Відео та Аудіо - Огляд ігрових навушників з мікрофоном GAMDIAS Eros V2

  1. Про компанію
  2. упаковка
  3. Технічні характеристики і комплектація
  4. Зовнішній вигляд
  5. Програмне забезпечення
  6. Відчуття від використання
  7. висновок

Вітаю, Вас, шановні читачі блогів на сайті   клубу Експертів

Вітаю, Вас, шановні читачі блогів на сайті клубу Експертів !
Якщо ви любите грати в комп'ютерні ігри, особливо в різні командні online варіанти, то без хорошої гарнітури не обійтися. Адже дуже важливо не тільки чітко чути ігрову обстановку, але і мати можливість спілкуватися з товаришами по команді в реальному часі. Вибір навушників з мікрофоном на ринку дуже великий і зробити вибір з одного боку просто, адже можна підібрати не тільки за технічними характеристиками, але і по дизайну, з іншого боку не так вже й простий, адже визначитися з конкретною моделлю можна тільки на основі опису відчуттів від експлуатації з різних профільних ресурсів, або спробувавши конкретну модель в дії в магазині або у друзів. Не так давно я обзаводився недорогий гарнітурою, яка цілком непогано показала себе в іграх, але мала один недолік - підключення тільки по USB, що виключало можливість її використання з планшетом, смартфоном і приставкою. Цього разу на огляд надійшли ігрові навушники з мікрофоном GAMDIAS Eros II, які можна підключати і звичайним 3,5 мм jack'ом і за допомогою USB порту. Про них і піде мова далі ...

Про компанію



На початку пару слів про компанію GAMDIAS, яка була створена зовсім недавно, в 2012 році, в якості самостійного бренду корпорації Kworld Computer Technology Co., для просування сучасних і досконалих технологічних рішень для геймерів. GAMDIAS ставить в основу успішного розвитку компанії максимальні інвестиції у власні наукові дослідження та конструкторські роботи, що дозволяють продукції зайняти лідируючі позиції на ринку обладнання для ігрової індустрії. В результаті цього продукція компанії GAMDIAS завоювала визнання незалежних експертів і найвищі оцінки в тестах багатьох інтернет порталів та ЗМІ.
Офіційний сайт - http: // gamdias.ru

упаковка

Упаковка навушників Eros II представляє з себе коробку розміром 23,5 х 25 х 10,8 см з тонкого картону і з великим прозорим оглядовим вікном, через яке можна приблизно прикинути розміри і дизайн навушників. В цілому оформлення коробки можна назвати стриманим, в якійсь мірі навіть спокійним, чорно-білий фон, трохи розбавлений помаранчевим виділенням основних написів.

На лицьовій частині нанесені іконки зі схематичним зображенням ключових функцій, підписані по-англійськи. На лівій грані коробки - специфікації, системні вимоги і опис комплектації, знову ж англійською мовою.

Примітка: надійшов тестовий екземпляр прилетів хоч і в пом'ятою упаковці, але самі навушники не пошкодилися. Усередині коробки лите ложе для навушників, але можна сказати, що його жорсткості, в комбінації з самої картонній оболонкою, недостатньо для пересилання на великі відстані через транспортні компанії, які останнім часом стали доставляти товари зовсім неакуратно (або мені просто з ними перестало везти) . При замовленні в інтернет-магазинах краще робити позначку з проханням упакувати навушники додатково в "пухирчатою" плівку або ще якось додатково захистити.

Задня сторона повністю віддана коротким рекламним описах пристрої на різних мовах, в тому числі російською.

Задня сторона повністю віддана коротким рекламним описах пристрої на різних мовах, в тому числі російською

Технічні характеристики і комплектація

  • Модель: GAMDIAS EROS V2
  • Матеріал корпусу: пластик
  • Колір корпусу: чорний
  • Діаметр динаміка: 50 мм
  • Чутливість: 108 дБ +/- 3 дБ на частоті 1 КГц
  • Імпеданс: 32 Ом +/- 15%
  • Діапазон відтворюваних частот: 20-20000 Гц
  • Опір (імпеданс) випромінювачів: 32 Ома
  • Амбушюри: охоплюють, матеріал - шкіра
  • Акустичне оформлення: закриті
  • Тип кріплення: наголов'я з м'яким підвісом
  • Роз'єм підключення: позолочений USB коннектор, позолочений jack 3.5 мм
  • Чутливість мікрофона: 58 дБ +/- 3 дБ
  • Пульт ДУ: є, на додатковому кабелі
  • Довжина кабелю: 1,2 м основний (jack), додатковий 1,6 м (USB)
  • Вага: 300 г
  • Розміри: 179 x 100 x 230 мм
  • Додатково: програмна підтримка об'ємного звучання 7.1, ПО GAMDIAS HERA.

