Вибираємо портативну зарядку: як купити правильний зовнішній акумулятор (Powerbank)

  1. Показник ємності зарядного пристрою
  2. Показник сили струму портативної зарядки
  3. роз'єми USB
  4. Приділіть увагу дрібницям
  5. Комплектація моделей зарядки для телефонів
  6. наявність індикаторів
  7. Яким повинен бути корпус?
  8. Вибір виробника PowerBank
  9. Де купити?

Портативний зарядний пристрій - це дуже корисна річ, яка стане в нагоді кожному власнику сучасного смартфона

Портативний зарядний пристрій - це дуже корисна річ, яка стане в нагоді кожному власнику сучасного смартфона. Зокрема, PowerBank (повербанк) стане незамінним девайсом для любителів походів і тривалих подорожей. Вибір моделей просто величезний, тому знайти варіант, який повністю влаштував би вас за основними параметрами і вартості, не складе труднощів. Нижче мова піде про те, що потрібно врахувати при покупці зовнішнього акумулятора , І які з його характеристик найбільш важливі.

Показник ємності зарядного пристрою

Від даного параметра залежить те, наскільки функціональним буде повербанк. Також він значно впливає на його вагу і ціну. Одиниці виміру ємності - ампер-години. (Скорочена назва - мА-ч по-російськи і mAh по-англійськи).

Як уже дізнатися, PowerBank якої ємності підійде вам найкраще? В даному випадку важливу роль відіграє те, який гаджет буде заряджатися найбільш часто. Якщо їм є смартфон, тоді показник ємності зовнішнього акумулятора повинен бути хоча б в 1,5 рази більше в порівнянні з батареєю. Бажано, щоб цей параметр був вищим і дозволяв мінімум 3 рази заряджати повністю сів телефон. ККД будь-якого портативного зарядного пристрою становить менше 100%. Це вказує на те, що в процесі зарядки втрат енергії не уникнути. Їх точний обсяг назвати складно. Все залежить від рівня якості встановленої батареї. Іншими словами, маючи PowerBank з ємністю в 5 тисяч мА-ч, ви не зможете використовувати його для дворазової повної зарядки акумулятора на 2,5 тисячі мА-ч.

якщо портативний зарядний пристрій буде дуже об'ємним, то це помітно збільшить його вагу, що знизить мобільність. У зв'язку з цим при виборі даного аксесуара слід орієнтуватися на те, щоб його ємність становила 5-10 тисяч мА-ч. Ви зможете використовувати його для підзарядки смартфона, камери, бездротових навушників і ін.

У ситуації, коли PowerBank купується в якості додаткового джерела енергії для ноутбука, показник ємності повинен перевищувати 12 тисяч мА-ч. Як правило, асортимент подібних моделей невеликий. У зв'язку з цим на упаковках тих з них, що сумісні з переносними комп'ютерами, є відповідна інформація.

Показник сили струму портативної зарядки

Показник сили струму портативної зарядки

Тут знову ж таки потрібно враховувати те, для якого саме пристрою купується повербанк. Якщо це старий телефон з сенсорним екраном, то сили струму в 0,5 А вам цілком вистачить, а якщо це планшет, то даний показник повинен складати вже 1 А. Є смартфони з функцією швидкої зарядки. У вас один з них? Тоді доведеться купувати зовнішній акумулятор з силою струму в 1-2 А. Точну інформацію можна дізнатися в інструкції.

Зазвичай виробники прямо на упаковці портативного зарядного пристрою пишуть про те, що воно підходить для Quick Charge. Якщо ви придбали саме таку модель, але після виявили, що процес зарядки протікає дуже повільно, тоді проблема, швидше за все, у вашому смартфоні, який може бути застарілим.

роз'єми USB

роз'єми USB

Що стосується кількості USB-портів, то бажано, щоб їх мінімальне число дорівнювало двом. Так ви отримаєте можливість одночасно заряджати 2 гаджета. Це зручно в тих випадках, коли батарея сідає не тільки у смартфона, але ще, припустимо, і у бездротових навушників. Ви просто заощадите власний час.

