Відстеження посилок з Аліекспресс. Знайти посилку Aliexpress

  1. Способи доставки з Аліекспресс
  2. Aliexpress Standard Shipping - відстеження стандартної доставки Аліекспресс
  3. Aliexpress Premium Shipping - відстеження платної доставки з Аліекспресс
  4. Aliexpress Saver Shipping - відстеження економічної доставки Аліекспресс
  5. Відстеження Cainiao Super Economy
  6. Що таке Seller's Shipping Method і як відстежити таку посилку
  7. Відстеження безтрекових поштових відправлень з Аліекспресс

Більше 80% всіх міжнародних відправлень припадає на китайські інтернет-магазини і більшу частину з них відправляють продавці c сайту Аліекспресс . У той же час покупці з СНД найчисленніша аудиторія площадки.

Найбільш популярні товари з Аліекспресс - це електроніка і одяг, взуття, товари для будинку, хобі, ремонту, будівництва та вузькоспеціалізовані товари для професійних робіт, купити на Аліекспресс можна що завгодно. Дешеві ціни і величезний асортимент роблять покупки на Аліекспресс вигідними і настільки привабливими. У спеціальному розділі "Гарячі товари" на сайті Aliexpress щодня розміщуються цікаві товари з хорошими знижками, а російський інтерфейс Аліекспресса істотно полегшує процес покупок.

Способи доставки з Аліекспресс

Ключовий момент покупок на Аліекспресс - це доставка посилок покупцеві. У лютому 2017 року Аліекспресс обмежив безкоштовну доставку для Росії, України та Білорусі через почастішання випадків неотримання відправлень і зобов'язав продавців товари, вартістю понад 2 $ відправляти з трек-номерами. Такі посилки з Аліекспресс можна відстежувати за номером.

Проте більшість товарів c Aliexpress залишилися з безкоштовною доставкою, помічені як «free shipping», вірніше вартість доставки вже включена в ціну товару.

Способи доставки товарів з Аліекспресс найрізноманітніші - державними поштовими службами, в тому числі ЕМС доставка до двері, а також комерційними кур'єрськими службами, наземним транспортом і авіапоштою.

Найбільш часто використовувані способи доставки - China air post, ePaket, China post registered air mail, China post ordinary small packet, China post air parcel, Hongkong post air mail, Singapore Post, Swiss Post, Sweden Post, DHL Global mail, 4px, Posti Finland, Posti Finland Economy, Omniva Estonia post, Correos, SPSR. З більш дорогих - це EMS, DHL, Fedex, UPS.

Зазвичай продавці Аліекспресс пропонують кілька варіантів відправки товару і в залежності від обраного перевізника, способу доставки та її вартості, посилки з Аліекспресс можна відстежити по трек-номеру, частково відстежити тільки по території Китаю або без можливості відстеження. Товари з безкоштовною доставкою пересилає як правило China Post , І такі посилки відслідковуються до моменту вручення покупцеві. Деякі товари, заборонені до пересилання Поштою Китаю (вбудовані і додаткові акумулятори) відправляють поштою Сінгапуру , поштою Нідерландів , поштою Гонконгу , поштою Швеції , поштою Швейцарії . На території Росії, України, Казахстану, Білорусі посилки доставляють пошта Росії , Укрпошта , Казпочта і Белпочта відповідно. Також доставкою посилок з Аліекспресс займаються комерційні перевізники. Нерідко, коли в доставці посилки з Китаю беруть участь 3-4 перевізника. Найбільш відомі китайські перевізники Yanwen , SF Express , 4 px express ; російські кур'єрські служби СДЕК , DPD , поні Експрес , СПСР ; українські Нова Пошта і Міст Експрес .

Aliexpress Standard Shipping - відстеження стандартної доставки Аліекспресс

Ще дуже часто можна зустріти метод відправки Aliexpress standard shipping , Коли Аліекспресс сам організовує подальшу доставку відправлень зі свого логістичного центру, куди надходять оформлені замовлення від продавців.

Доставку з Алі при такому способі відправки забезпечують поштові оператори і комерційні перевізники, з ким є прямі договірні зобов'язання. Терміни доставки до покупця варіюються від 15 до 45 днів, більш конкретний термін доставки вказано і в розрахунковий час доставки. Як правило, продавці поряд з доставкою Аліекспресс пропонують на вибір відправку ще декількома поштовими операторами.

Як правило, продавці поряд з доставкою Аліекспресс пропонують на вибір відправку ще декількома поштовими операторами

Основна перевага доставки Aliexpress в тому, що при неотриманні товару суперечка відразу загострюється, минаючи "досудові препіранія" з продавцем.

Відстеження Aliexpress Standard Shipping, як і відстеження інших посилок з Аліекспресс є на сторінці замовлення. В "Мої замовлення" натисніть "Переглянути деталі" і в розділі "Інформація про логістику" відобразяться деталізовані дані про посилку. Номер посилки Аліекспресс вкаже в розділі "Відстеження відправлення вашого замовлення".

