Відкриття франшизи без вкладень. Вибираємо франшизу без роялті та паушального внеску

  1. Приклади франшиз з нульовими вступними внесками
  2. Alba - відмінна франшиза навіть для маленького міста
  3. Orby - франшиза дитячого одягу без вкладень
  4. Fabretti
  5. Tom Farr
  6. Дитячий одяг - франшиза Гуллівер
  7. Радянська аптека - франшиза аптеки без вкладень під реалізацію
  8. Про видах франшиз без вкладень
  9. Про схему роботи по франшизі
  10. Залучення сторонніх інвесторів для розвитку франшизи
  11. Вибір франшизи: додаткові поради
  12. висновок

Багато підприємців прагнуть придбати франшизу, яка не вимагає початкових вкладень. Адже така співпраця не вимагає витрат на паушальний внесок і роялті. Залишається тільки приступити до роботи, налагодити бізнес і отримувати прибуток. Звичайно, доведеться витратитися на закупівлю товарів, оренду приміщення та інші початкові вкладення, якщо франчайзер не пропонує свою допомогу (готове приміщення, товари для запуску, форму для працівників і інше).

Приклади франшиз з нульовими вступними внесками

оптиміст Оптика

Вступний внесок, роялті, інші поточні платежі - відсутні.

Пропозиції для майбутніх франчайзі:

  • Безкоштовна перевірка зору офтальмологом.
  • Програма медичного маркетингу.
  • Виготовлення окулярів будь-якої складності.
  • Ексклюзивно представлені тільки в наших салонах оправи, сонцезахисні окуляри і м'які контактні лінзи.
  • Відомі світові бренди за ціною виробника.
  • Ортокератологія. Підбір лінз нічного носіння.
  • Дисконтні програми, акції, розпродажі, розіграші призів.
  • Можливість замовити товар через інтернет-магазин.

Можливість замовити товар через інтернет-магазин

Основні дані про компанію: рік заснування компанії - 1998; рік запуску франчайзингу - 2012. франшизних підприємств на 2018 рік - 20. Власних підприємств - 15.

Alba - відмінна франшиза навіть для маленького міста

Роялті та паушальний внесок дорівнюють нулю. Гарантійний платіж 450 000 руб. (Поворотний). Інвестиції від 5 000 000 до 10 000 000 руб.

Alba - це якісна класичне взуття, основа у якій - шкіра і замша. Успіх торгової точки гарантований, адже продукція завжди зберігає актуальність. Є й інші умови.

Є й інші умови

  1. Надання товарів на умови комісії. Розмір винагород індивідуальний для кожного окремого випадку.
  2. Закупівля необхідного торгового обладнання, витвір технічного оснащення проводиться за допомогою франчайзера.
  3. Франчайзер здійснює пошук, ремонт приміщення.

Від франчайзера надходить всебічна допомога при відкритті підприємства. Це стосується навчання самого підприємця, персоналу. Підбір асортименту визначається наявною вільною площею. Враховується маркетингова специфіка того чи іншого регіону. Для визначення даних параметрів на місце виїжджає фахівець.

Orby - франшиза дитячого одягу без вкладень

Orby - франшиза дитячого одягу без вкладень

Франшиза, пов'язана з дитячим одягом. Роялті з паушального внеску не встановлені, рівні 0. Але для запуску проекту потрібні початкові інвестиції мінімум в 2,5 мільйона рублів (до 4 млн. Руб). Регіон, розмір торговельної площі визначають, якими будуть вкладення при запуску франшизи. Площа торговельної точки повинна бути мінімум 70 квадратів.

З додаткових умов:

  • Повне дотримання пунктів угоди.
  • Наявність поруч дитячих майданчиків, розвиваючих комплексів.
  • Розміщення торговельних площ обов'язково в великих торгових центрах категорії А.

Fabretti

Fabretti

Fabretti - Франчайзер, який займається реалізацією модних аксесуарів. Роялті та паушальний внесок відсутні. Початкові інвестиції - від 1 до 2,5 мільйонів рублів. Конкретні цифри визначаються форматом магазину. Це може бути невеликий острвок в ТЦ, або повноцінна торгова площа.

Аксесуари та шкіргалантерея в салоні повинні бути тільки фірмовими. У бутиках представляється тільки один бренд. Перша партія товарів може бути придбана в розстрочку терміном на півроку. У кожній колекції понад 4 тисячі найменувань, постійна наявність товару на складі в Москві, оперативна доставка замовлень (від замовлення до відвантаження 2 дня).

