Вибрали найкраще меню на борту

З истема онлайн-бронювання авіаквитків Skyscanner попросила своїх клієнтів оцінити якість бортового харчування у світових авіаперевізників. Їжа оцінювалася по десятибальною шкалою за такими критеріями, як зовнішній вигляд, різноманітність і смак страв.

Рейтинг з найкращим харчуванням на борту очолила авіакомпанія Turkish Airlines , Середній показник якої склав 86%. Особливо респондентам сподобалося те, що на рейсах турецького перевізника можна спробувати такі страви, як фарширований баклажан і тістечко з грушею і волоським горіхом. Крім того, крім стандартного меню, авіакомпанія пропонує своїм пасажирам дитяче, кошерне і вегетаріанське харчування, а також меню з морепродуктами.

На другій сходинці рейтингу опинилася компанія   Singapore Airlines   , В складанні меню якої брав участь знаменитий британський кухар Гордон Рамзі На другій сходинці рейтингу опинилася компанія Singapore Airlines , В складанні меню якої брав участь знаменитий британський кухар Гордон Рамзі. Замкнула трійку переможців національна авіакомпанія ОАЕ Etihad Airways .

«Чесно зізнаюся, для мене результати опитування - повна несподіванка. Turkish Airlines ніколи не славилася різноманітністю бортового харчування. Мабуть, опитувані не росіян, інакше б результати виявилися зовсім іншими », - прокоментувала журналу EUROMAG підсумки опитування гендиректор туроператора «Мегаполюс Турс» Вікторія Кизимова.

В аналогічному ключі висловився і заступник гендиректора компанії «Російський Експрес» Геннадій Косарєв. «Особисто для мене Turkish точно не на першому місці. Їжа у Emirates цікавіше буде », - сказав він.

Emirates , До речі, з показником 77%, займає лише п'яте місце рейтингу. Крім трійки лідерів, арабська авіакомпанія також пропустила вперед ірландського перевізника Aer Lingus .

Слідом ідуть такі перевізники, як гонконгська Cathay Pacific (75%), голландська KLM (75%), австралійська Qantas (72;%), російський «Аерофлот» (71%), і замикає десятку Air France (70%).

Попадання «Аерофлоту» в десятку рейтингу цілком заслужено, вважають співрозмовники EUROMAG. «В останні два-три роки харчування в« Аерофлоті »дійсно гарне, на рівні світових перевізників», - вважає Геннадій Косарєв.

«Те, що« Аерофлот »потрапив в десятку - це дуже добре, і цілком заслужено», - погоджується Вікторія Кизимова. «З огляду на те, що в рейтингу є такі авіакомпанії, як Aer Lingus, Qantas або Virgin Atlantic, які в Росію взагалі не літають, - значить, частка росіян серед респондентів невелика. І вже якщо іноземці оцінили їжу «Аерофлоту», то це дійсно великий крок вперед для нашого перевізника », - пояснила вона.

А ось те, що «Аерофлот» за якістю харчування обігнав таку авіакомпанію, як Qatar Airways (15 місце), експерти вважають нонсенсом.

«Європейці завжди програвали азіатам і східним авіакомпаніям з обслуговування і по їжі. Просто тому, що їжа в Європі дорожче, ніж в Азії, і деякі авіакомпанії на цьому дійсно економлять », - каже Вікторія Кизимова.

Проте, експерти визнають, що все частіше саме їжа стає одним з предметів конкуренції між перевізниками. «Стереотип« бортове харчування - малоїстівне харчування », схоже, залишився в минулому», - говорить експерт з харчування компанії Skyscanner та співвласник едінбурзького ресторану Kitchen Porter's Мері Портер. «В умовах зростаючої конкуренції авіакомпанії роблять все можливе, щоб досвід пасажирів був позитивним, - адже це безпосередньо позначається на лояльності мандрівників до перевізника», - додала вона.

За її словами, в останні роки в цю сферу були вкладені значні кошти, а до складання меню залучені кращі шеф-кухарі планети.

«Звичайно, для пасажирів економ-класу, я б не вносила харчування, як критерій вибору авіакомпанії «Звичайно, для пасажирів економ-класу, я б не вносила харчування, як критерій вибору авіакомпанії. Або поставила б на найостанніше місце. Якщо ціна пасажиру подобається, то він може і без харчування летіти », - сказала EUROMAG керівник відділу розвитку Brussels Airlines Катерина Меняело

«А пасажири бізнес-класу і вище більш вимогливі до сервісу, включаючи харчування. Для них я б поставила пріоритети наступним чином: імідж і безпеку авіакомпанії, сервіс, включаючи харчування на борту », - додала вона.

Але вирішальним фактором для вибору авіакомпанії харчування не є ніколи, запевняє Меняело. За її словами, воно набуває більшого значення на тривалих перельотах і в країнах з певними релігійними обмеженнями по харчуванню.

З 11 по 19 місця в рейтингу розмістилися такі авіакомпанії: Iberia , SAS , United Airlines , British Airways , Qatar Airways , Virgin Atlantic , Alitalia , Lufthansa і American Airlines , - єдиний перевізник, рейтинг якого виявився нижче 50%.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости