту банальним емоційним вибухом від нахабної і безсоромної брехні, невозможно.В цій статті ми не будемо заглиблюватися в питання підготовки доказової бази і правової складової використання аудіо записи, - ми в цьому не фахівці, а ось про диктофони поговоримо з задоволенням. Сьогодні в нашій тестовій лабораторії не просто диктофони. Сьогодні вся наша увага націлене на найменші моделі професійних цифрових диктофонів від російської компанії Телесистеми, деякі з яких навіть внесені в світову версію книги рекордів Гіннеса .

Що таке професійний диктофон?

Раніше, я, втім, як, напевно, і багато хто з вас, не міг зрозуміти, навіщо люди купують диктофони, якщо мова можуть записувати все MP3 плеєри та мобільні телефони, і чому диктофон, як окремий пристрій досі актуально? Відповідь на ці питання виявився гранично простим. Простий диктофон не дозволить записати розбірливу мова, якщо об'єкт знаходиться на відстані навіть одного-двох метрів, і тим більше не впорається із записом в складних умовах, коли є фонові шуми або стороння мова. У побутових гаджетах, чутливості мікрофона досить лише для запису власних думок. Не менш важливим є і тривалість запису, що використовуються алгоритми стиснення і час автономної роботи, де професійні моделі володіють можливостями, які і не снилися побутовим "диктофонам".

Особливості професійних диктофонів EDIC-mini

Мініатюрні диктофони від компанії "Телесистеми", що випускаються під торговою маркою EDIC-mini, відомі дуже давно, в першу чергу, завдяки своїм ультра портативним розмірам. Деякі моделі настільки мініатюрні, що їх можна легко порівняти з п'яти або навіть двох гривневими монетами. Крім мініатюрності, диктофони EDIC-mini володіють набором унікальних особливостей, серед яких хочеться відзначити високу акустичну чутливість, можливість автоматичного старту запису при появі звуку, підтримку декількох складних алгоритмів стиснення аудіо інформації, що забезпечують високу якість запису при значній економії вбудованої пам'яті, низьке енергоспоживання, програмування часу запису, цифровий підпис, і деякі інші можливості, про які ми поговоримо нижче.

На сьогоднішній день, компанія "Телесистеми" випускає шість сімейств мініатюрних диктофонів EDIC-mini, що відрізняються не стільки конструктивним виконанням, скільки, функціональністю, типом харчування, різною чутливістю мікрофонів і наявністю вбудованої системи АРУ, а також, можливістю використання додаткових аксесуарів. Нижче ми розглянемо по одній моделі з числа дітей, і почнемо з моделі EDIC-mini B7.

EDIC-mini B7: Найтонший і легкий диктофон

Якщо його не можна назвати самим маленьким, то можна бути впевненим, що це найтонша і легка модель, як мінімум на момент написання цих рядків. Товщина EDIC-mini B7 всього 4 мм, а вага, без елемента живлення, всього 5 грам. Чи не правда, вражає! Для того, що б ви могли оцінити реальні розміри цього диктофона, ми спеціально зняли його поруч з п'яти і двох гривневими монетами.

EDIC-mini B7 виконаний в пластиковому корпусі, на якому розташовані всього дві кнопки (REC і PLAY), два мініатюрних світлодіода, і вбудований мікрофон. З нижнього боку корпусу розташований відсік для установки елемента живлення. З протилежного боку корпусу розташований універсальний п'яти піновий роз'єм, який використовується для підключення навушників, за допомогою якого можна переглянути записані фрагменти, USB адаптера або пульта дістаніонного управління.

З тильного боку корпусу нанесена позначка, до якого саме індексу стосується ця модель диктофона. У нашому випадку використовується модель з найменшою тривалістю запису 8960 хвилин, що еквівалентно 150 годин запису.