Читайте також: Кишеньковий генератор HandEnergy - портативний зарядний на всі випадки життя

Приділіть увагу дрібницям

Іноді роз'єми бувають зроблені неякісно. Зокрема, це стосується павербанков, які вироблені маловідомими фірмами. Надійні виробники не бачать сенсу в економії на дешевих деталях, але дрібні не гребують навіть цим. Щоб не потрапити в халепу, перед придбанням уважно огляньте портативний зарядний пристрій. Якщо роз'єми здадуться вам кволими, тоді краще відмовитися від такої покупки, адже в майбутньому ви будете відчувати значні незручності при підключенні смартфона, або інших гаджетів.

Комплектація моделей зарядки для телефонів

Дуже часто комплект поставки крім самого зовнішнього акумулятора включає в себе кілька перехідників. Серед них необхідно виділити:

  • Мікро USB, призначений для підключення сучасних планшетів і смартфонів.
  • Lightning, сумісний з технікою Apple.
  • Міні USB, завдяки якому можна зарядити старий телефон, плеєр, камеру і т.д.
  • Застарілий перехідник для гаджетів від компанії «Еппл».

Застарілий перехідник для гаджетів від компанії «Еппл»

Як бачите, список не так уже й поганий, адже в ньому обов'язково знайдеться кабель, який підійде до наявного у вас пристрою, але краще відмовитися від користування ним. Справа в тому, що рівень якості будь-якого з перерахованих вище перехідників зазвичай залишає бажати краще. Він швидко зламається, а також здатний негативно позначитися на стані гаджета. Таким чином, якщо ви придбали павербанк маловідомого виробника, тоді будьте напоготові і не поспішайте з підключенням кабелів, які можуть тільки нашкодити.

Разом з новим зарядним пристроєм поставляється мережевий адаптер до нього. Він обов'язково стане в нагоді в тому випадку, коли підключити до розетки потрібно і смартфон, і PowerBank. У зв'язку з цим краще мати при собі два адаптера.

наявність індикаторів

Деякі моделі портативних акумуляторів мають вбудовані індикатори. Використовуючи їх, можна дізнатися інформацію про залишок накопиченої енергії, або часу, який залишився до повної зарядки.

Прекрасним вибором стане модель, оснащена невеликим дисплеєм, на якому будуть відображатися дані про стан павербанка. Незважаючи на це, робити наявність індикаторів одним з обов'язкових вимог до портативного зарядного пристрою не варто. Якщо ви знайшли переносний акумулятор, який вас повністю влаштовує і оснащений миготливими лампочками, тоді сміливо купуйте його, а не шукайте аналогічне за параметрами пристрій з екраном.

Яким повинен бути корпус?

Яким повинен бути корпус

Матеріал, з якого виготовлений корпус PowerBank, не грає ніякої суттєвої ролі. Він виконує виключно естетичну функцію, тому вибирайте те, що подобається. Існує думка про те, що металевий корпус завжди буде краще пластикового. З цим легко не погодитися, адже найголовніше - це «начинка» і надійність портативного акумулятора, а не його зовнішній вигляд. Тим часом, можна порекомендувати павербанк в корпусі, на який нанесено покриття «SoftTouch». Воно приємне на дотик і злегка шорстка. Основна перевага в тому, що шар «софттач» забезпечує надійне зчеплення і знижує ймовірність випадкового випадання акумулятора з рук. Якщо говорити про міцність корпусу, то вона повинна бути високою, але наявність протиударного покриття необов'язково.

Простий і одночасно стильний дизайн у повербанка на 10 тисяч мА-ч від компанії «Xiaomi»: на металевому корпусі красується фірмовий логотип. Виглядає досить привабливо. Також є моделі з незвичайним оформленням. Наприклад, однією з них є PowerBank Emie Devil Doodle. Варто даний пристрій близько 50 $, але при цьому працює стабільно і виглядає красиво. Єдиний недолік полягає в тому, що придбати його можна тільки через інтернет, замовивши на одному з китайських сайтів.

