Виховання і дресирування бордосского дога

  1. виховання дога
  2. дресирування дога

У Вас вдома з'явився гарний, грайливий і допитливий щеня дога, якого так і не терпиться приручити до себе, подбати про нього, зрозуміти його характер. Основними компонентами правильного виховання дога, є любов і твердість.

виховання дога

Щоб щеня виріс привітною і доброю собакою, його потрібно виховувати з ласкою і увагою. Ця порода, на перший погляд, справляє враження грізного, дикого пса, проте при правильному вихованні страхітливою собака буде лише зовні, внутрішнє ж вона буде трепетно ​​любити свого господаря. Виховання цуценяти дога має завжди бути направлено на те, щоб зробити собаку соціальної, навчити її привітно спілкуватися з іншими собаками і коректно сприймати суспільство сторонніх людей. Найвідповідальніший період у вихованні доводиться на 8-16 тиждень життя собаки. В цей час щенята вчаться відчувати себе в зграї. Від того наскільки плідним буде спілкування дога з іншими тваринами, залежить подальший характер собаки. Вважається, що при вихованні борцівською собаки в цей період необхідно відлучити цуценя від побратимів, виховуючи його агресивними методами. Показуючи наочно цуценяті, що таке довірчі відносини, завзяті гри і чуйність, можна придушити в собаці якості бійця, зробивши її одомашненої. Найчастіше пестіть свого дога, тоді він не буде Вас боятися і стане відмінним охоронцем. Подружитеся зі своїм собакою і вона, відповісти Вам відданістю. бордоський доги швидко засвоюють уроки, вони розумні і допитливі. Найчастіше цю породу використовують для охорони житла, земельних володінь і самого господаря. У цих собак активно виражені охоронні функції, вони безстрашні і володіють високими фізичними здібностями. Вирощування цуценя дога вимагає від господаря колосальних зусиль, у разі, якщо він хоче завести собі просто, улюблена тварина. Звичайно, часто господарі котеджів обладнають догів будки і садять на ланцюг, радіючи з того, що у них з'явився надійний охоронець, але навіть в цьому випадку, мінімальна дресирування дога обов'язкове.

дресирування дога

продаж догів виробляється в дуже ранньому віці, щоб господар зміг змоделювати під себе характер тварини. Тому починати виховання і дресирування дога потрібно з дитинства. Для початку, цілком вистачить підготовчого етапу дресирування, проведеного в ігровій манері. В цей час, дог вчиться розуміти своє місце в світі і в житті своїх господарів. Коли цуценя досягає віку підлозі року, можна починати курс дресирувань, спрямований на прищеплення слухняності. Для багатьох собак такий вік вважається критичним, але для бордоского дога це нормально, так як розвиток у собаки пізніше. Дресирування цуценя дога передбачає дотримання основних поведінкових звичок, при поводженні з цим специфічному видом собак. Бордосский дог настільки розумний, що ставити його на один щабель з іншими представниками собачого сім'ї не варто. Душевна організація Вашого вихованця надто глибока, він дуже добре відчуває людини. Метод покарання не можна застосовувати для догів, з ними легко можна домовитися і без застосування сили. Чи не досвідчені в справах виховання бордоских догів заводчики часто губляться при відповіді на питання, як дресирувати дога. Хтось скаже, що ця собака дуже розумна для того, щоб її дресирували, і прав він буде тільки частково. Навчати собаку дисципліни необхідно в будь-якому випадку. Головне в дресируванню дога проявляти вимогливість. Іноді бордоський дог може бути впертий, в такому випадку для переконання собаки в необхідності виконання команди допоможе заохочення. Заохочуйте дога за правильно виконану команду. При дресируванні дога в домашніх умовах такі команди як "сидіти", "до мене", "місце" собака навчиться виконувати дуже швидко, головне, необхідно зрідка повторювати дресирування по вже розучені командам, закріплюючи в пам'яті собаки приємні асоціації правильно виконаної команди і наступного за ній частування.

Знайти дресирувальника для дога

Новости