Управління процесом запису і програвання записаних повідомлень здійснюється за допомогою двох кнопок на корпусі пристрою. Причому, за допомогою цих маленьких кнопок можна не тільки запустити запис або відтворення файлів, але і здійснювати перемотування, в тому числі і швидкий пошук на швидкості до 8-ми крат, а так само управляти параметрами записи і навіть видаляти файли. За замовчуванням, при установці в плеєр елемента живлення він автоматично переходить в режим очікування. Для того, що б активувати запис або відтворення необхідно виконати швидкий подвійний клік по відповідній кнопці. Якщо потрібно зупинити запис або відтворення, то виконуємо повторний подвійний клік. Якщо під час запису потрібно зробити паузу, то досить натиснути кнопку REC. Різна комбінація послідовностей натискань REC і PLAY дозволяє гнучко управляти процесом навігації в режимі програвання. Для індикації активного режиму роботи використовуються вбудовані світлодіоди, які мають червоне і зелене свічення. Користувач може визначити стан пристрою по частоті, періоду і комбінації світіння цих світлодіодів. У перший момент, такий підхід до управління може здатися дещо не інтуїтивним і заплутаним, однак, варто відзначити, що нічого складного в цьому немає, і до запропонованих командам і їх послідовностей звикаєш дуже швидко.

Вище ми відзначили, що за допомогою двох кнопок і світлодіодів користувач може змінити параметри запису. За замовчуванням, використовується чотири встановлені режими запису, що відрізняються режимом стиснення і активністю системи VAS, що дозволяє активувати запис по голосу. При бажанні можна змінити ці чотири режими і додати чотири додаткових режиму, використовуючи для цього спеціальне програмне забезпечення.

Для підключення EDIC-mini B7 до комп'ютера використовується USB адаптер. Після підключення диктофона до USB порту комп'ютера, операційна система виявить новий пристрій, і попросить встановити драйвер, записаний на диску, що входить в комплект поставки диктофона. Після цього встановлюємо програму "EdicMini for Windows". За допомогою цієї програми можна зберігати записані фрагменти, а так само міняти параметри запису і режими роботи.

За допомогою цієї програми можна зберігати записані фрагменти, а так само міняти параметри запису і режими роботи

Основне вікно програми можна умовно поділити на дві зони. У верхньому меню, розташовані великі іконки основних функцій, що дозволяють вважати записи з флеш-пам'яті, зберегти їх у вигляді WAV файлів, вважати чи зберегти конфігурацію пристрою. В основному вікні програми, що має чотири закладки, відображається робочий матеріал і всі доступні функції.

В основному вікні програми, що має чотири закладки, відображається робочий матеріал і всі доступні функції

У розділі "Голосові повідомлення" відображаються всі записані файли із зазначенням дати, тривалості запису, якості та активності VAS. Зверніть увагу, для наших тестових повідомлень вказується помилкове час і дата, це пов'язано з тим, що ми не встановили їх перед першим використанням диктофона.

Крім, запису і зберігання голосових повідомлень, EDIC-mini B7 може виконувати функцію звичайної флешки для зберігання будь-яких типів файлів. Для використання цієї функції користувач повинен визначити максимальний обсяг вбудованої пам'яті, що виділяється під флеш диск. Для цього використовуємо закладку "Конфігурація".

Крім, розподілу пам'яті, установки пароль для визначення розміру буфера кільцевої записи і затримки початку запису, тут можна встановити параметри якості і змінити режими відтворення. Вище ми відзначили, що EDIC-mini B7 підтримує до восьми встановлених конфігурацій. Для кожної конфігурації користувач може вибрати режим запису (лінійний або кільцевий), вибрати якість, встановити бажаний рівень і час VAS, а також змінити гучність і швидкість перемотування в режимі відтворення. Тут ми хочемо звернути увагу на два параметри: режим запису і якість. EDIC-mini B7 вміє записувати мова в лінійному і кільцевому режимах. У першому випадку, запис повідомлень проводитися послідовно доти, поки не закінчитися пам'ять. У режимі "Кільце" запис повідомлень ведеться постійно, і в разі заповнення всього обсягу пам'яті, диктофон продовжує запис поверх найстаріших повідомлень. З точки зору якості, EDIC-mini B7 підтримує п'ять режимів, що відрізняються форматом і щільністю запису даних.

У режимі найвищої якості (Hight) використовується лінійний 12-ти бітний алгоритм без стиснення, з бітрейтом 96 Кбіт / с. В цьому режимі забезпечує найкращу якість мовлення, правда, час запису становить всього тисяча дев'ятсот вісімдесят три хвилини (приблизно добу).

У режимі Normal для запису так само використовується лінійний алгоритм, але з дискретизацією 8 біт (стиснення по мю-закону) і бітрейтом 64 Кбіт / с. В цьому режимі забезпечується якість мовлення, дуже близьке до режиму Hight, але при цьому час запису збільшується до 2240 хвилин (близько півтори доби).

Режим Medium забезпечує запис з використанням модифікованого 4-бітного алгоритму IMA ADPCM з бітрейтом 32 Кбіт / с. Якість і розбірливість мови зберігається на досить високому рівні, а час запису подвоюється і становить 4480 хвилин (більше трьох діб).

Режим LongPlay використовується модифікований 3-бітний IMA ADPCM алгоритм стиснення з бітрейтом 24 Кбіт / с. В цьому режимі спостерігається зниження якості звуку, але при цьому повністю зберігається розбірливість мови. Час запису майже 100 годин.

І, нарешті, останній режим ExtraLongPlay використовується саме сильне стиснення (модифікований 2-бітний IMA ADPCM алгоритм, 16 Кбіт / с), що, безумовно, позначається на якості звуку, але, тим не менш, розбірливість мови, в тому числі і характеристики, що дозволяють ідентифікувати людину по голосу, зберігаються на задовільному рівні, а час запису зростає до максимальних 150 годин.

І, нарешті, останній режим ExtraLongPlay використовується саме сильне стиснення (модифікований 2-бітний IMA ADPCM алгоритм, 16 Кбіт / с), що, безумовно, позначається на якості звуку, але, тим не менш, розбірливість мови, в тому числі і характеристики, що дозволяють ідентифікувати людину по голосу, зберігаються на задовільному рівні, а час запису зростає до максимальних 150 годин

Для того, що б збільшити тривалість запису, EDIC-mini B7, втім, як і інші моделі диктофонів від компанії "Телесистеми" підтримує функцію стиснення паузи в голосові повідомлення. Зверніть увагу, ми говоримо саме про стиснення, а не про видалення паузи. Це означає, що при перенесенні файлів в комп'ютер або при прослуховуванні все паузи будуть відновлені. Крім цього, програмне забезпечення диктофона вміє розбивати голосові файли по паузам.

Однією з важливих особливостей EDIC-mini B7 є можливість запису на великій відстані. При записи на відстані більше 6 метрів диктофон забезпечує досить високу якість і розбірливість мови, правда, потрібно пам'ятати, що максимальна відстань, на якому можна записати, залежить не тільки від чутливості мікрофона, а й від умов в яких проводитиметься запис. Якщо навколо є досить багато сторонніх шумів, в тому числі і стороння мова, то для отримання якісного запису, необхідно скоротити відстань до об'єкта, так, що б його мова чітко виділялася на загальному тлі. Взагалі, в роботі EDIC-mini B7 виявився дуже невибагливий. Для нього можна придбати стильний чохол, що дозволяє носити його в якості брелока для ключів, або додатковий виносний мікрофон або пульт дистанційного керування. Однак EDIC-mini B7 не позбавлений недоліків. По-перше, екстремальне потоншення корпусу диктофона негативно позначилося на часі автономної роботи. Для харчування диктофона використовується літієвий елемент CR2016, якого вистачає на 14 годин безперервної роботи в режимі запису. У порівнянні з іншими моделями це не багато.

