Віддавати чи не віддавати дитину в дитячий сад?

  1. «Альпіна.Деті» запустила проект «Мама в темі» , Який за 5 листів розповідає все найважливіше про...
  2. Розвиток дитини
  3. побоювання мам
  4. небажаний лексикон
  5. Проблеми з харчуванням

«Альпіна.Деті» запустила проект «Мама в темі» , Який за 5 листів розповідає все найважливіше про дитячий садок, підготовку до нього і адаптацію.

Дитячий сад - перший справжній вихід із зони комфорту. Гуляючи у дворі або танцюючи на дискотеці в міні-клубі відпочинку, дитина завжди знає, що мама десь поруч, що вона прийме його сторону, захистить. Зазвичай до 4 років малюк не стикається з поняттям відповідальності, досвіду самостійного життя у нього ще немає.

Цю прогалину може компенсувати дитячий сад. Тут малюк вчиться зважати на думку точно таких же хлопчиків і дівчаток (а воно може не збігатися з його власним!).

)

Але дитячий сад - не єдине місце, де дитина може соціалізуватися, не варто списувати з рахунків старі перевірені способи: пісочницю у дворі, спілкування з сусідськими дітьми на дачі і гуртки за інтересами.


Очікування мам від дитячого садка

Дисципліна і режим дня

Не випадково режим дня використовують як оздоровчу міру все лікарні і санаторії. він сприяє формуванню стабільного психічного і фізіологічного здоров'я . А збитий графік призводить до відхилень в організмі і зниження імунітету. І навіть ненависний тиха година можна сприймати як урок терпіння. Так, зараз потрібно посидіти тихо, але вже через годину вихователька знову покличе грати на вулиці. Тонке мистецтво трошки потерпіти - ось чого дійсно не вистачає багатьом дітям. Але не варто сприймати цю пораду буквально. Не всі фахівці сходяться на думці, що дитині необхідний строгий режим дня.

Розвиток дитини

Дошкільний вік - це своєрідне вікно можливостей.

Сучасні дитячі сади (особливо приватні) пропонують великий спектр додаткових занять. Дитина може вчитися читати, займатися танцями, відвідувати театральну і художню студії і навіть вчити англійську. І все це в стінах ОДНОГО рідного садка.

Можна розвивати дитину і без саду: займатися вдома, відвідувати гуртки. Але це зажадає від батьків багато вільного часу і ще більше терпіння: адже все те, що в садку беруть на себе вихователі, доведеться робити самим.

побоювання мам

часті захворювання

В середньому дитина, яка ходить в садок, хворіє 12 раз на рік , А мама змушена щомісяця брати лікарняний, і це мінус. Часто буває, що болячками, які дитина приносить з саду, перебалівают по черзі всі домочадці. Але у марафону дитсадкових хвороб є і позитивна сторона - зміцнення імунітету.
Ось, як цю ситуацію коментує доктор Комаровський :

небажаний лексикон

У групах дитячого саду зустрічаються діти з різних сімей: благополучних і не дуже. Спілкуючись, вони обмінюються досвідом і поповнюють словниковий запас іноді такими словами, від яких батьки потім довго відучують своїх малюків. Але набратися поганих манер дитина може і на вулиці, і з телевізійних передач, і навіть син маминої подруги по секрету розповість пару особливих слів. І якщо не в дитячому садку, то в школі дитина обов'язково почне вживати лайливі слова, через це проходять всі.

А ось чи приживеться нова лексика чи ні - залежить від поведінки батьків.

Проблеми з харчуванням

«Не хочеш їсти бутерброд, з'їж хоча б масло» - класичний рада з харчування від виховательки дитячого саду. А ще молочна локшина, компоти з сухофруктів і, звичайно, манна каша. Це меню в корені відрізняється від того, до чого дитина звикла вдома.


Якщо в сім'ї не прийнято змушувати їсти, коли не хочеться, в садку дитина стикається з абсолютно новим і іноді травмуючим підходом до харчування. У той же час звикати до незнайомих правилам гри - частина виховного процесу.
Важливо, щоб батьки прислухалися до того, що дитина розповідає про садок, і були готові вчасно реагувати на неадекватну поведінку персоналу.


Що робити, щоб перевірити свій дитячий сад на адекватність?
Підпишіться на проект і отримаєте безкоштовний чек-лист.

Що робити, щоб перевірити свій дитячий сад на адекватність?

Новости