Вибір мишки і клавіатури для SmartTV

У SmartTV є одна фундаментальна проблема: коли справа доходить до смарт-функцій, управляти теликом за допомогою стандартного ДУ ставати вкрай важко. Той, хто мав справу зі SmartTV , Стикався з цією проблемою, в перший раз у мене навіть виникла думка, що це виробники спеціально так обмежують користувачів, щоб ті менше по інтернету шарились і онлайн-відео дивилися, а більше використовували їх фірмові платні сервіси, де управління оптимізовано для ДУ і простіше отримати доступ до необхідного контенту.

Загалом, промучавшись тиждень з цією проблемою, я став шукати рішення. Для SmartTV від LG виробник дбайливо запропонував опцію у вигляді бездротової штуковини під назвою "Magic Motion" AN-MR400.

Це така закарлюка з пластика під метал, якою можна керувати курсором на екрані, регулювати гучність, перемикати канали, переміщатися по інтернет-сторінці вгору / вниз і повертатися на домашню сторінку. В інструкції було написано, що вона ще й голосові команди розуміє. Але в магазині перевіряти це було якось тупо. Вистачило незручності і від того, що я одним Magic Motion вимкнув усі телевізори LG на полиці і тим самим привернув до себе увагу персоналу магазина. Так я дізнався, що з її допомогою телик можна включити і вимкнути.

Коштує така опція всього-нічаго - 50 $. Ха ... Розбіглися: віддавати ще 50 $ за другий пульт до телику. Чому ж вони відразу в комплект його не вклали?

Але, покористувавшись Magic Motion в магазині, мені довелося змиритися з думкою, що 50 $ прейдётся-таки віддати. Управління було набагато зручніше, ніж з ДУ. Я просто пересував курсор по екрану без зайвих проблем і тикав в потрібному мені місці меню. Я легко відкривав гри і встановлені на вітрині екземплярі АППС, і все працювало добре, легко і швидко.

Я легко відкривав гри і встановлені на вітрині екземплярі АППС, і все працювало добре, легко і швидко

Єдине, що не сподобалося - це те, що кнопка "Enter" поєднана з коліщатком прокрутки і щодо туга. Мені кожен раз варто зайвих зусиль натискати на неї і це, м'яко кажучи, напружувало. Повертівши ще трохи пристрій у руках, я підійшов до продавця і - ось вже не пощастило! На складі пультів Magic Motion AN-MR400 не було. Треба було замовляти окремо в інтернеті.

Ще в магазині я встиг подивитися на форумі, присвяченому моєму SmartTV, що, в принципі, пульт Magic Motion може замінити клавіатура з тачпадом LogiTech K400. Там давалася посилання на опис з офіційного сайту LG, де стверджувалося, що з даною моделлю SmartTV сумісні будь-яка бездротова клавіатура і мишка. Але кілька учасників дискусії на форумі ділилися своїм невдалим досвідом, коли тачпад у бездротової клавіатури не працював. І із загального шуму можна було зробити висновок, що клавіатура LogiTech K400 - найбільш безпроблемний варіант.

Щоб перестрахуватися, я пішов в комп'ютерний відділ, знайшов продавця, показав йому інформацію з форуму, а той тільки розвів плечима: мовляв, не знаю, чи буде тачпад працювати, адже потрібні відповідні дрова.

Але витратити 30 $ на універсальну клавіатуру LogiTech K400 мені здалося більш розумним, ніж віддавати 50 $ за ДУ яким тільки з теликом можна працювати, і я вирішив ризикнути. Купив клаву.

У комплекті поставки були батарейки і маленький ресивер, який треба було тикати в телик. Встромивши його і включивши Smart-Menu, я тут же з полегшенням побачив, як курсор на екрані змінює своє положення, коли я торкаюся тачпада клавіатури. Але на подвійний таб він не реагував. Щоб запустити додаток, доводилося натискати "ліву кнопку". В принципі, терпимо і навіть зручно. Звичайно, пульт Magic Motion було зручніше тримати в руці, він компактніше і зручніше, але зате з клави можна легко набирати електронну адресу і текст, я навіть заради експерименту відправив лист зі своєї поштової скриньки. Зручно, зрозуміло, швидко - прям, як на комп'ютері.

Але були і заморочки. З гарячих клавіш працювало тільки управління звуком. Коли я запустив онлайн відео, то не зміг його звично поставити на паузу ні прогалиною, ні кнопкою. Прокрутка в початок і кінець відео теж не працювала. Не працювали кнопка "Home" і, щоб повернутися на домашню сторінку в браузері, довелося повертатися назад. Але найбільше діставало, що не можна за допомогою тачпада прокручувати інтернет сторінки вниз. В інструкції до клавіатури пропонувалося використовувати "жести" двома пальцями. Але телевізор знав "жест" тільки з одним пальцем і вперто відмовлявся прокручувати стрінічку вниз. Доводилося використовувати клавіші курсора. Включити / виключити телевізор з клавіатури теж неможливо.

Загалом, висновок такий. В цілому, звичайно, пульт Magic Motion більш підходить для Управнений SmartTV, але він дорогий, кнопка "Enter" туга і те, що вона спарена з прокруткою, може Сказати на довговічності, а ще - натиківать їм текст на віртуальній клаві виходить набагато повільніше, ніж на клаві і вимагає більше зайвих зусиль. Так що, заміною йому у вигляді клавіатури LogiTech K400, я цілком даволен. По екрану курсор можна легко пересувати завдяки тачпаду, і з натисканням лівої клавіші ніяких проблем, а текст набирати - так взагалі, одне задоволення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Чому ж вони відразу в комплект його не вклали?

Новости