По-друге, використовувати EDIC-mini B7 як флешки можна тільки для невеликих файлів. Справа в тому, що використовуваний USB адаптер забезпечує швидкість на рівні 70-100КБ / сек, що занадто мало для роботи з файлами, об'ємом 2 гігабайти і більше.

Для тих, кому необхідний більший запас по часу автономної роботи і кращі швидкісні характеристики можна порекомендувати модель Edic-mini PLUS A9.

Edic-mini PLUS A9: Великий час автономної роботи плюс нові функції

За порівняння з EDIC-mini B7, диктофон Edic-mini PLUS A9 не настільки мініатюрний, хоча великим його теж не назвеш. Диктофон виконаний в чорному металевому корпусі, розміром 11х27х56 мм, при цьому вага пристрою всього 29 грам.

На верхній грані корпусу розташований вбудований мікрофон, 2.5мм джек для підключення навушників, використовуваного для прослуховування записів, і мініатюрний USB порт для перенесення повідомлень на комп'ютер і зарядки вбудованого акумулятора, ємністю 520 мА / год. Однієї зарядки акумулятора вистачає на тиждень безперервного запису. Управління диктофоном здійснюється також за допомогою двох кнопок і двох світлодіодів, що відображають поточний стан пристрою.

В основі Edic-mini PLUS A9 лежить 16-ти бітний кодек, що забезпечує кращу якість запису. Диктофон має більш широку смугу записуваних частот (100-6000 Гц), підтримує три частоти звуку дискретизації звуку (16000, 8000, 4000 Гц) і систему голосової активації VAS. Завдяки високій чутливості вбудованого мікрофона, Edic-mini PLUS A9 забезпечує високу якість і розбірливість мови при записі на відстані 7-9 метрів. Залежно від індексу моделі, вбудованої пам'яті Edic-mini PLUS A9 вистачає на 150, 300, 600, 1200 і 2400 годин.

В цілому, з точки зору підтримуваних можливостей, Edic-mini PLUS A9 схожий на інші диктофони, але має і свої унікальні риси. Він підтримує вісім попередньо встановлених режимів запису, має можливість стиснення і відновлення пауз, захисту повідомлень за допомогою цифрового підпису, що вказує на конкретну модель диктофона, за допомогою якого було записано повідомлення, і установки тимчасових міток. Всі ці можливості реалізуються за допомогою програмного забезпечення, записаного у вбудованій флеш-пам'яті. При підключенні диктофона до USB порту комп'ютера і переведення пристрою в режим підключення до ПК, операційна система виявить новий зовнішній диск. Далі нам залишається тільки запустити програму RecManager.

Далі нам залишається тільки запустити програму RecManager

Інтерфейс програми виконаний у форматі провідника. У лівому вікні відображається вміст внутрішньої пам'яті диктофона, а в правому, обрана папка на ПК. Для копіювання повідомлень на комп'ютер досить просто перетягнути потрібне повідомлення в праве вікно. При копіюванні повідомлення в пам'яті позначається як вивантажене. Це необхідно для захисту не вивантажених повідомлень від випадкового видалення. При необхідності вивантажити тільки частина повідомлення, можна скористатися функцією "Тимчасова мітка". З її допомогою можна вибрати бажану ділянку записи, в якому є необхідна інформація. Ця функція дуже корисна для роботи з дуже довгими записами.

Ця функція дуже корисна для роботи з дуже довгими записами

На ПК повідомлення зберігаються в форматі WAV з повним збереженням якості, в якому воно було записано. Для перевірки справжності повідомлення можна подивитися інформацію про фото, де вказується розмір, тривалість, частота дискретизації, число каналів, вирівнювання, а також на якому саме диктофоні було зроблено запис і чи була вона модифікована.

