Вибрати безпечні сонцезахисні окуляри: поради від OptiX.su

  1. Ультрафіолетові промені і захист від них
  2. Типи лінз сонцезахисних окулярів
  3. форми очок
  4. Окуляри з великим коефіцієнтом кривизни
  5. окуляри Маска
  6. Окуляри з "шторками"

Вибрати безпечні сонцезахисні окуляри буває складно, адже до цього питання кожен підходить по-різному

Вибрати безпечні сонцезахисні окуляри буває складно, адже до цього питання кожен підходить по-різному. У цій статті ми розповімо про деякі критерії вибору безпечних очок від сонця. Приємного читання!

Ультрафіолетові промені і захист від них

Наші очі щодня піддаються впливу УФ випромінювання, яке згубно впливає на зір. Небезпечними для людського ока вважаються промені типу UVA і UVB. Ми не бачимо їх, але це не означає, що наші очі не піддаються їх шкідливого впливу. Найпростіший і доступний спосіб захисту очей - підібрати окуляри з коефіцієнтом лінз UV400. Саме такий хороший сонцезахисний фільтр дозволяє зберегти зір під час роботи на сонці або прогулянки в спекотний літній день. Як правило, на такий лінзі присутній етикетка із зазначенням даного коефіцієнта, або він вказаний в описі моделі очок. Зверніть на це увагу!

Типи лінз сонцезахисних окулярів

Що ще, крім захисту очей від УФ-випромінювання, потрібно знати, щоб правильно вибрати модель від сонця? Забарвлення лінз - той важливий фактор, про який деякі навіть не замислюються. Далі ми розповімо про варіанти тонування лінз, а також їх властивості.

  • Тоновані і кольорові лінзи. кожен колір по-своєму впливає на видимий оком спектр і кольору. Наприклад, зелені лінзи підходять для будь-якої погоди і краще за інших передають природні кольори. Коричневі і сірі - фільтрують промені синього спектра та оптимальні для сонячної погоди. Тоновані в жовтий колір лінзи гарні для похмурої, туманної погоди і у вечірній час. А для любителів гірськолижного спорту і відпочинку підійдуть лінзи блакитного і рожевого кольору. Вибрати варіант з безпечними лінзами під ту чи іншу ситуацію - реально, головне - розбиратися в їх призначенні.
  • Дзеркальні лінзи. У сучасному світі окуляри від сонця з дзеркальними лінзами набирають велику популярність, особливо серед любителів хороших сонцезахисних аксесуарів. Ці лінзи відображають сонячні промені, захищаючи очі, а також знижують напругу і втому. Модель Ray-Ban RB3578 з дзеркальними лінзами - стильний вибір для яскравих сонячних днів.

Модель   Ray-Ban RB3578   з дзеркальними лінзами - стильний вибір для яскравих сонячних днів

  • Поляризаційні лінзи. Вони відображають сонячні відблиски від води, блискучих і хромованих поверхонь. Тому поляризаційні окуляри незамінні для водіння автомобіля, занять спортом і будь-яких видів відпочинку на воді. Лінзи з поляризацією знижують напругу очей і покращують видимість. Приклад такого аксесуара - чоловіча модель Carrera CARRERA 166 / S з зеленими поляризаційними лінзами хорошої якості. Завдяки оригінальному оформленню ці окуляри правильно закривають очі від УФ-випромінювання і бічних перешкод.

Завдяки оригінальному оформленню ці окуляри правильно закривають очі від УФ-випромінювання і бічних перешкод

  • Фотохромниє лінзи. Зручними та універсальними є окуляри з фотохромними лінзами, які під дією світла темніють до сонцезахисних і залишаються прозорими в приміщенні. Фотохромниє лінзи можуть мати функцію поляризації (для водіння автомобіля) і бути гідною парою якісним очками, будь-то коригуючий або іміджевий аксесуар.

форми очок

Сучасна індустрія моди пропонує велику кількість очок різних стилів і форм - круглі, прямокутні, квадратні, Aviator, Wayfarer і т.д. - на будь-який смак і під будь-яку форму обличчя. Однак є окуляри, що відрізняються за якістю і області їх застосування. Приклади таких моделей - дивіться далі.

Окуляри з великим коефіцієнтом кривизни

Такий аксесуар підходить для всіх видів спорту і влітку, і взимку. Він зручний для екстремальних навантажень і захисту від сонця, а його обтічна форма перешкоджає попаданню в очі піску і пилу. Oakley OO9238 FIVES SQUARED - наочний приклад дугоподібних очок спортивного стилю.

окуляри Маска

Такі моделі призначені, як правило, для зимових видів спорту. Маючи міцну фіксацію за рахунок еластичної стрічки, вони міцно утримуються і захищають від будь-яких зовнішніх впливів - яскравого сонця, вітру, снігу і т.д. Окуляри Маски найбільш популярні серед лижників, сноубордистів і інших любителів екстриму. Bolle Y6 OTG з кольоровими лінзами виділять вас на тлі білосніжних гір і точно звернуть увагу сторонніх 🙂

Окуляри з "шторками"

Щоб посилити захист від яскравого сонця, деякі сонцезахисні окуляри оснащені функціональними декором - бічними "шторками". Такі сонячні окуляри ефективні при тривалому перебуванні на свіжому повітрі в горах, де сніг несамовито сліпить очі. Модель Vuarnet VL1315 GLACIER - приклад, перевірений на практиці. У деяких варіантах цих окулярів також присутні спеціальні гнучкі заушники, які надійно кріплять аксесуар на голові.

Сподіваємося, наша стаття допоможе вирішити, які лінзи краще підходять для вас. Адже сонцезахисні окуляри - важлива складова здоров'я очей, а не тільки банальне прикраса. Носіть якісні аксесуари та будьте здорові!

Новости