Відеокамери. Що таке OSD-меню. Енциклопедія знань

Головна Головна   Терміни: Відеоспостереження   Що таке OSD-меню   Що таке OSD-меню Терміни: Відеоспостереження Що таке OSD-меню

Що таке OSD-меню? | OSD-меню або OSD-menu (на англ. On-Screen Display, перев. З англ. "Дисплей на екрані"), більш відомий під абревіатурою «екранне меню», образ або текст відображається поверх основного зображення.

Даний тип меню присутня практично у всій сучасній цифровій техніці, яка має свій екран або підключається до телевізора (DVD-плеєри, монітори, відеокамери, цифрові фотокамери і ін.) Що таке OSD-меню? На екрані, де присутня OSD меню, зазвичай відображається номер каналу, час, меню управління настройками і ін.

Потенціометри та вимикачі, які ми так звикли використовувати на телевізорах XX століття, мали аналоговий контроль. У наш час їх ще можна зустріти в чорно-білих портативних телевізорах. На сьогоднішній день, все цифрова техніка може управлятися дистанційно за допомогою пультів дистанційного керування. Для відображення образів або текстів спершу пропонувалося використовувати додаткові дисплеї такі як LED, LCD або VFD. Але дане доопрацювання сильно збільшувала вартість техніки, і стало ясно, що додавання OSD-menu було менш дорогим, ніж додавання другого дисплея.

До того ж, поява OSD-меню на екранах телевізорів дозволило вмістити більше інформації, ніж на додаткових дисплеях. Відображається меню за рахунок синхронізації відеопам'яті OSD menu з телевізійним сигналом, тим самим дозволяючи графічної інформації «накладатися» на відео зображення.

Загальною проблемою використання екранного меню, є неможливість провести діагностику в разі несправності телевізора. Щоб визначити несправність необхідний додатковий дисплей і відповідно розтин корпусу. До того ж сучасні приставки, такі як HDD-плеєр або DVD-плеєр дуже важко налаштувати без використання телебачення. Наприклад, на старих DVD-плеєрах можна запрограмувати час запису, за допомогою вбудованого дисплея.

Даний тип меню присутня практично у всій сучасній цифровій техніці, яка має свій екран або підключається до телевізора (DVD-плеєри, монітори, відеокамери, цифрові фотокамери і ін.) Що таке OSD-меню?

Новости