Для перевірки справжності повідомлення можна подивитися інформацію про фото, де вказується розмір, тривалість, частота дискретизації, число каналів, вирівнювання, а також на якому саме диктофоні було зроблено запис і чи була вона модифікована

Налаштування якості запису і конфігурація інших параметрів диктофонів проводитися у відповідному меню програми RecManager. Вище ми відзначили, що Edic-mini PLUS A9 підтримує вісім попередньо встановлених режимів запису або, правильніше сказати, профілів. Для кожного профілю можна вибрати частоту дискретизації, стиснення, включити режим кільцевої записи з визначенням розміру буфера від загального обсягу пам'яті, включити VAS.

Для кожного профілю можна вибрати частоту дискретизації, стиснення, включити режим кільцевої записи з визначенням розміру буфера від загального обсягу пам'яті, включити VAS

При використанні VAS користувач може змінити рівень чутливості, встановити режими пропуску тиші в записах і відображення окремо голосові ділянки в записах з VAS.

При використанні VAS користувач може змінити рівень чутливості, встановити режими пропуску тиші в записах і відображення окремо голосові ділянки в записах з VAS

На окрему увагу заслуговує реалізація механізму роботи з файлами. Користувач може вибрати режим автоматичного вивантаження повідомлень при підключенні диктофона до комп'ютера, включити заборону видалення не вивантажених записів, визначити папку за замовчуванням і маску, за якою формується ім'я файлів. Не менш важливим є можливість автоматичного розбиття записів на файли певного обсягу. Це може знадобитися при запису повідомлень на диск з файловою системою, що має обмеження на максимальний обсяг файлу.

Це може знадобитися при запису повідомлень на диск з файловою системою, що має обмеження на максимальний обсяг файлу

І, нарешті, останній розділ "Додатково" дозволяє налаштувати одноразовий і щоденний таймер запису, встановити рівень доступу і пароль для доступу до диктофона.

І, нарешті, останній розділ Додатково дозволяє налаштувати одноразовий і щоденний таймер запису, встановити рівень доступу і пароль для доступу до диктофона

В работе Edic-mini PLUS A9 показавши себе як дуже якісний, функціональний и простий у вікорістанні диктофон професійного класу. ВІН чудово впорався Із записів мови з відстані в кілька метрів, в тому чіслі и в акустично складних условиях. У Деяк випадка можна рекомендуваті використовуват Зовнішній мікрофон з компресорів, Який може "вітягаті" Тихі сигналі и пріглушат надмірно Гучні. Такий мікрофон підсілює в 2 рази сигнал в Дальній зоне (> 1м), что підвіщує чутлівість записи, и послаблює в 2 рази сигнал в ближній зоне (<1м), что дозволяє избежать спотворень перевантаження во время запису гучніх звуків або записи з маленьких відстаней ( 10 -20 см). Для додаткової зручності можна використовувати мікрофон з компресором і пультом дистанційного керування, або телефонний адаптер, що дозволяє фіксувати телефонні розмови. Що ж стосується недоліків, то тут ми не знайшли до чого б причепитися. Може бути, відсутність красивих аксесуарів, за допомогою яких можна було б носити диктофон як брелок для ключів?

Edic-mini Tiny16 A41: Дуже простий і дуже якісний

Диктофон Edic-mini Tiny16 A41 буде цікавий тим, хто шукає дуже просте у використанні рішення, що забезпечує дуже високу якість запису. Зовні, цей диктофон зовсім не схожий на дві попередні моделі. Замість чорного пластикового корпусу, в Edic-mini Tiny16 A41 використовується яскравий алюмінієвий корпус, товщиною всього 7 мм. Диктофон доступний в п'яти кольорах з різним стильним орнаментом. На відміну від двох попередніх моделей, Edic-mini Tiny16 A41 управляється єдиним перемикачем, що має положення "Запис" або "Стоп". Крім цього перемикача на корпусі є мініатюрний світлодіод, що відображає поточний стан пристрою, вбудований мікрофон і USB порт.

