Вибір ноутбука за параметрами. Характеристики. Вибираємо новий ноутбук

  1. зміст:
  2. Вибір ноутбука за параметрами ваги і габаритів
  3. Вибір ноутбука за параметрами екрану і матриці
  4. Вибираємо ноутбук за параметрами батареї (акумулятора)
  5. Процесор - важлива характеристика при виборі нового ноутбука
  6. Вибір ноутбука за параметрами материнської плати і оперативної пам'яті
  7. Інші параметри та особливості при виборі ноутбука

зміст:

Що ж вибрати?

Перед тим, як відправитися в магазин для покупки мобільного комп'ютера, обов'язково необхідно визначитися, для чого ви будете його використовувати. Завдяки такому підходу, вийде здійснити вибір ноутбука за параметрами, звертаючи увагу на конкретні, які підходять саме вам, технічні і ергономічні характеристики ноутбука.

Майте на увазі, що на відміну від стаціонарного комп'ютера, який можна модернізувати , З ноутбуком це практично неможливо. Тому давайте зараз докладно розглянемо можливі параметри і характеристики ноутбука, на які ми настійно рекомендуємо звернути увагу перед тим, як зробити покупку.

Вибір ноутбука за параметрами ваги і габаритів

Вага ноутбука може доходити до п'яти кілограм. Звичайно, чим тонше і легше, тим простіше його носити з собою. На вагу портативного комп'ютера впливають розмір екрану, матеріал корпусу, вінчестер і дисковод можуть бути вбудованими або зовнішніми, що теж впливає на вагу ноутбука. Вага та розмір екрану - ці дві характеристики ноутбука тісно пов'язані між собою. Чим ширше діагональ екрану, тим більше вага комп'ютера.

Матеріал корпусу також надає додаткову вагу комп'ютера. Але в той же час, корпус захищає ноутбук від пошкоджень і зайвих звернень до електронно-обчислювальної технiки. Найміцніший і надійний варіант - алюмінієвий корпус. Варіант з корпусом з пластика більш легкий і може прослужити досить довго, якщо дбайливо з ним звертатися. Бувають також елітні моделі з шкіряною обробкою корпусу.

Вибір ноутбука за параметрами екрану і матриці

За характеристиками екрану виділяють 4 класу ноутбуків:

  • субноутбуки або нетбуки - це ноутбуки з діагоналлю дисплея менше 12 дюймів;
  • портативні з діагоналлю 12 дюймів;
  • стандартні з діагоналлю 14-15 дюймів;
  • ноутбуки з діагоналлю більше 15,4 дюйма, їх називають «графічні станції».

Вибір за параметрами екрану і матриці

Якість матриці - ще одна важлива особливість при виборі дисплея. Оптимальна робота матриці буде тільки в тому дозволі, під яке вона зроблена. Найпоширеніші дозволу XGA (1024x768 точок), WXGA (1280х800), WXGA + (1440х900), SXGA + (1400х1050). Більш високий дозвіл відчутно при завантаженні фільмів та ігор. Для роботи в графічних програмах переважно дозвіл WUXGA (1920х1200 пікселів).

При виборі ноутбука також варто звернути увагу на яскравість і контрастність екрану. Одна з останніх тенденцій - глянцеве покриття екрану, що підвищує контрастність і яскравість зображень. Однак, глянсовий екран провокує виникнення відблисків. Максимально яскравий екран - характеристика ноутбука, що дозволяє з комфортом його використовувати навіть при яскравому освітленні.

Вибираємо ноутбук за параметрами батареї (акумулятора)

Нормальним терміном роботи ноутбука від однієї батареї без підзарядки вважається 2-3 години, якщо використовувати додатковий акумулятор, то час роботи можна збільшити до шести годин. В даний час для ноутбуків виготовляють акумулятори двох видів: нікель-метал-гібридні (Ni-MH) і літій-іонні (Li-Ion). Батареї Li-Ion визнаються найкращими, вони менше важать і довше працюють. Деякі з них мають функцію прискореної підзарядки.

Процесор - важлива характеристика при виборі нового ноутбука

Intel або AMD?

Останнім часом процесори для ноутбуків практично наздогнали за характеристиками і продуктивності процесори для стаціонарних комп'ютерів. Серед виробників - Intel, AMD. Безумовним лідером, звичайно, є Intel.

Для роботи з офісними документами цілком достатньо процесора з тактовою частотою 1,5 ГГц. Для більш ресурсоємних програм і додатків (ігри, графічні редактори) краще використовувати процесор не менше 2 ГГц. Продуктивність процесора і об'єм оперативної пам'яті - ось характеристики ноутбука, що відповідають за швидкість його роботи.

Вибір ноутбука за параметрами материнської плати і оперативної пам'яті

Важливий параметр материнської плати - наявність додаткового слота для нарощування оперативної пам'яті. Що стосується оперативної пам'яті, мінімальний її обсяг на сьогоднішній день, необхідний для нормальної роботи ноутбука - 2 Гб. Для роботи в ресурсномістких додатках і програмах - від 4 Гб. Однак, можна придбати і ноутбук з вбудованою пам'яттю 4 Гб і наростити її до необхідного обсягу, це не дуже складна операція. Майже на всі ноутбуки в даний час встановлюють оперативну пам'ять DDR3.

Ще один важливий параметр - жорсткий диск ноутбука (HDD). Жорсткий диск - основний носій інформації, зібраної в ноутбуці. Визначтеся з його необхідним обсягом виходячи із завдань, які Ви поставите, який обсяг інформації він буде зберігати.

Інші параметри та особливості при виборі ноутбука

Охолодження ноутбука. Зверніть увагу як розташовані вентиляційні отвори. Коли вони розташовані на днище, ноутбук може перегріватися, якщо його розташувати на дивані або на колінах. Поцікавтеся також характеристиками ноутбука в області бездротового з'єднання, кількість і види портів з'єднання, відеокарти, звукової карти. Перевірте, чи зручно для Вас розташування клавіатури і сенсорної панелі Touchepad.

Сподіваємося, що наша стаття допоможе вам з вибором ноутбука і ваша покупка стане вірним і надійним помічником на довгі роки!

Новости