Відображення повернення послуг

  1. приклад

1С: Підприємство 8.2 /
Управління виробничим підприємством для України /
управління торгівлею

Зміст

Згідно з Наказом ДПАУ N 112 від 28.02.2011 р «Про затвердження Порядку обліку покупців, что получил гарантійну заміну товарів або послуги з гарантійного ремонту (обслуговування)» (далі Наказ №112), у разі поставки товару (послуг) неналежної якості покупець може такий товар повернути і вимагати грошове відшкодування. Звертаємо увагу, що цей порядок поширюється на товари, послуги з ремонту (обслуговування), на які встановлено гарантійні терміни, які на даний момент не минули (п. 4 Наказу №112).

Таким чином, виникає таке поняття, як «повернення послуги». У цій статті ми розглянемо на прикладі як можна відобразити повернення послуги в конфігурації « Бухгалтерія для України »(Дана можливість передбачена починаючи з релізу 1.1.12.).

Дана стаття також актуальна для конфігурацій « Управління торговим підприємством для України »(Не нижче 1.1.4.) І« Управління виробничим підприємством для України »(Не нижче 1.2.15.).

приклад

Фірма «Добро» робила ремонт приміщення, сума ремонту склала 283.500,00 гривень, в якості підрядника виступала фірма «Ремонт під ключ», був підписаний акт прийому-здачі, але після вселення в офіс були виявлені істотні недоробки. Сума акту з переліком «недоробок» склала 49.800,00 гривень. Гроші за ремонт вже були перераховані повністю, тому необхідно відобразити і повернення послуг, і повернення грошових коштів.

1. Відображаємо факт підписання акту прийому-здачі робіт за допомогою документа «Надходження товарів і послуг »На закладці« Послуги ».

Відображаємо оформлення податкової накладної підтверджує факт отримання послуги. Зробити це, можна на підставі документа « Надходження товарів і послуг »По піктограмі Відображаємо оформлення податкової накладної підтверджує факт отримання послуги - «Введення на підставі».

2. Оплату за виконані роботи реєструємо в програмі за допомогою документа « Платіжне доручення вихідне »З видом операції« оплата постачальнику ».

3. Після узгодження суми робіт, які не відповідають заявленій якості і домовленості про повернення цієї суми, реєструємо факт повернення в програмі за допомогою документа « Платіжне доручення вхідне »З видом операції« Повернення грошових коштів постачальником ».

4. Факт відображення повернення послуг відображається документом «Коригування боргу» з видом операції «Зміна (формування) заборгованості». Оскільки заборгованість є кредиторської, то ми формуємо «зворотний» їй - дебіторську. Також, оскільки, це операція повернення - вказуємо цей факт в поле «вид розрахунків».

5. Документом « Реєстрація вхідного податкового документа »З видом операції« Розрахунок коригування (повернення) »необхідно виконати зменшення суми податкового кредиту, за наслідками податкового періоду, в якому він був збільшений в зв'язку з отриманням ремонтних послуг.

6. Подивимося за допомогою стандартних звітів, чи всі взаєморозрахунки у нас сформовані правильно і чи правильно вони закрилися за допомогою перерахованих вище документів.

Інші матеріали по темі:
коригування боргу , борг , реєстрація вхідного податкового документа , оборотно-сальдова відомість по рахунку , платіжне доручення вхідне , оборотно-сальдова відомість , реєстрація , платіжне доручення вихідне , заповнення , повернення , 09 , платіжне доручення , надходження товарів , операція , надходження товарів і послуг , проводки , результат , надходження , налаштування , регістр , організація , операції , дії , облік , рахунок , документ

Матеріали з розділу: 1С: Підприємство 8.2 / Управління виробничим підприємством для України / Управління торгівлею

Інші матеріали по темі:

Переоцінка основних засобів

Загальносистемні механізми і принципи

Облік безготівкових грошових коштів. Надходження грошових коштів

Відображення операцій за участю векселів

Джерела даних для розрахунків бюджетування


Нас знаходять: відображення в 1 з за послуги зв'язку, операції по счету631, відображення повернення послуг 1с, відображення повернення послуг, оборотно - сальдова відомість за рахунком 631 в 1с8 2, повернення послуги проводки, повернення грошей фізособі за послуги проводки, 1с 8 управління торгівлею відображення перевиставляння послуг, повернення послуг в 1с 8, відображення повернення грошей в програмі 1с бухгалтерія


Новости