Незважаючи на відносно великі розміри корпусу (52х45х7 мм) 2/3 об'єму займає акумулятор Nokia BL5Х ємністю 600мАч, однієї зарядки якого вистачає приблизно на п'ять днів в режимі безперервного запису. У режимі очікування його вистачає на два роки. При виході акумулятора з ладу його можна легко замінити, знявши нижню кришку корпусу.

Що ж стосується якості і можливостей записи, Edic-mini Tiny16 A41 дуже схожий на модель Edic-mini PLUS A9. В його основі лежить 16-ти бітний кодек, диктофон підтримує широкий діапазон записуваних частот (від 100 до 10000Гц), більший набір частот дискретизації від 5000 до 20000Гц, систему голосової активації VAS з можливістю стиснення пауз і захист записаних повідомлень. Крім цього, диктофон має вбудований високочутливий мікрофон, що забезпечує можливість запису на відстані до 10-12 метрів, і обладнаний системою автоматичного регулювання посилення (АРУ) адаптує диктофон до рівня звуку (змінює посилення мікрофонного підсилювача) в залежності від зовнішньої акустичної обстановки.

Управління записами і настройка параметрів здійснюється за допомогою, вже знайомої програми RecManager. На диску записані кілька версій, розраховані на користувачів з різним підготовкою.

На диску записані кілька версій, розраховані на користувачів з різним підготовкою

Серед нових можливостей, доступних в Edic-mini Tiny16 A41, можна відзначити регулювання рівня посилення мікрофона і вибір найбільш ефективного режиму АРУ. Залежно від версій, користувач може вибрати бажану якість з декількох попередньо встановлених режимів (версія Light) або самостійно встановити потрібні параметри в версії Profi.

Залежно від версій, користувач може вибрати бажану якість з декількох попередньо встановлених режимів (версія Light) або самостійно встановити потрібні параметри в версії Profi

Налаштування режиму записи в версії RecManager Light

Налаштування режиму записи в версії RecManager Light

Налаштування режиму записи в версії RecManager Profi

В цілому дуже красива і проста модель диктофона, що забезпечує хорошу якість запису в складних акустичних умовах. Єдина особливість, яку варто врахувати при виборі цієї крихітки, - низька швидкість порту USB1.1 (0.7MB / сек.), Що ускладнює роботу з довгими повідомленнями і великими файлами в режимі USB диска.

Edic-mini PRO A38: Максимум можливостей і зручності

До сих пір ми розглядали моделі, які можна назвати "сліпими". Для того, щоб керувати процесом запису або відтворення користувач повинен використовувати комбінації кнопок і орієнтуватися в тому, що відбувається за допомогою пари світлодіодів. З одного боку, нічого складного в цьому йому, і невелике тренування дозволяє без проблем управлятися не тільки з включенням режиму запису, а й здійснювати навігацію і швидке перемотування записаних повідомлень, проте, для деяких з нас, зручніше і зрозуміліше використовувати диктофон, в якому вся інформація про поточний режим роботи виводитися на екран. Диктофон Edic-mini PRO A38, про який ми поговоримо нижче, поєднує в собі тільки кращі можливості, розглянутих вище моделей, і красивий OLED екран, на якому відображається все необхідна інформація.

Конструктивно, Edic-mini PRO A38 дуже схожий на, тільки що розглянуту модель Edic-mini Tiny16 A41. Він так само виконаний в легкому алюмінієвому корпусі, доступному в п'яти кольорах. Додавання OLED дисплея, що забезпечує хорошу читабельність інформації в будь-яких умовах використання, в тому числі і при яскравому сонячному світлі, призвело до незначного збільшення габаритних розмірів (7х44х65 мм) і ваги (без акумулятора диктофон важить 33 грами).