Вибір виробника PowerBank

Це дуже важливий критерій, який обов'язково необхідно врахувати при покупці зовнішнього акумулятора. Тим часом, це зовсім не означає те, що потрібно купувати дорогу модель, вироблену відомою компанією. В даний час високим попитом користуються китайські павербанкі, випущені під добре знайомими брендами: TP-LINK, Meizu, Drobak, Xiaomi, Sony та ін. За рівнем продажів лідирує продукція від Xiaomi. Ця компанія зарекомендувала себе як надійного виробника не тільки портативних зарядних пристроїв, але інший «розумної» техніки, наприклад, браслетів-шагомеров.

Купувати PowerBank сумнівного виробництва не варто тому, що:

  • Різниця між заявленою в документації ємністю і фактичної буде солідною;
  • Якість перехідників і роз'ємів залишить бажати кращого, що викличе значні незручності в момент користування пристроєм;
  • Буде помітно підвищена ймовірність швидкої поломки;
  • Можливі проблеми з гарантійним ремонтом.

Чи потрібні додаткові функції?

Модельний ряд портативних акумуляторів досить широкий. У зв'язку з цим не важко буде придбати пристрій, який буде мати додаткові функції. Деякі павербанкі оснащені кард-рідерами, модулями Wi-Fi, картами пам'яті і т.д. Корисні вони чи ні, кожен вирішує самостійно. Найголовніше - не купуйте акумулятор, який коштує аж надто дешево, або виготовлений маловідомою фірмою, адже таке придбання, швидше за все, принесе тільки збиток.

Що стосується вдалих прикладів, то широкою функціональністю володіє Kingston Mobilelite G2. Вартість даного пристрою дорівнює приблизно 50 $, але воно того дійсно варто. Дане зарядний пристрій обов'язково сподобається власникам айфонів і інших смартфонів, які не підтримують карти пам'яті, що призводить до виникнення проблем з автономністю.

Якщо ви хочете купити що-небудь особливе, тоді зверніть увагу на повербанкі, які заряджаються від прямих сонячних променів. Такий варіант, швидше за все, припаде до душі любителям літніх походів. Незважаючи на це, не слід забувати про те, що погода може бути похмурою, часу на зарядку йде більше, а вага такого пристрою досить великий.

Читайте також: Мобільний сонячний генератор Renogy Phoenix підзарядить будь-який електронний девайс

Де купити?

Придбати PowerBank можна в спеціалізованому магазині. В такому випадку ви станете власником пристрою, на яке буде видана гарантія. Єдиний недолік полягає в тому, що доведеться трохи переплатити. Даний варіант підійде тим, хто планує купити акумулятор, вироблений відомою компанією, наприклад, Samsung, або ASUS, і з недовірою ставиться до китайської техніки.

Також реалізацією портативних зарядних пристроїв займаються іноземні інтернет-магазини. В такому випадку вартість буде помітно нижче, але є певні нюанси. По-перше, якщо куплений вами акумулятор зламається, то, по суті, ви залишаєтеся без гарантії, адже для проведення ремонту доведеться відправляти вийшов з ладу павербанк назад продавцеві за свій рахунок. За ці ж гроші його зможуть відремонтувати в найближчому сервісному центрі. По-друге, оформивши замовлення, ви отримаєте його не відразу, а тільки після того, як він буде доставлений за вказаною адресою. Зазвичай чекати доводиться від двох тижнів до місяця.

Варіант з покупкою портативного зарядного пристрою через іноземний сайт по-своєму гарний. Якщо ви оберете модель відомого бренду, про яку користувачі відгукуються тільки позитивно, то ймовірність поломки і виникнення наступних проблем з ремонтом мінімальна. Крім того, при оформленні замовлення на великій торговельній площадці ви можете отримати знижку. Також треба нагадати про те, що платити за доставку вам навряд чи доведеться. Зокрема, китайські сайти не вимагають плати за пересилку.

Читайте також: Портативний термогенератор перетворить будь-яку піч в джерело чистої енергії

Сподобалася стаття? Поділіться нею і буде вам щастя!

Loading ...

Як уже дізнатися, PowerBank якої ємності підійде вам найкраще?
У вас один з них?
Яким повинен бути корпус?
Чи потрібні додаткові функції?

Новости