Офіційна російськомовна сторінка продукту: http: // gamdias.ru

Офіційна російськомовна сторінка продукту: http: //   gamdias

У комплекті з навушниками GAMDIAS EROS V2 знаходиться додатковий кабель з пультом дистанційного керування і USB коннектором, інструкція по швидкому настроюванню на різних мовах (російська присутній) і дві наклейки з логотипом виробника. На час транспортування виробник дбайливо одягнув пластикові захисні ковпачки на все штекери.

Зовнішній вигляд

Зовнішній вигляд GAMDIAS EROS II можна назвати незвичайним, дизайнери, які проектують макет пристрою, явно були натхненні давньогрецькою міфологією, а саме світовим божеством, що з'єднує інших богів в шлюбні пари - Еросом (в інших інтерпретаціях Ерот, Амур, Купідон). Ерос, згідно з міфами, поставав у вигляді гарного хлопчика з крилами, з квіткою і лірою або зі стрілами кохання. Якщо придивитися до деяких елементів конструкції навушників, то можна побачити стилізацію під впізнавані форми, таким, як жорсткі дуги оголовья, що нагадують цибулю, і кінчик мікрофона, схожий на наконечник стріли.

Конструкцію навушників не можна назвати простою, вона є результатом кропіткої роботи дизайнерів та інженерів, які крім стилізації і зовнішнього лиску, провели непогану роботу над зручністю посадки на голові і вагою пристрою. Навушники, незважаючи на досить масивний зовнішній вигляд, дуже легкі, вага в районі 300 грам практично не відчувається на голові.

У них немає масивної пластикової дужки між чашками, натомість застосовані дві металеві, що не контактують з головою власника, дужки, що задають жорсткість конструкції, і м'яке, шкіряне, наголов'я, закріплене на пружних тросах.

Звучить складно, але на практиці це дуже зручна конструкція, що забезпечує комфортну посадку на голові власника. При всьому при цьому, навушники ще й непогано тримаються, і не злітають навіть при різких рухах головою.

Зовні м'яке наголов'я виконано з гладкою "шкіри" з нанесенням великого логотипу виробника, зсередини - ворсиста тканинна нашивка. Застосування цікавого підвісу на витягуються тросах, дозволяє надійно зафіксувати навушники на голові, при цьому сила натягу добре підібрана, вони не тиснуть на голову і водночас не сповзають.

Навушники виконані за схемою з закритим акустичним оформленням, м'які амбушюри із шкірзамінника добре виконують роль ізоляції від звуків ззовні, дозволяючи повністю сконцентруватися на ігровий звуковий обстановці. По краю прилягання до чашкам зроблений червоний кант, який непогано освіжає зовнішній вигляд навушників. Побічним ефектом від повного закриття вушної раковини стане її запотівання при тривалому використанні. Звукові динаміки з NdFeB магнітами ховаються за тканинним фільтром з сітчастим червоно-чорним малюнком.

Зовнішнє кріплення чашок (зафіксоване дужками) виконано з глянсового пластика високої якості і має незвичайну форму. Самі "чашки" кріпляться до нього рухомим шарніром, що обертається в невеликих діапазонах практично у всіх площинах, що забезпечує відмінне прилягання до голови. Поверхня під зовнішнім кріпленням матова чорна, текстуроване, з малюнком у вигляді дрібних осередків. Дивно, але на них немає звичної маркування "ліва", "права". Лівою є та, на якій розташований мікрофон.

З низу лівої чашки виходить досить м'який незнімний провід довжиною 1.2 метра, укладений в чорну оплетку. У комплекті йде додатковий кабель, також укладений в плетену чорну оболонку, для підключення навушників в USB порт комп'ютера. На одному його кінці пульт дистанційного керування (ДУ) в формі призми з аудіо-штекером, на іншому - позолочений USB коннектор.

У пульта ДУ чотири кнопки: вимкнути звук, додати гучність, збавити гучність і відключити мікрофон.

Двохнаправлений мікрофон з чутливістю 58 дБ розташований на зручній гнучкій ніжці, кріплення якої обертається в діапазоні близько 120 градусів. Сама ніжка з дроту одягненого в металеву легкорухливою захист. Відрегулювати мікрофон в будь-який зручний становище - справа 2-х секунд.