Tom Farr

Tom Farr

Інвестиції 900 000 - 3 000 000 руб. Роялті та паушального внеску немає. Немає платежів за використання бренду. На території СНД і Росії бренд давно користується популярністю. Займається випуском колекції одягу, яка відрізняються доступним цінам і зручністю, актуальним і оригінальним кроєм, індивідуальним стилем.

Дана франшиза дозволяє відкривати магазини різного формату. Різниця між ними криється в наступних деталях:

  1. Можлива націнка на товар.
  2. Інвестиції для запуску проекту.
  3. Площа.

Франачайзер відповідає за ремонт приміщень, надання їм фірмового стилю. Створення дизайн-проектів безкоштовне. Менеджер і мерчендайзер персонально курирують роботу кожного фрнчайзі.

Дитячий одяг - франшиза Гуллівер

Дитячий одяг - франшиза Гуллівер

Інвестиції - від 2 млн. Руб без товарного наповнення. Інвестиції - від 3,5 млн. Руб. з товарним наповненням. Асортимент магазинів - дитяча дизайнерський одяг, повний гардероб, аксесуари. Окупність - від 18 місяців. Рік заснування компанії - 1997. Рік запуску програми франчайзингу - 2006. Географія розвитку - Росія, СНД, країни Західної Європи.

Радянська аптека - франшиза аптеки без вкладень під реалізацію

Радянська аптека - франшиза аптеки без вкладень під реалізацію

Радянська аптека - це аптеки формату «біля дому» в низькому ціновому сегменті площею від 40 кв.м., які залучають зручним розташуванням і широким асортиментом від 30 000 найменувань товарів за доступними цінами. Запорука успіху і конкурентоспроможності - це поставки ліків за максимально низькими оптовими цінами від федеральних постачальників, наявність прямих контрактів зі світовими виробниками і активна маркетингова політика.

Вступний внесок - 999 рублів
Роялті - відсутній
Площа: від 40 м.кв.
Ціновий сегмент: низький (економ)
Середній чек: 500-700 рублів
Формат: Discount ( «У будинку»)
Асортимент: понад 30 000 найменувань
Маржинальність в середньому: 25%
Термін окупності: від 8 до 12 місяців
Географія: регіони Росії

Про видах франшиз без вкладень

Відсутність первинних (паушальний внесок) і постійних (роялті) платежів - те, з чим готовий погодитися далеко не кожен франчайзер. Існують певні види підприємств, що використовують в роботі подібні схеми. Зазвичай це стосується товарних франшиз. найвигідніше співпрацювати з франчайзерами , Які ще й самі виробляють свій товар.

Такі пропозиції можливі в разі реалізації: меблів, предметів для сну, фармацевтичних товарів, виробів дорогоцінних металів і каменів, продуктів харчування, взуття, предметів одягу та багатьох інших товарів і послуг.

У магазинів мережі франчайзера як правило загальна стилістика, оформлення інтер'єрів. Завдяки відомому бренду нові торгові точки франчайзі стають відразу впізнаваними. Розробляються окремі стандарти франшизи, пов'язані з такими факторами, як розміщення магазину, яку займає торгова площа. Завдяки цьому стає простіше зрозуміти, що магазин належить до тієї чи іншої мережі.

Без роялті та початкового внеску часто функціонують продовольчі магазини, які користуються схемою зворотного франчайзингу . Тобто, роялті та паушальних внесків взагалі не потрібно. Нові представники франшизи самі займаються різними ключовими моментами, пов'язаними з запуском бренду. Франчайзі стає своєрідним керуючим кількох торгових точок, а не тільки окремим підприємцем. Головної компанії передають всю виручку. Певні відсотки, до 15-25% від суми, стають агентськими винагородою. Не варто забувати про правила використання відомого бренду в таких ситуаціях. Всі особливості взаємодії прописуються в договорах. Крім того, є інші варіанти розвитку франшизи.

Особливості освоєння нових регіонів. Франчайзу доводиться приносити в жертву на маркетингові витрати певний прибуток. Адже необхідно подбати про просування бренду на новому ринку. Такі пропозиції з'являються на ринку рідко, і вони доступні тільки підприємцям, які досягли певних успіхів. Найчастіше франчайзер пропонує маркетингову допомогу при освоєнні нових регіонів.

Про схему роботи по франшизі

Для роботи будь-якої франшизою використовується приблизно одна і та ж схема. Передбачається виконання таких дій:

  • Підписання договору, вивчення бізнес-процесів і вимог франшизи, навчання.
  • Оренда, купівля приміщення.
  • Здійснення ремонтних робіт відповідно до загальної концепції.
  • Закупівля торгового обладнання для реалізації проекту.
  • Надання першої партії товару.
  • Закупівля подальших партій, з певною періодичністю. Все залежить від конкретної спеціалізації.

