Вибір шляху за допомогою Таро. Як зробити вибір, про який Ви не пошкодуєте

  1. Визначення параметрів вибору
  2. фактор часу
  3. Сприйняття і оцінка подій
  4. своєчасність вибору
  5. наявність альтернатив
  6. Бажання і обставини
  7. Готовність до змін
  8. Давайте мінятися схемами

Зміст статті

Зміст статті

Світ не стоїть на місці, і сьогодні придумувати розклади вже не модно. У тренді - розробка алгоритмів і блок-схем.

Пропоную вашій увазі алгоритм, яким я користуюся в разі, якщо клієнтові або мені необхідно зробити вибір.

завантажити алгоритм

Визначення параметрів вибору

Перше, з чого я починаю - визначення параметрів вибору. Це можуть бути дуже конкретні цифри, наприклад, зарплата не нижче ста рублів. Або якийсь жорсткий термін або якесь якість предмета, людини. Але можна аналізувати ситуацію, не ставлячи жорстких параметрів - де мені буде краще за сукупністю обставин. Однак я вважаю, що параметри в будь-якому випадку повинні бути задані, нехай навіть такі невизначені. Інакше може трапитися ситуація порівняння зеленого і волохатого. Кожне по-своєму добре, але в абсолютно різних ситуаціях.

Встановлюючи жорсткі параметри, людина оцінює ситуацію, виходячи зі своїх сьогоднішніх уявлень. Може так статися, що через деякий час для нього будуть значимі зовсім інші критерії.

фактор часу

Наступним пунктом я визначаю значимість фактора часу
Наступним пунктом я визначаю значимість фактора часу. Якщо я вирішую, на який фільм піти мені сьогодні ввечері, то фактором часу цілком можна знехтувати (подія "тут і зараз"). Якщо ж я вибираю, з ким мені жити або де мені працювати, то в цьому випадку фактор часу грає дуже важливу роль. Я враховую, як буде змінюватися ситуація і моя оцінка ситуації протягом найближчого, середнього і далекого часу, окремо визначаючи тривалість цих періодів.

Сприйняття і оцінка подій

Хочу я чи ні, моє сприйняття ситуації суб'єктивно
Хочу я чи ні, моє сприйняття ситуації суб'єктивно. Події можуть бути абсолютно незначними, а я приписую їм космічний масштаб. Тому я розглядаю окремо об'єктивну компоненту і окремо суб'єктивну. Що відбувається або відбуватиметься насправді, і як я буду до цього ставитися.

своєчасність вибору

Дуже важливий пункт - своєчасність вибору. Іноді обставини змушують мене робити вибір. Наприклад, я дізнаюся, що фірма, де я працюю, через місяць закриється. Або що мої орендодавці в шість разів піднімають орендну плату. Це - об'єктивні причини для вибору. Мені набридло чорне плаття, і тепер я думаю, яке мені одягнути - зелене або червоне. Це суб'єктивні обставини. Суб'єктивні причини не є відмовою для ворожіння, вони також важливі для людини, як і об'єктивні. Але суб'єктивні причини часто змушують людину діяти згідно українському прислів'ю "хай гірше, аби інше" (нехай гірше, аби інше).

Дуже важливо, як людина визначає свою позицію у виборі, чи займає він активну або пасивну позицію. Але саме визначення позиції теж може бути предметом вибору. Що буде більш ефективним в даній ситуації, що сприятиме досягненню поставленої мети - активно впливати на свою долю або надати подіям текти своїм чередом. Як тут не згадати старовину Гамлета з його одвічним питанням "Бути чи не бути?"

наявність альтернатив

Наступний пункт - це визначення наявності альтернатив або безальтернативній ситуації. Я можу вибирати з трьох пропозицій про роботу або зараз я повинен хапатися за першу-ліпшу пропозицію. Альтернатива набагато частіше присутній в нашому житті, але іноді ми потрапляємо в якісь "вузькості", де відсутня будь-яка альтернатива.

Бажання і обставини

Бажання і обставини

З урахуванням всієї отриманої інформації я ще раз перевіряю суб'єктивну і об'єктивну складову вибору. Часто буває так, що нові факти і знання змінюють сприйняття проблеми, критерії вибору і оцінку ситуації в цілому.

Готовність до змін

І останнє по рахунку, але не за важливістю. Вибір, навіть незначний на перший погляд, може привести до дуже великих змін. Чи готовий людина прийняти ці зміни? Або ж це тільки на рівні декларації.

Давайте мінятися схемами

Зараз я працюю над блок-схемою для аналізу відносин. Давайте мінятися блок-схемами. Діліться своїми напрацюваннями або ідеями.


Записатися на курс
PS Зараз йде попередня реєстрація на курс «Таро Практика: Алгоритми ворожіння». Запрошую Вас записатися, щоб отримати спеціальні умови.

Як тут не згадати старовину Гамлета з його одвічним питанням "Бути чи не бути?
Чи готовий людина прийняти ці зміни?

Новости