Програмне забезпечення


Підключити GAMDIAS Eros II до комп'ютера можна двома способами - безпосередньо в аудіо порт звукової карти, або в USB порт.

У першому випадку ви втрачаєте пульта дистанційного керування і роботи мікрофона, у другому випадку отримуєте повне управління функціоналом пристрою. При підключенні через audio-jack, якість відтворення та перелік доступних звукових параметрів буде цілком залежати від можливостей аудіо-плати джерела звуку, будь то ПК, ноутбук або планшет. При USB підключенні в операційній системі має з'явитися ще одне звуковий пристрій GAMDIAS GAMING HEADSET (VID_1B80, PID_B4FC) на базі чіпа від C-Media Electronics Inc., на яке необхідно перенаправити висновок звуку.

Приклад для ОС Windows 8.1.

Для управління всім додатковим функціоналом будь-яких пристроїв виробництва GAMDIAS використовується фірмова утиліта з неблагозвучним для російського слуху назвою HERA. На момент написання огляду на російськомовному сайті була доступна для скачування версія 3.6.0, а на англомовному офіційному сайті викладена більш свіжа 3.6.1, при цьому ступінь русифікації обох, в частині функціоналу навушників - на самому мінімумі, переведені тільки спливаючі підказки до деяких пунктів , вікно налаштувань ж повністю англійською мовою.

1, при цьому ступінь русифікації обох, в частині функціоналу навушників - на самому мінімумі, переведені тільки спливаючі підказки до деяких пунктів , вікно налаштувань ж повністю англійською мовою

Додаток GAMDIAS HERA випускається тільки для операційних систем сімейства Windows і не вимагає установки. Поширюється у вигляді архіву, який необхідно розпакувати в будь-яку папку і запустити виконуваний файл.

Вікно загальних налаштувань оформлено досить яскраво і незвично, але зрозумілий графічний інтерфейс згладжує відсутність російських написів, в ньому можна виконати наступні налаштування:

* Main Settings (Основне налаштування) - управління режимом віртуального розкладання багатоканального звуку з регулюваннями всіх каналів схеми 7.1.

1

* Equalizer (Еквалайзер) - 10-ти смуговий еквалайзер (30, 60, 120, 250, 500, 1К, 2К, 4К, 8К, 16К Герц) c заготовками налаштувань і можливістю ручного підстроювання.

* Environment (Ефекти оточення) - звукові ефекти, що імітують відтворення звуку в різних умовах

* Environment (Ефекти оточення) - звукові ефекти, що імітують відтворення звуку в різних умовах.

* Karaoke / MG Voice (Караоке) - опції відеоматеріали спотворені звуку з імітацією прискорення або уповільнення і придушення голосу, що може бути зручно для караоке

* Karaoke / MG Voice (Караоке) - опції відеоматеріали спотворені звуку з імітацією прискорення або уповільнення і придушення голосу, що може бути зручно для караоке.

* Update / Support (Оновлення / Підтримка) - службова закладка з інформацією про пристрій і версії ПЗ

* Update / Support (Оновлення / Підтримка) - службова закладка з інформацією про пристрій і версії ПЗ.

Відчуття від використання

Навушники з мікрофоном GAMDIAS Eros V2 дуже зручно сидять на голові (хоча, звичайно, це суто суб'єктивна оцінка), запас регулювання оголовья - хороший (легко розсуваються в сторони на 26 см), вони підійдуть як дитині, так і дорослій людині з великою головою.

Виконання навушників - чашки закритого типу, що повністю закривають вушну раковину м'якими амбушюрами. Розмір амбушур - непоганий (внутрішні розміри 4,5 х 6,5 см), а ось глибини (1,5 см) може не вистачити власникам великих або відстовбурчених вух, через те що вушна раковина буде притискатися до захисної сітці динаміків. Амбушюри виконані з якісного шкірозамінника без неприємного запаху. Через відсутність перфорації на них, вухо потіє при тривалому застосуванні (за великим рахунком це проблема більшості навушників такої конструкції). Ізоляція від зовнішніх звуків дуже хороша, на гучності вище середньої нічого не буде відволікати вас від ігрового процесу. Сила притиску до голови і вага навушників Уважно підібрані просто відмінно, з одного боку вони не тиснуть на голову і практично не відчуваються, з іншого боку, навіть при різких руху головою в запалі ігрових баталій, немає схильності до зісковзуванню. За рахунок рухливості чашок, при рухах голови з боку в бік чутно легке биття шарніра, на якому вони кріпляться. Даний звук навряд чи помітиш під час гри, але точно звернеш на нього увагу при прослуховуванні спокійної музики або фільму без динамічних сцен.

