Відкрите Одеса: купити відеокарту nvidia, geforce, pci, agp в Одесі. Продаж, огляд, ціни на відеокарти

  1. Відеокарта: що це?
  2. які бувають
  3. Чим відрізняються відеокарти NVIDIA і AMD?
  4. Технічні характеристики
  5. Відеокарта і материнська плата
  6. харчування відеоадаптера
  7. графічний процесор
  8. Тип і обсяг відеопам'яті
  9. Шейдери і підтримувана версія DirectX
  10. Роз'єми і порти
  11. Система охолодження
  12. використовувані технології
  13. Де купити відеокарту?

Відеокарта - друге серце комп'ютера, що забезпечує продуктивність при обробці мультимедійних даних і роботі з додатками Відеокарта - друге серце комп'ютера, що забезпечує продуктивність при обробці мультимедійних даних і роботі з додатками. Вбудовані відеокарти не здатні впоратися з ресурсоємними завданнями, що створює проблему з вибором дискретних пристроїв. Обсяг відеопам'яті в таких пристроях від 512 МБ до 3 ГБ . Стрімкий розвиток даної категорії сприяло створенню нових технологій і поділу відеокарт на:

  • офісні;
  • домашні;
  • ігрові;
  • професійні.

Кожен пристрій має свої особливості і недоліками. Збираючись виконати оновлення технічної начинки комп'ютера, слід заздалегідь вивчити теоретичну частину. Розібравшись на відміну характеристик, ви зможете вибрати оптимальний варіант з кращим співвідношенням ціни і якості.

Відеокарта: що це?

Відеокарта - спеціальний пристрій, що відповідає за перетворення потоку зашифрованих даних в відеосигнал і його виведення на монітор. Сучасні карти також здатні виробляти обчислення, не пов'язані з графічною частиною. Це підвищує загальну продуктивність системи, зменшуючи навантаження на інші компоненти.

які бувають

Головну нішу в розробці і виробництві ядра відеокарти займають nVidia і AMD, на базі їх технологій створюються готові пристрої. Найпростішим варіантом в ноутбуках і бюджетних персональних комп'ютерах є вбудована відеокарта, яка відрізняється:

  • низьким енергоспоживанням;
  • компактністю;
  • достатньою продуктивністю для виконання простих завдань;
  • відсутністю власної пам'яті і використання ОЗУ ;
  • не потребує підключення та додатковому електроживленні;
  • безшумністю.

В персональних комп'ютерах такий пристрій вбудовується в деякі Материнські плати . Мінімальна кількість використовуваних технологій позначається на доступною ціною. Якщо вам потрібно вирішувати складні програмні завдання, грати в ресурсомісткі ігри і займатися обробкою фото і відео - необхідно придбання дискретної відеокарти, що відрізняється:

  • різними ціновими діапазонами;
  • вибором безлічі функція для вирішення певних завдань;
  • використанням повітряного охолодження, що створює шум;
  • потребою в підключенні додаткового джерела електроживлення;
  • високою продуктивністю.

Чим відрізняються відеокарти NVIDIA і AMD?

Кожна з компаній є гігантом на ринку виробництва даних пристроїв, пропонуючи варіанти, що відрізняються:

  • використанням власної архітектури,
  • рівнем продуктивності при роботі з певними додатками. Різні ігри та програми оптимізуються для комфортної роботи на NVIDIA GeForce або AMD / ATI Radeon ;
  • виділенням тепла і енергоспоживанням.

На даний момент обидва виробники пропонують вигідні рішення для різних категорій відеокарт. Вибір обмежується вашими особистими критеріями і гаманцем.

Технічні характеристики

Залежність від процесора

Стабільне функціонування відеоадаптера безпосередньо залежить від потужності процесора в вашому персональному комп'ютері. При виборі адаптера для оновлення системи варто відразу звернути на це увагу. Якщо ваш процесор застарів або володіє невеликими технічними характеристиками, не варто купувати nVidia GeForce з графічним чіпом GTX1060 або процесор AMD R9 - ви не розкриєте їх функціонал.

Щоб система працювала на повну потужність, технічні характеристики повинні триматися на одному рівні. Багато моделей особливо добре працюють з певними процесорами. Такі рішення є у виробників ASUS , Inno3D , ZOTAC . Це досягається завдяки укладення угоди між компаніями і хороший оптимізацією програмного забезпечення.

Відеокарта і материнська плата

Важливий критерій при придбанні нового відеоадаптера. Материнські плати мають різний формфактором і набором портів для підключення. У micro-ITX корпус з відповідною материнською платою не підійде стандартна відеокарта. Двослотових карти вимагають додаткового електроживлення і слота для підключення.

