Вибираємо соковижималку для винограду з кісточками

  1. Яку соковижималку варто вибрати
  2. Плюси і мінуси соковижималок для винограду
  3. Приклади найпопулярніших соковижималок для винограду

Соковижималка для винограду повинна без праці справлятися з кісточками і твердою шкіркою ягід. Перед покупкою необхідно визначити, яка соковижималка найкраще підійде для цього завдання.

Яку соковижималку варто вибрати

Можна виділити кілька типів пресів, придатних для віджиму м'якоті невеликих фруктових плодів. Для цього прекрасно підійде ручна пресова або шнековая соковижималка. Електрична універсальна теж згодиться для видобутку виноградного соку.

Кожне з представлених пристроїв володіє як достоїнствами, так і недоліками. При виборі пристрою варто враховувати ціну, продуктивну потужність, можливість фільтрувати кісточки і т.д.

Плюси і мінуси соковижималок для винограду

Ручна соковижималка не потребує електроенергії для роботи. Такі пристрої дають можливість зберегти більшу частину вітамінів за рахунок того, що виноградний сік в соковижималці не нагріватиметься від роботи електромотора. Шнековий ручний прес відмінно підходить для віджиму виноградних ягід, оскільки в більшості таких приладів є спеціальна сітка для відсіювання кісточок.

За принципом своєї дії подібні механізми нагадують м'ясорубку. Фрукти проходять через спіралевидні шнек, який розчавлює м'якоть і вичавлює сік. Після цього напій пропускається крізь сито, фільтруюче кісточки, листя і шкірку. Завдяки такій технології на виході можна отримати абсолютно натуральний продукт без домішок.

Завдяки такій технології на виході можна отримати абсолютно натуральний продукт без домішок

Для винограду підходять і пресові ручні соковижималки. Як видно з назви, основним елементом пристрою є прес, який віджимає сік з ягід. Прилад приводиться в дію шляхом натискання спеціального важеля. Вся віджимання рідина стікає в спеціальну ємність під пресом.

Тут не передбачена система фільтрації дрібних кісточок. Цей нюанс може погіршити якість соку, видобутого з винограду або вишень. Потрібно сказати, що майже всі ручні преси працюють практично безшумно, що є безсумнівним плюсом подібних пристроїв.

Електричні соковижималки працюють від мережі. Вони не вимагають застосування фізичної сили для віджиму фруктів. Продуктивність автоматичних пресів набагато вище ручних аналогів. Електросоковижималка стане незамінним помічником для власників невеликих виноградників. Прилади підійдуть для промислового використання в ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування.

Шнекові соковижималки можуть також працювати від мережі. В цьому випадку шнек обертає не людина, а вбудований електропривод. Завдяки потужному двигуну пристрої володіють високою потужністю, що дозволяє використовувати їх навіть в промислових масштабах.

Центрифужні соковижималки - це ще один вид електричних приладів для віджиму ягід. Це потужні багатофункціональні пристрої, які здатні отримувати до 50 л соку за 1 годину роботи. Механізми можна використовувати не тільки для ягід або фруктів, а й для овочів, горіхів, трав.

Деякі центрифужні комбайни не призначаються для віджиму плодів з маленькими кісточками, оскільки ті можуть легко забити центрифугу. В інструкції з експлуатації повинно бути чітко зазначено, чи підходить конкретна модель для винограду, полуниці і малини.

Приклади найпопулярніших соковижималок для винограду

При виборі відповідної моделі варто не тільки враховувати тип конструкції, але і приділяти увагу функціоналу і технічним характеристикам.

KITFORT KT-1101 - шнекове електричний пристрій, що має досить невеликі габарити. Потужність двигуна становить 150 Вт. Об'єм контейнерів для рідини і для макухи - по 800 мл. У приладі передбачена функція автоматичного вибору макухи. Електропривод працює дуже тихо, тому його можна використовувати навіть в невеликій квартирі.

Bosch MES25A0 - потужний відцентровий прилад. Потужність двигуна становить Потужність 700 Вт. Передбачено 2 швидкості роботи, що значно спрощує експлуатацію. Але при проведенні винограду через соковижималку його пензлика і шкірка все ж можуть заклинити обертальні елементи пристрою. Тому в комплекті поставляється спеціальна щіточка, яка призначена для очищення забитої центрифуги. Контейнер для соку закривається зручною кришкою. Діаметр горловини становить 75 мм, що дозволяє завантажувати в центрифугу навіть великі фрукти без попереднього нарізування. Дана модель чудово впишеться в кухні кафе чи ресторану.

Lurch - ручна шнековая соковижималка, яка добре підходить для використання в домашніх умовах. Цей механізм має продуману конструкцію і компактні габарити. Завдяки кільком фільтрує сіточку можна отримати найчистіший сік з плодів з кісточками. Ця модель легко миється і практично не видає шуму. У комплекті з пристроєм поставляється резервуар для рідини об'ємом 500 мл.

Новости