Головне - не забувати про дотримання стандартів роботи в процесі реалізації проекту. Те ж саме стосується обслуговування клієнтів, підтримки фірмового стилю. Обов'язковим стає участь в різних акціях, промо-компаніях. Всі умови повинні бути прописані в договорі комерційної концесії і франчайзинговий пакет.

Залучення сторонніх інвесторів для розвитку франшизи

Початковий внесок на розвиток франшизи можна знайти за допомогою інвесторів. Закупівля обладнання та оренда приміщення перші пів року, коли франшиза ще не приносить достатнього прибутку, можуть стати непосильною ношею для початківця франчайзі. Справжній (навіть початківець) підприємець повинен заздалегідь продумати всі методи залучення коштів, щоб не розчарувати франчайзера. Пошук інвестора - відмінний спосіб. Тільки в такому випадку франчайзер повинен знати про існування третьої особи, яка бере участь у фінансуванні нової франшизи (все фіксується документально).

При залученні інвестицій в проект важливо на конкретних прикладах показати, наскільки успішною була робота компанії з розвитку франшизи. Обов'язковим етапом стає розробка бізнес-плану з критичним прогнозом, розробленого компанією на більш ранньому етапі. Це дозволить убедітьінвестора в тому, що робота в даному напрямку може бути успішною.

Окремо демонструються умови роботи з постачальниками товару, контрагентами. Також вказуються терміни і умови, при дотриманні яких інвестор може стати повноцінним власником підприємства (викупити весь проект) або взяти керування бізнесом на себе.

Умови для інвестора повинні бути вигідними. Які проекти цікаві інвесторам:

  • Виплати за відсотками більше середньоринкових показників.
  • Викуп частки інвестора за ціною, визначеною заздалегідь. Це повинно вирішитися за конкретний термін.
  • Контрольний пакет власності повинен залишитися у інвестора.
  • Прибутковість проекту залежить від результатів діяльності.
  • Гарантія безперебійної роботи підприємства.
  • Ухвалення всіх ризиків на партнерів.

Вибір франшизи: додаткові поради

Ретельна підготовка і суто практичний підхід - ось які фактори важливі для тих, хто вибирає франшизу для себе. Основна увага приділяється таким критеріям:

Скільки компанія існує на ринку. Стабільніше положення у тих, хто працює на ринку давно. Більше шансів досягти успіху, купуючи франшизу підприємства, яке не перший рік працює на ринку.

Темпи розвитку бізнесу. Діяльність виразно успішна, якщо кожен рік відкривається все більше магазинів.

Початковий внесок і роялті. Слід шукати баланс між розміром початкових інвестицій і майбутнім доходом.

Підтримка з боку партнерів. Важливим критерієм стає підтримка в юридичному плані. Необхідно всебічно вивчити будь-яку інформацію, пов'язану з тим чи іншим підприємством. Перевірка проводиться навіть для відомих компаній, коли здається, що ім'я у всіх на слуху.

При розрахунку витрат на реалізацію франшизи велику роль відіграють:

  • Наявність необхідних площ для торгівлі і виробництва.
  • Термін дії угоди.
  • Територія поширення франшизи.
  • Популярність торгової марки.

Популярність торгової марки

Найбільш зручним і вигідним варіантом стане франчайзинг для тих, у кого немає досвіду підприємницької діяльності. При використанні таких схем ризик провалу залишається мінімальним. Адже гарантована підтримка з боку партнера, який має досвід у розвитку даного бізнесу. Краще заздалегідь витратити час і сили на ретельний аналіз ринку, франшиз, своїх можливостей, але зробити правильний вибір. Тоді і прибуток однозначно буде. Обов'язково дізнайтеся, що впливає на прибутковість франшизи до її запуску.

висновок

Обов'язково складання реалістичного бізнес-плану, що враховує як позитивні, так і негативні чинники.

Рекомендується шукати інвесторів, здатних зацікавитися розвитком бізнес-напрямки.

Щоб уникнути шахрайства, необхідно вивчити умови договору, історію франшизи і зібрати відгуки людей, які працюють або працювали з даною франшизою.

Окрема увага приділяється пошуку приміщень, підготовку документації. Найкраще виконувати пошук приміщень спільно з франчайзером, так як його досвід у розвитку даного бізнесу безцінний.

Залишається тільки відкрити підприємство по франшизі, і спостерігати за тим, як воно приносить додатковий дохід. Відмінний варіант для тих, хто готовий вийти на ринок під відомим брендом!

Новости