Від майнінговой ферми до «розумного будинку». Як пройшла конференція Party Hard 2018

  1. «Залізо для Майнінг змітають з полиць»
  2. Новий погляд на ЦОД
  3. NB - IoT в мережі МТС
  4. Можливості та ризики ICO в Білорусі і за кордоном

17 лютого в бізнес-інкубаторі Парку високих технологій пройшла щорічна міжнародна конференція Party Hard 2018. Захід присвячений новинкам в таких індустріях, як Hardware, Software, Firmware, Big Data, IoT і Cloud-технології. На одному майданчику зібралися досвідчені спікери, експерти, представники провідних білоруських компаній і амбітні інженери, IT-фахівці та розробники.

На відкритті Party Hard 2018 виступив генеральний директор групи компаній «БелХард» Ігор Мамоненко. За його словами, конференція щорічно збирає найбільш просунутих представників сфери Hardware, тому її значення важко переоцінювати.

Як розробити сексуальний електролічильник?

У конференції взяв участь співзасновник і заступник директора Nero Electronics Павло Прохоров. Його перший виступ був присвячений системі "розумного будинку", яка дозволяє автоматизувати управління освітленням, побутовими приладами, ролетами та іншими пристроями в квартирі або котеджі. Вся автоматика для дому та офісу створюється на власному виробництві Nero Electronics в Мінську, а все унікальні технічні рішення запатентовані.

Тема другого виступу, яка викликала бурхливий потік запитань із залу, була пов'язана зі смарт-метерінгом, тобто розумним засобами обліку енергоресурсів. Павло розповів про те, як у компанії замовили «сексуальний лічильник», і які складні завдання довелося вирішити фахівцям, щоб його створити.

«Головні переваги цього розумного лічильника в тому, що він охороняє інтереси користувача, його неможливо зламати, а в недалекому майбутньому він дозволить проводити Автооплату за електрику, воду і газ прямо з мобільного додатку», - вважає Павло Прохоров.

Дизайн всіх представлених Nero Electronics пристроїв розробляла Студія Артемія Лебедєва, і впоралася вона з цим завданням на відмінно. У цьому можна було переконатися, відвідавши стенд компанії в виставковому залі: розглянути приладами усередині і зовні, побачити їх в роботі і навіть спробувати підключити самостійно. Також всі гості конференції могли взяти участь в розіграші приладів для створення "розумного будинку". Переможці будуть оголошені 26 лютого на сторінках компанії в Facebook і "ВКонтакте".

Переможці будуть оголошені 26 лютого на сторінках компанії в Facebook і ВКонтакте

Зараз Nero Electronics розширює виробництво і розробляє нові технологічні рішення в сфері IoT: компанія вже готова до випуску мільйона виробів на рік на власних потужностях.


«Залізо для Майнінг змітають з полиць»

Архітектор технічних процесів Softeq Development Артем Воробйов присвятив виступ Hardware-пристроїв, які потрібні світу блокчейн і, зокрема, необхідним для Майнінг криптовалюта. Сам експерт має 10-річний досвід розробки та технічного менеджменту.

«Залізо для Майнінг стало змітають з полиць разом з ростом ринку криптовалюта. Зараз Майнер в сукупності заробляють близько 20 мільярдів доларів на рік. Ринок криптовалюта зараз оцінюється приблизно в 470 мільярдів доларів », - коротко змалював нинішню ситуацію Артем Воробйов.

Окремо спікер зупинився на залозі, необхідному для створення Майнінг-ферм на відкритих і на ASIC. На окупність перші виходять за 6-12 місяців, другі трохи швидше - за 6-8 місяців. Однак ASIC не універсальні, для кожної з криптовалюта існують особливі варіації і при удосконаленні системи тієї чи іншої криптовалюта обладнання може виявитися марним.

Однак ASIC не універсальні, для кожної з криптовалюта існують особливі варіації і при удосконаленні системи тієї чи іншої криптовалюта обладнання може виявитися марним

Однак, за словами Артема Воробйова, потреба в Майнінг значно знизиться при переході окремих криптовалюта на такий алгоритм консенсусу, як Proof of Stake. Зараз такі криптовалюта, як біткоіни і ефір працюють за методом Proof of Work.

Зараз такі криптовалюта, як біткоіни і ефір працюють за методом Proof of Work

Крім того, експерт відзначає, що в найближчому майбутньому багато користувачів перейдуть на зберігання кодів-ключів в гаманцях, на кшталт Trezor, Ledger Nano S і інших (зараз налічується вже більше 20 моделей таких гаманців) .На даний момент кількість втрачених гаманців, до яких користувачі втратили доступ, обчислюється в районі 30 мільярдів.

На даний момент кількість втрачених гаманців, до яких користувачі втратили доступ, обчислюється в районі 30 мільярдів

стенд компанії Softeq Development з девізом «Work Hard. Play Harder »демонстрував продукти і рішення компанії в сфері« Інтернету речей », автоматизації та інноваційні проекти для робототехніки. Будь-який бажаючий міг спробувати пограти з окулярами доповненої реальності, поспілкуватися з представниками компанії і отримати їх думки про те, як буде розвиватися сфера надалі.


Новий погляд на ЦОД

Про новий погляд на роботу центрів обробки даних розповів керівник відділу продуктів в beCloud Сергій Казючиц. Він презентував роботу Республіканського центру обробки даних beCloud, пояснюючи внутрішній устрій і функціонування системи безпеки. За його словами, на сьогоднішній день для формування Data-центрів актуальні модульні рішення.

«Центр обробки даних - це не просто набір серверних кімнат, як іноді помилково вважають користувачі. Це найпотужніша інфраструктура, покликана вирішувати найскладніші завдання клієнтів, тому важливо концептуально підійти до будівництва дата-центру », - зазначив Сергій.

«І найбільш успішним прикладом є ефективна робота Республіканського центру обробки даних, побудованого компанією beCloud в 2016 році. Чого зараз чекають клієнти? Швидкісного і якісного обслуговування, зниження витрат на зберігання і гарантій високорівневою захисту даних », - додав спікер.


NB - IoT в мережі МТС

Начальник управління розвитку мережі МТС в Білорусі Артем Максименко розповів про впровадження технології NB-IoT в мережі оператора.

NB-IoT - це операторська LPWAN технологія радіо-доступу, яка може застосовуватися для IoT рішень з обліку води / газу / електрики, реєстрації заповнювання парковки, управління вуличним освітленням, різного роду трекінгу, а також в сільському господарстві і багатьох інших сферах.

Компанія МТС отримала дозвіл на використання NB-IoT в діапазоні 900МГц і зараз знаходиться на стадії реалізації практичних проектів. Частиною IoT рішення від МТС є спеціалізована платформа, що дозволяє істотно прискорювати впровадження IoT рішень, інтегруючи додатки розробника з радіомодемом NB-IoT.


Можливості та ризики ICO в Білорусі і за кордоном

Партнер юридичної фірми «Сисуєв, Бондар, Храпуцкій» Олександр Бондар розповів про тенденції в сфері ICO в 2017 році і про перспективи на 2018 рік, поділився факторами успішного проведення ICO, а також провів порівняльний аналіз регулювання ICO в різних юрисдикціях світу, включаючи Республіку Білорусь.

Одними з сучасних тенденцій проведення ICO є орієнтація на великих інвесторів, поява проектів з реального сектора економіки, величезні бюджети на проведення, підвищені вимоги до безпеки, поява нових форм ICO і нових видів документів (напр. Simple Agreement for Future Tokens).

В силу складного регулювання проведення ICO (застосування законодавства про цінні папери, публічне та приватне розміщення, участь банків, кріптообмен, міжнародне регулювання), процес проведення ICO неминуче пов'язаний з ризиками, в тому числі кримінальними, фінансовими, податковими та корпоративними.

Спікер розповів про актуальну практиці надання комплексного пакету послуг з проведення ICO «під ключ», що дозволяє провести успішне ICO, а також уникнути будь-яких ризиків.

ЗАТ «НТЦ Контакт» презентувало власні рішення в сфері технічних та криптографічних засобів захисту інформації. Фахівці готові були розповісти про будь-якому з апаратних комплексів і порадити відповідну систему захисту для кожного конкретного запиту. Під час виступу директор компанії Анатолій Тепляков розповів про простих засобах доступу до криптографічних функцій

Організаторами Party Hard традиційно третій рік поспіль виступають Парк високих технологій і найстаріший білоруський IT-портал KV.by .

Юридичний партнер конференції: Адвокатське бюро « Сисуєв, Бондар, Храпуцкій СБХ ».

Партнери конференції: Nero Electronics , Softeq Development , МТС-Білорусь , Astra Linux , beCloud , BelHard , ESET , ЗАТ «НТЦ Контакт» , МТБанк .

Партнери кава-паузи: Кондитерська фабрика « Алвеста », Чай Jaf Tea, природна вода « Борова », Кафе GARAGE .

Як розробити сексуальний електролічильник?
Чого зараз чекають клієнти?

Новости