Вище ми відзначили, що диктофон поєднує все найкраще від раніше розглянутих моделей. Він обладнаний високоякісним 16-ти бітовим аудіо кодеком, високочутливим мікрофоном, системою голосової активації запису, автоматичним регулюванням посилення, має багаторівневу систему доступу до функцій і захист повідомлень, таймер на включення запису в призначений час, і функцію "Тимчасова мітка", що дозволяє зберегти комп'ютері тільки потрібний фрагмент повідомлення. Крім того, він підтримує високошвидкісний обмін інформацією з ПК. Залежно від індексу моделі, Edic-mini PRO A38 забезпечує від 150 до 2400 годин запису. Змінний акумулятор, точно такий же, як в попередній моделі, забезпечує до 240 годин безперервного запису.

Найцікавіша деталь в цьому диктофоні, - OLED екран. З його допомогою можна не тільки управляти процесом програвання і записи, але і робити настроювання параметрів без використання комп'ютера. Зокрема, користувач може налаштувати всі параметри запису для кожного з восьми доступних профілів, провести форматування пам'яті, встановити дату і час, гнучко управляти настроюванням одноразового і щоденного таймера, змінювати яскравість дисплея, контролювати решту обсягу пам'яті і заряд акумулятора.

Для передачі записаних повідомлень в ПК використовується, стала вже стандартною, утиліта RecManager, можливості якої ми детально розглянули вище. Зараз ми хотіли б звернути увагу на два моменти, які помітили ще в попередніх моделях диктофонів, але всерйоз звернули увагу лише зараз.

Зараз ми хотіли б звернути увагу на два моменти, які помітили ще в попередніх моделях диктофонів, але всерйоз звернули увагу лише зараз

По-перше, в загальних налаштуваннях в поле зовнішнє пристрої, крім зовнішнього мікрофона і пульта дистанційного керування, є можливість вибрати зовнішній GPS-приймач, за допомогою якого, мабуть, можна фіксувати місце, де було зроблено запис, що дуже важливо для розширення доказової бази , однак, на сайті компанії ми не виявили зовнішнього GPS приймача, використовуваного в якості аксесуару для диктофонів. Можливо, ця можливість буде реалізована пізніше.

Можливо, ця можливість буде реалізована пізніше

По-друге, багато хто з моделей диктофонів мають функцію багаторівневого доступу до вбудованим функціям. Так, наприклад, встановивши низький рівень доступу, ми можемо тільки проводити запис без можливості зміни профілю і програвання повідомлень. Середній рівень доступу додає можливість зміни профілю записи, прослуховування та видалення повідомлень. І, нарешті, високий рівень доступу відкриває повний набір можливостей, включаючи можливість зміна параметрів запису без використання комп'ютера.

В цілому, Edic-mini PRO A38 дуже цікавий диктофон для тих з нас, хто хоче мати повний набір можливостей і готовий доплатити трохи грошей за цей комфорт. З недоліків можна відзначити лише високу ціну. Edic-mini PRO A38 найдорожчий професійний диктофон в лінійці Edic-mini. Для тих, кому необхідне бюджетне рішення з екраном, рекомендуємо подивитися модель Edic-mini LCD mSD.

Edic-mini LCD mSD: Вражаючі можливості за невеликі гроші

Незважаючи на найнижчу ціну, ця модель диктофона може легко конкурувати з деякими більш дорогими моделями, розглянутими вище. Основна особливість Edic-mini LCD mSD полягає у відсутності вбудованої пам'яті. Користувач сам визначає обсяг пам'яті і максимальний час запису, використовуючи карту пам'яті потрібного обсягу. У комплект поставки входить картка об'ємом 2GB, в якій можна зберегти до 300 годин мовлення. Інша особливість цього диктофона полягає в використанні звичайної "мізинчикові" батарейки, якої вистачає на 20 годин безперервного запису.

Конструктивно модель Edic-mini LCD mSD не схожа ні на одну іншу модель диктофонів, розглянутих вище. Швидше вона схожа на мініатюрний MP3 плеєр з невеликим ЖК-дисплеєм і п'ятипозиційним джойстиком. Розміри корпусу всього 13x39x9 мм, а вага без батарейки всього 11 грам.