Точно та ж інформація доступна і на офіційному сайті Cainiao Global - https://global.cainiao.com/ . Хоча для відстеження Cainiao Global російською мовою набагато зручніше використовувати поштовий трекер Postal Ninja.

Aliexpress Premium Shipping - відстеження платної доставки з Аліекспресс

Також для якихось товарів Аліекспресс пропонує дорожчу і надійну доставку Aliexpress Premium shipping. І якщо Aliexpress Standard Shipping буває безоплатній та платній, то Premium Shipping завжди тільки платна.

Aliexpress Saver Shipping - відстеження економічної доставки Аліекспресс

Цей тип доставки передбачає обов'язкове відстеження посилок Аліекспресс за поштовим ідентифікатором для товарів менше 5 $ і вагою до 2 кг, як найекономічніший метод доставки. Aliexpress організував цей тип доставки в зв'язці з Поштою Росії. Він також буває безкоштовний і платний. Наприклад, доставка цього товару з відправкою до Росії методом Saver Shipping варто 44,99 руб.

Як і Standart shipping, посилки з доставкою Saver Shipping продавець Алі відправляє в їх логістичний центр і після сортування відправлення передаються перевізнику для подальшої доставки покупцеві.

Відстеження Saver Shipping не індивідуальна, єдиний номер відстеження присвоюється загальної депеші, тобто кільком дрібних пакетів. Після отримання повідомлення посилку можна отримати в своєму відділенні.

Вибір цього методу доставки загрожує явно програшній позицією у веденні спору з повернення грошей при втрати із загального мішка окремої посилки. Тому що для посилок Saver Shipping, Пошта Росії реєструє лише прибуття в місце вручення і медіатори Аліекспресс доводи про неотримання пакету через втрати до уваги брати не будуть.

Приклади трек-номерів Aliexpress Saver Shipping:

  • ZA --- LV (ZA123456785LV) - невеликий пакет з доставкою через Латвію;
  • ZA --- HK (ZA123456785HK) - невеликий пакет з доставкою через Гонконг.

ZA --- LV (ZA123456785LV) - невеликий пакет з доставкою через Латвію;   ZA --- HK (ZA123456785HK) - невеликий пакет з доставкою через Гонконг

Також вибір цього методу доставки втрачає актуальність при замовленні кількох одиниць товару через обмеження вартості товару і його ваги. Наприклад, вартість доставки 2 одиниць цього ж рушники становить вже не 44,99 рубля, а 102,86 руб., Тобто підсумовується.

Відстеження Cainiao Super Economy

Цей новий вид супер-економічної доставки товарів з Аліекспресс з'явився порівняно недавно - влітку 2018 року. Треки посилок, відправлених у такий спосіб, мають вигляд UA ... HK і відслідковуються тільки по Китаю. Тому даний варіант скоріше варто відносити до наступної групи так званих безтрекових відправлень. Йдуть вони також повільно, і в силу неповного відстеження, використовувати цей спосіб доставки навряд чи взагалі має сенс при наявності Aliexpress Saver Shipping.

Що таке Seller's Shipping Method і як відстежити таку посилку

Seller's Shipping Method - це по суті вибір перевізника на розсуд продавця. Відстеження Sellers Shipping є в особистому кабінеті і на сторінці відстеження Aliexpress буде вказано перевізник з посиланням на нього.

При виборі цього способу ваше замовлення може бути відправлений практично будь-якої поштової або логістичної службою, яка працює в Китаї. Але само собою варто враховувати, що вибирати її продавець буде не на шкоду своїй кишені. Саме тому нерідко трапляється так, що в результаті подібні посилки йдуть або тільки з частковим відстеженням по Китаю, або взагалі без оного. Цей момент варто враховувати, якщо ви раптом бачите Seller's Shipping Method в списку методів доставки у вподобаного вам товару.

Відстеження безтрекових поштових відправлень з Аліекспресс

Де посилка з Аліекспресс - таким питанням часто задаються покупці, коли продавець відправляє товари, ігноруючи домовленості з покупцем і посилки з Аліекспресс не відслідковуються або відслідковуються некоректно. Іноді тому що продавець хоче заробити зайві кілька доларів, відправивши посилку замість платній доставки дешевим перевізником. Іноді не відправивши товар, дає чужій або неіснуючий трек-номер, тим самим вводить покупця в оману.

У будь-якому випадку на покупки з Aliexpress діє захист покупців, а відстеження посилок з Аліекспресс всіх поштових операторів і кур'єрських служб в одному місці на Postal.Ninja дозволить тримати руку на пульсі і за допомогою опції "контрольні терміни" вчасно відкривати суперечки.

Ninja   дозволить тримати руку на пульсі і за допомогою опції контрольні терміни вчасно відкривати суперечки

Новости