Види манометрів і їх принцип дії


ТОВ "Промприлад" виконує повний комплекс робіт по підбору, розробці проекту та заміні ЗВТ, створення автоматизованих систем управління технологічними процесами (АСУ ТП) промислових підприємств, включаючи проектування, виготовлення, випробування поставки, впровадження і супровід в експлуатації систем АСУ ТП технологічних ділянок, цехів , заводів, об'єктів в металургійній, нафтогазовій, енергетичній, коксохімічній галузях і ЖКГ.


Я в Google+



манометри - це контрольно-вимірювальні прилади , Службовці для вимірювання тиску рідини, газу або пари.

Принцип действіяманометров заснований на деформації трубчастої пружини під дією тиску.

манометри розрізняються за технічними характеристиками і підрозділяються по класу точності: 0,2; 0,6; 1,0; 1,5; 2,5; 4,0 (чим менше цифра, тим точніше прилад).

Розрізняють абсолютні манометри - ними вимірюють абсолютний тиск, а також манометри надлишкового тиску - з їх допомогою вимірюють різницю між тиском в будь-якій системі і атмосферним тиском.

Дані контрольно-вимірювальні прилади знаходять широке застосування в промисловості, машинобудуванні, житлово-комунальному господарстві, транспорті, будівництві, медицині.

При виборі манометрів необхідно звертати увагу на такі характеристики: діаметр корпусу, різьблення штуцера, межа вимірювання, клас точності приладу.

манометри поділяються на такі види:

1) технічні манометри - призначені для вимірювання надлишкового та вакуумметричного тиску неагресивних, некрісталлізующіхся рідин, пари та газу, в тому числі кисню, ацетилену.

2) електроконтактні манометри - завдяки наявності електроконтактного механізму мають можливість регулювання вимірюваного середовища. Призначені для вимірювання тиску неагресивних, некрісталлізующіхся середовищ, в тому числі кисню, і управління зовнішніми електричними ланцюгами від сигналізує пристрою прямої дії шляхом включення і виключення контактів в схемах сигналізації, автоматики і блокування технологічних процесів.

3) самописні манометри - прилади з механізмом, що дозволяє відтворювати на діаграмному папері графік роботи манометра. Призначені для вимірювання і запису на дискової діаграмі надлишкового та вакуумметричного тиску рідких та газоподібних неагресивних середовищ, в т.ч. в умовах АЕС.

4) залізничні манометри - використовуються для вимірювання надлишкового та вакуумметричного тиску неагресивних по відношенню до мідних сплавів рідких і газоподібних середовищ в системах і установках рухомого складу залізниць. Призначені для експлуатації на залізничному транспорті.

5) вібростійкі манометри - застосовуються для вимірювання надлишкового тиску рідин, газу і пари в умовах вібрації.

6) суднові манометри - призначені для вимірювання надлишкового та вакуумметричного тиску неагресивних некрісталлізующіхся рідин (дизельного палива, морської води), пара і газу. Застосовуються на річковому і морському флоті.

7) еталонні манометри служать для перевірки робочих манометрів, вакуумметрів і мановакуумметрів, а також для перетворювачів тиску і різниці тисків. Шкала приладів: 260 умовних одиниць - для класу точності 0,4; 400 умовних одиниць - для класів точності 0,15 і 0,25. Ціна поділки - 1 умовна одиниця. Температура навколишнього повітря - від 5 до 40 ° С, відносна вологість 80% при t = 25 ° С.

Дивись також наступні розділи новин на сайті:

ТОВ "Промприлад" проводить розпродаж складських залишків за 2010 рік !!!
Надійні сигналізатори рівня для сипучих речовин Solido-500 за українськими цінами!
Манометр ДМ2005ф виробництва ЗАТ «ПО Физтех» успішно пройшов дослідну експлуатацію на ВАТ «АЛЧЕВСЬКИЙ МЕТАЛУРГІЙНИЙ КОМБІНАТ».

Новости