Вибираємо спінінг на щуку - довжина, тест, лад

  1. Вибираємо спінінг на щуку для лову з берега
  2. Вибираємо спінінг на щуку для лову з човна в закид
  3. Вибираємо спінінг на щуку троллінгом

Щоб вибрати спінінг на щуку, який буде відповідати всім особливостям конкретної риболовлі, варто розглянути характеристики вудилища спінінгів, такі як довжина, тест і лад

Щоб вибрати спінінг на щуку, який буде відповідати всім особливостям конкретної риболовлі, варто розглянути характеристики вудилища спінінгів, такі як довжина, тест і лад. Саме по них можна підібрати оптимальний бланк для кожної риболовлі.

У яких зазвичай умовах відбувається рибалка на водоймі? Можна, можливо ловити щуку з човна в закид , Ловити тролінгом, ловити в закид з берега. Для кожної ситуації можна підібрати вудилище з відповідними характеристиками.

Вибираємо спінінг на щуку для лову з берега

Якщо ви збираєтеся прогулятися зі спінінгом по березі водойми , Річки або озера, то вам буде потрібно максимально довгий спінінг на щуку. Довжина від 3 метрів буде для такого випадку затребувана. Оптимальна довжина спінінга для берегового лову складе 3,30 - 3,60 метра. З такою довжиною закид спінінга вудилищем буде просто «гарматним».

З такою довжиною закид спінінга вудилищем буде просто «гарматним»

Закид довгим вудилищем з берега буде «гарматним».

Тест вудилища для берегового лову підбирається результат з основного діапазону ваг застосовуваних приманок, будь то воблери, болісно або джигові приманки. Якщо ваші основні воблери все укладаються в діапазон ваг від 7 до 15 грамів, то тест спінінга на щуку можна вибирати від 5 до 25 грамів.

Точно також тестовий діапазон підбирається для будь-яких приманок. Якщо ви ловите на важкі колебалки , Які важать 30, 40 і 60 грамів, то і тест вудилища для берегового лову слід вибирати від 25 до 75 грамів. Робочі ваги приманок повинні бути ближче від середини тестового діапазону вудилища до ¾ від верхньої межі.

Строй спінінга на щуку при лові з берега підбирається виходячи з виду застосовуваних приманок. Для лову на джигові приманки підійде лад Фаст (швидкий) і Екстра-Фаст (Супершвидкий) - жорсткий бланк з високою чутливістю, у якого гнеться тільки верхня частина (Фаст) або самий кінчик (Екстра-Фаст).

Для лову щуки на воблери і блешні також підійде вудилище швидкого ладу, тому що тільки жорстким бланком можна якісно підсікти цього хижака при клюванні. Вістря трійників воблера або блешні повинні пробити жорстку пащу щуки при підсікання, а це можливо зробити тільки при використанні жорсткого вудилища.

Вибираємо спінінг на щуку для лову з човна в закид

При ловлі щуки з човна довжина не має такого вирішального значення, як при лові цього хижака з берега. Тому довжина спінінга при лові з човна може фактично будь-який - від 180 до 330 сантиметрів. Спінінгові вудилища коротше 180 см, наприклад, 150 см і 165 см виправдані або при лові на ультралайт приманки, або при лові явищем.

Спінінгові вудилища коротше 180 см, наприклад, 150 см і 165 см виправдані або при лові на ультралайт приманки, або при лові явищем

З човна можна ловити і довгим, і коротким спінінгом.

тест спінінга при лові з човна буде підбиратися точно так же, як і при лові з берега. Однак при ловлі з човна немає такого навантаження на банк при закиданні. У разі, якщо потрібно закинути приманку подалі, простіше підпливти на човні трохи ближче.

Вимоги до строю спінінга при лові з човна зберігаються всі ті ж. Тільки вудилища можна підбирати ще жорсткіше, так як рибалка на човні більш мобільний, ніж рибалка на березі. І в разі потреби рибалка на човні зможе зманеврувати, чого не може зробити рибалка на березі.

Вибираємо спінінг на щуку троллінгом

Довжина спінінга для лову троллінгом повинна бути такою, щоб було зручно управляти снастю при проводці, коли ловля йде на кілька вудлищ одночасно.

Можна використовувати як довгі (до 270 см), так і короткі (від 150 до 180 см) вудилища. Основна вимога до довжини - має бути зручно. Більш короткі вудилища більше годяться вже для лову в схил, а довші вже не будуть такими стабільними при проводці . Якщо потрібно розвести подалі один від одного дві снасті з різних бортів човна, то простіше використовувати не більше довгі вудлища, а пристрої типу троллінгового планера.

Верхній тест вудилища для лову щуки троллінгом повинен майже в три рази перевершувати середній робочий вага троллінговая приманок. Якщо середня вага воблера в вашому валізі становить 25 грамів, то верхній тест вашого вудилища повинен бути на рівні 80-100 грамів.

Якщо середня вага воблера в вашому валізі становить 25 грамів, то верхній тест вашого вудилища повинен бути на рівні 80-100 грамів

Воблери при троллинговой ловлі мають пристойне лобове опір - буде потрібно спінінг з хорошим тестом.

Це пов'язано з тим, що бланк троллінгового вудилища відчуває величезні навантаження при троллинговой проводці - опір води від шнура, лопаті і тіла воблера або болісно - колебалки буде залежати від швидкості човна при проходженні проти течії.

А якщо приманка (воблер або блешня) потрапить в глухий зацеп на швидкості човна в 5 км / год, то навантаження на бланк буде ударна.

Лад вудилища для лову щуки троллінгом може бути від середнього до швидкого. Вибирати для троллінгу вудилища параболічного або полупараболіческого ладу, дуже м'які, не варто, так як при підсікання вам не вдасться просечь щуці пащу. Буде багато образливих сходів, можливо у самого борту човна, де щука знаходиться на короткій снасті.

У яких зазвичай умовах відбувається рибалка на водоймі?

Новости