З лівого боку розташований роз'єм для підключення навушників, USB порт і вбудований мікрофон, що забезпечує якісний запис на відстані 7-9 метрів. З протилежного боку розташований слот для установки карти MiniSD.

З протилежного боку розташований слот для установки карти MiniSD

Управління більшістю функцій диктофона виконується за допомогою джойстика. Користувачеві доступні ті ж можливості, що і в найдорожчому диктофоні, розглянутому вище, включаючи, можливість гнучкого налаштування параметрів запису, вибору профілю і т.д. Однак для швидкого запуску процесу запису джойстик виявляється не найзручнішим рішенням. В цьому випадку можна скористатися мікроперемикачем, розташованим на верхній грані корпусу.

З точки зору якості і можливостей записи Edic-mini LCD mSD не поступається іншим моделям. Він має 16-ти бітний високоякісний кодек, підтримує систему голосового активації і стиснення пауз, "Тимчасові місця", захист записів і т.д. Управління записами можна робити за допомогою програми RecManager, в якій ми виявили розділ управління зовнішнім адаптером телефонної лінії Edic-Expert. З його допомогою можна організувати можливість запису всіх вхідних і вихідних дзвінків.

В цілому, Edic-mini LCD mSD можна назвати унікальним диктофоном. При відносно низькій ціні він володіє практично всіма можливостями, властивими топовим серіям диктофонів Edic-mini.

Edic-mini Tiny B32S: Спочатку дизайн, потім можливості

Остання модель диктофона, про яку ми поговоримо в цьому огляді, відноситься до категорії, так званої декоративної електроніки. Edic-mini Tiny B32S виконаний у вигляді мініатюрного фоліанта виготовленого з натуральної шкіри з оригінальною декоративною обробкою.

Така прикраса може стати відмінним подарунком і ефективним засобом запису мови. За своїми можливостями Edic-mini Tiny B32S дуже схожий на інші моделі, розглянуті вище, тому ми не будемо витрачати час на розмови про одне й те ж. Скажемо лише, що дана модель випускається в різних версіях, здатних записати від 150 до 1200 годин мовлення. Харчування диктофона здійснюється від одного елемента живлення CR2032, якого вистачає приблизно на 90 годин безперервного запису. Для управління процесом запису використовується кнопка, роль якої грає декоративний "жук" на обкладинці. Крім такого мініатюрного фоліанта, компанія "Телесистеми" випускає безліч інших варіантів диктофонів в декоративному виконанні. Більш детально з повним асортиментом можна познайомитися тут .

Скільки коштує професійний мініатюрний диктофон?

Професійний диктофон, та ще й такий мініатюрний, задоволення не з дешевих. Ціни варіюються від 5000 до 22000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і залежать не стільки від можливостей записи і додаткових особливостей, таких як дисплей, скільки від обсягу пам'яті. Наприклад, модель Edic-mini LCD mSD, впечатлившая своїми можливостями, можна купити за 4600 рублів в комплекті з 2GB картою пам'яті, що дозволяє записати до 300 годин мовлення. Для порівняння, модель Edic-mini PRO A38 з вбудованою пам'яттю на 300 годин, що має приблизно той же набір можливостей, обійдеться в 11000 рублів. Наскільки така висока ціна виправдана? Відповідь на це питання є індивідуальним. Безумовно, для студента підбирає диктофон для запису лекцій, 5000-8000 рублів здасться перебором, і він спробує знайти якесь альтернативне більш доступне рішення, однак, для людини, яка зіткнулася в своєму житті з ситуацією, в якій запис розмови стала б незаперечним доказом своєї правоти, ці гроші здадуться незначними, особливо якщо порівняти їх з тими сумами, які доводиться витрачати на пошук нових доказів.

Що таке професійний диктофон?
Що таке професійний диктофон?
Може бути, відсутність красивих аксесуарів, за допомогою яких можна було б носити диктофон як брелок для ключів?
Скільки коштує професійний мініатюрний диктофон?
Наскільки така висока ціна виправдана?

Новости