Комплектний провід в сукупності має довжину близько 2,8 м, так що проблем з натягуванням шнура не буде. Форма і вага пульта дистанційного керування, в комбінації з довжиною незнімного шнура зі звуковим штекером, передбачає переважне його використання в положенні "лежачи на столі". При натисканні клавіш вимагає надмірного зусилля, тактильний відгук і помітний "клік" присутні. Розташування кнопок регулювання гучності і відключення звуку і мікрофона зручне, за рахунок трапецеподібні пульта швидко запам'ятовується.

Запас гучності навушників хороший, навіть в галасливій обстановці ви знайдете для себе комфортне значення, при якому події навколо не заважатимуть. На гучності, близькій до максимальної, спотворень звуку і хрипу динаміків не спостерігається.

При відтворенні музики GAMDIAS Eros V2 відчувають себе цілком непогано, музичні композиції різних жанрів не перетворювати в "кашу", присутній хоч і не сильний, але виразний бас, і дзвінкі високі частоти, середніх частот, суб'єктивно, трохи не вистачає. Дану особливість динаміків можна частково компенсувати настройками еквалайзера. Для рядових любителів перегляду фільмів або прослуховування електронної та популярної музики - навушники прекрасно підійдуть.

Де навушники проявляють себе добре - це ігри. І позитивне враження складається відразу з двох моментів, по-перше чіткий звук спецефектів і фонової музики, по друге хороша робота мікрофона, записуючого голос гравця чисто, розбірливо, без шумів і спотворень. Ще одним моментом додає внутріігрового драйву є можливість включити програмну емуляцію багатоканального 7.1 звуку. Як і в аналогічних рішеннях інших виробників ігрових гарнітур, не можна заявити про повну ідентичність реальному апаратному рішенню з 8 динаміків, немає, дива чекати не доводиться, але, в порівнянні з чистим "стерео", різниця помітна, і вона в кращу сторону. Звук стає більш об'ємним, позиціонування більш чітке в частині знаходяться віртуально "попереду" об'єктів, по звуках, позиціонується "ззаду" ігрової сцени особливої ​​різниці не помітно.

У загальному і цілому - для ігрового застосування і домашнього мультимедіа використання навушники GAMDIAS Eros V2 відмінно підійдуть.


висновок

За результатами тестування в пару тижнів ігрові навушники GAMDIAS Eros II залишили про себе дуже гарне враження. Якість матеріалів і виготовлення пристрою в цілому - на висоті. Навушники забезпечують відмінне відтворення звукових ефектів в іграх і розбірливий запис голосу з вбудованого мікрофона.

Немаленькі, 50 мм динаміки, після невеликої настройки еквалайзера, забезпечують хорошу якість звуку і при простому відтворенні музики. Мала вага і оригінальна конструкція з жорсткими дугами кріплення чашок доповненими м'яким саморегульованим оголовьем роблять навушники GAMDIAS Eros II дуже зручними у використанні. Рухливі чашки в комбінації з м'якими амбушюрами зручно прилягають до голови і забезпечують непогану звукоізоляцію від шумів ззовні. При тривалому використанні, навушники перестаєш помічати і не відчуваєш втоми або тиску на голову. Проте амбушюри варто було б зробити товстіший, так як вушна раковина дорослої людини дістає до захисної сітки динаміків, через що після тривалого використання можуть з'явитися дискомфортні відчуття. У плюси пристрої безсумнівно можна віднести і високу універсальність застосування, за рахунок двох інтерфейсів підключення можна підключити навушники практично до будь-якого пристрою від простого ПК до приставок, планшетів і смартфонів.
Якщо ви перебуваєте в пошуках гарної ігровий гарнітури, то придивитися до GAMDIAS Eros II безсумнівно варто!

Плюси Gamdias Eros II:

  • Хороший звук в іграх
  • зручний мікрофон
  • цікавий дизайн
  • Зручне, саморегулируемое, м'яке наголов'я
  • Легка конструкція
  • хороша звукоізоляція
  • Можливість підключення як через USB так і звичайним 3,5 мм audio jack'ом
  • Довгий провід в оплетке і з пультом дистанційного керування
  • Віртуальний багатоканальний звук

мінуси:

  • Глибина чашок замала

Сподіваюся даний огляд допоможе вам визначитися у виборі та купівлі, і хочу подякувати представника компанії Gamdias за надані навушники Gamdias Eros II!

4555

39

Новости