Випічка та десерти без духовки і сковороди

Звикли готувати сирники і деруни на сковороді, а випічку в духовці

Звикли готувати сирники і деруни на сковороді, а випічку в духовці? Пропонуємо розглянути альтернативні способи для випічки і приготування десертів.

Солодкі частування до чаю і несолодка випічка в якості закуски або ситного сніданку - все це сьогодні легко зробити без сковороди і духовки.

холодильник
Вам, звичайно, відомо, що це відмінний помічник в підготовці продуктів для випічки. Пісочне тісто, полежавши в холодильнику, зберігає свою пишність. Крем для тістечок і тортів на холоді застигає швидше, а холодні вершки збиваються краще. І, звичайно, без морозилки не зробити такі десерти, як морозиво, ягідні сорбети та фруктові муси. Зверніть увагу також на рецепти тістечок і тортів, які готуються без випічки - в холодильнику! Яскравий приклад - тістечко «Картопля», кондитерська ковбаска, батончики «Баунті» і шоколадні трюфелі.

Мінуси: потрібно довго чекати, поки десерт приготується, так як потрібна тривала витримка в холодильнику.

Плюси: готувати просто.

Рецепт сирного торта

Змішуємо розтоплений шоколад (300 г) і подрібнені мюслі (200 г), викладаємо масу в формі коржа і прибираємо в холодильник до застигання. Для крему розтоплюємо в воді 15 г желатину. Збиваємо сир (500 г), йогурт (250 г), цукор (50 г) і сік двох лимонів. Додаємо в крем збиті до стійкої піни вершки високої жирності (300 мл). Змішаний з желатином крем викладаємо на шоколадну масу рівним шаром і залишаємо торт в холодильнику на 3 години!

мікрохвильовка
Думаєте, вона підходить тільки для підігріву готових страв? Помиляєтеся! В сучасних мікрохвильовки легко готувати найрізноманітніші страви, в тому числі випічку (для цієї мети відмінно підійде мікрохвильовка REDMOND RM-2502D з регулюванням потужності і температури приготування). Зазвичай в мікрохвильовці готують кекси і пироги, які можна віднести до категорії десертів на швидку руку. Правда, це відноситься в основному до тих з них, які готуються невеликими порціями - в гуртку: наприклад, маннік, шоколадний кекс або шарлотка.

Мінуси: маленькі порції, не можна зробити фігурне печиво і вафлі.

Плюси: готувати швидко і просто.

Рецепт кавового кексу

Змішуємо 90 г борошна, 1 ч.л. меленої кави, 50 г какао, 80 г цукру і ¼ ч.л. розпушувача. Додаємо 2 ст.л. молока, 1 яйце, 50 ст.л. рослинного масла і ванілін за смаком. Перемішуємо до однорідної маси. Масу перекладаємо в змащену маслом кухоль (без металевих елементів). Ставимо кухоль в мікрохвильовку. Встановлюємо високу потужність (80%), температуру нагрівання 180 ° С, час приготування 2 хвилини. Перевіряємо готовність зубочисткою. Подаємо кекс з ванільним морозивом.

Мультиварка
Як відомо, мультиварка дозволяє готувати страви найрізноманітнішими способами. У ній легко робити випічку і десерти. В об'ємній чаші зручно випікати бісквіти, пироги і кекси. А якщо в мультиварці передбачено 3D-нагрів, як наприклад, в розумній мультиварці REDMOND SkyCooker M800S, то випічка готується швидше. Перевага мультіварок в тому, що для приготування випічки і десертів зазвичай передбачені спеціальні автоматичні програми: «Випічка», «Десерти», «Йогурт» і «Мультіповар». З їх допомогою ви можете готувати торти, цукерки, халву і навіть льодяники з натуральних фруктів і ягід. Досить встановити програму і мультиварка готуватиме сама без вашого нагляду. А якщо у вас розумна мультиварка, то управляти приготуванням можна дистанційно зі смартфона.

Мінуси: через глибоку чаші незручно готувати фігурне печиво і тонку випічку, наприклад, вафлі, крекери, сирники, деруни.

Плюси: стежити за випічкою і приготуванням десертів не потрібно, так як мультиварка готує автоматично.

Рецепт сирного пирога c апельсинами

У білки 5 яєць додаємо дрібку солі і збиваємо їх до стійкої піни. Апельсин без шкірки і полуницю (50 г) нарізаємо тонкими скибочками. В окремій ємності за допомогою міксера змішуємо 500 г сиру (9%), жовтки 5 яєць, 50 г цукру і 40 г борошна. У цю масу додаємо збиті білки, перемішуємо лопаткою. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, викладаємо половину сирної маси, зверху - шарами апельсини і полуницю, потім - знову сирну масу. Закриваємо кришку. Встановлюємо програму ВИПІЧКА, час приготування 45 хвилин (для SkyCooker M800S). Готовий пиріг залишаємо в мультиварці на 15 хвилин. При подачі прикрашаємо ягодами і цукровою пудрою.

Мультіпекарь
Цей універсальний дерун-майстер - ноу-хау REDMOND. Він робить випічку найрізноманітніших форм. Більше 40 варіантів! Назвемо лише деякі - віденські і голландські вафлі, ріжки для морозива і заварного крему, кекси і бісквітні тістечка, слойки з фруктовою і несолодкої начинкою, деруни і сирники, сосиски в тісті і котлети, сендвічі та страви на грилі, фігурні пряники і печиво. Особливість Мультіпекаря REDMOND в знімних панелях - їх більше 40 комплектів. Кожен комплект панелей разом Мультіпекарем замінює окремий пристрій для випічки і смаження. Він дозволяє готувати страви з мінімальною кількістю масла, так як всі панелі мають антипригарне покриття. Сміливо експериментуйте, використовуючи дієтичні інгредієнти і додаючи в тісто фрукти, горіхи і ягоди. І тоді ваша випічка буде максимально смачною і корисною! Придбати мультіпекарь REDMOND в Білорусі можна в торговельній мережі " ТЕХНО Плюс ".

Мінуси: не підходить для приготування об'ємних і великих за розміром пирогів і тортів.

Плюси: прилад без обмежень - робить здорову випічку будь-яких форм, також готує деруни, сирники, сендвічі та основні страви на грилі.

Рецепт дерунів з сиром

Натираємо на середній терці 700 г картоплі, зайву рідину від нього зливаємо. На дрібній тертці натираємо 150 г твердого сиру і 80 г цибулі. Змішуємо ці інгредієнти з 2 яйцями, борошном (40 г), спеціями і сіллю. Встановлюємо панелі RAMB-01 в Мультіпекарь, включаємо прилад і закриваємо кришку. Коли загориться зелений індикатор, змащуємо панелі рослинним маслом і викладаємо картопляну масу у форми. Закриваємо кришку. Готуємо 16-20 хвилин. Подаємо деруни зі сметаною.


Звикли готувати сирники і деруни на сковороді, а випічку в духовці?

Новости