Відеокарта підключається до PCI-Express інтерфейсу. Всі вони сумісні один з одним. розрізняються:

Чим новіший інтерфейс підключення, тим вище загальна продуктивність. Для стабільної роботи необхідно підбирати максимально сумісні комплектуючі. Численні відео-огляди демонструє працездатність і продуктивність таких збірок.

харчування відеоадаптера

Пристрій може харчуватися як від порту підключення, так і мати потребу в додатковому джерелі. Для підключення зовнішнього електроживлення необхідний блок живлення з відповідним роз'ємом і кабелем. Різні адаптери споживають певну потужність. Блоки живлення з малим запасом можуть не впоратися з обслуговуванням системи, впливаючи на працездатність комп'ютера. Висока перенапруження може привести до перегорання комплектуючих.

Відкрите   MSI   ,   Sapphire   і   GIGABYTE   відрізняються високою продуктивністю і енергоспоживанням Відкрите MSI , Sapphire і GIGABYTE відрізняються високою продуктивністю і енергоспоживанням. Зверніть на це особливу увагу при виборі пристрою.

графічний процесор

Головний функціонуючий елемент відеокарти, що відповідає за графічний рендеринг і володіє основним функціоналом і технологіями називається графічним процесором. Саме у виробництві даного елемента відрізняються варіанти від компаній nVidia і AMD. Це не принципове критерій при виборі відеокарти, приділіть більше уваги особливостям підключення і характеристикам.

Тип і обсяг відеопам'яті

Цей критерій схожий на ситуацію з оперативною пам'яттю. Чим вище версія відеопам'яті, тим більше швидкість передачі даних і працездатності пристрою. Адаптер з об'ємом відеопам'яті 1 ГБ типу GDDR5 або GDDR5X буде працювати швидше, ніж GDDR3 відеокарта з обсягом пам'яті 2 ГБ . моделі з 4 ГБ відеопам'яті і 8 ГБ відносяться до ігрових і підійдуть для рендеринга відео і обробки зображень. Вибирайте більш сучасні моделі, які використовують нові технології.

Шейдери і підтримувана версія DirectX

Шейдерні блоки - елемент пристрою, що відповідає за обчислювальну потужність. Зменшення технічного процесу у виробництві дозволяє розміщувати більшу кількість блоків на картах однакового розміру. Вибирайте модель з найбільшим числом блоків.

Підтримувана версія DirectX - характеристика, що впливає на роботу з програмною частиною відеокарти і комп'ютера. Чим вище підтримувана версія, тим більше функцій ви можете використовувати в сучасних додатках. DirectX 12 актуальний на сьогоднішній день.

Роз'єми і порти

Важливий елемент при виборі карти, роз'єми встановлюються на зовнішньому торці пристрою і дозволяють підключати додаткові джерела виведення зображення. Порти бувають:

  • HDMI;
  • USB;
  • VGA;
  • DisplayPort;
  • DVI.

Кожен порт з даного списку має обмеженням при виведенні зображення і звуку. Обов'язково перевірте наявність порту для підключення вашого монітора. Існує вибір різноманітних перехідників, але їх використання може вплинути на якість зображення.

Система охолодження

Ключовий елемент відеокарти, що відповідає за продуктивність, рівень шуму і енергоспоживання. Існує активне і пасивне охолодження. пасивне охолодження створюється з використанням металевих пластин і сучасних водних трубок. Даний метод не ефективний при великих навантаженнях, що може викликати перегрів і зменшення робочих частот.

активне охолодження працює за допомогою підключаються повітряних кулерів, що підтримують оптимальну температуру. Сучасні пристрої автоматично регулюють кількість оборотів, що впливає на рівень шуму. Існують моделі з одним або декількома кулерами.

використовувані технології

Дана категорія є візитною карткою виробників графічних процесорів. На сьогоднішній день дані технології схожі і відрізняються лише методами реалізації. Nvidia може похвалитися:

  • SLI;
  • BOOST;
  • ADAPTIVE;
  • V-SYNC;
  • MAXWELL і іншими розробками.

Серед користувачів сімейства ATI найбільш популярні CrossFire, XConnect ™, Mantle.

Де купити відеокарту?

QwertyShop спеціалізується на продажу якісною технікою з самовивозом з Одеси і доставки по всій території України. У магазині тільки перевірена техніка!

Відеокарта: що це?
Відеокарта: що це?
Чим відрізняються відеокарти NVIDIA і AMD?
Де купити відеокарту?

Новости