Виріс попит на європіддони

  1. Перевізник і водій - проблеми та рішення
  2. Як там - за океаном!
  3. Огляд транспортних подій в червні
  4. Техогляд в Литві - настав час змін?
  5. Огляд транспортних подій в травні

Експерти логістики стверджують, що на піддони для вантажів попит був завжди. Без піддонів складно уявити світову торгівлю, так як саме на них транспортуються різні товари. Незважаючи на те, що попит на піддони сильно зменшився через економічну кризу, зараз вони знову затребувані - кількість замовлень збільшується.

Найбільш затребувані - европоддони

Президент національної асоціації експедиторів "Lineka" і виконавчий директор UAB "Schenker" Едмундас Даукантас каже, що керована ним компанія прагне зменшити використання одноразових піддонів. «Ми бережемо природу. Намагаємося, щоб якомога менше дерева і паперу використовувалося для упаковки. Це допомагає заощадити і нам, і нашим клієнтам. Найбільшої шкоди природі завдається тоді, коли використовуються одноразові дерев'яні піддони », - говорить він.

Одноразові піддони виготовляються для однієї мети - перевезення вантажу з точки А в точку Б. Як правило, вони легкі і нестабільні, можуть бути різних розмірів і моделей.

Виготовлення європіддонів строго регламентується і ліцензується. Виготовляти і ремонтувати ці піддони можна, тільки отримавши ліцензію Європейської Асоціації Піддонів (EPAL).

Європіддони виготовляються і маркуються за спеціальним стандарту, їх якість контролюють незалежні лабораторії SGS. Ці піддони є багаторазовими, їх можна змінювати в усій Європі. Тому після перевезення товарів на цих піддонах в будь-яку країну Європи, компанія може легко реалізувати їх на місцевому ринку або іншими способами повернути вкладені в них гроші.

Всі піддони EPAL відзначені спеціальною металевою відміткою зі знаком якості EPAL, а якщо піддон відремонтований - ремонтним цвяхом EPAL.

За словами керівника з продажу UAB "Alsena" Артураса Діргінчюса, найчастіше замовляються саме піддони європейського стандарту. На це є різні причини - наприклад, можливість багаторазового використання, або просто вимога клієнтів перевозити вантажі на европоддонах.

Представниця UAB "Ramundas" Інга Щитник стверджує, що найчастіше клієнти купують одноразові піддони стандартних розмірів і європіддони (EUR EPAL).

«Більшість стелажів, використовуваних на сучасних складах, пристосовані саме для складування товарів на европоддонах. Ще одна перевага європіддонів полягає в тому, що їх габарити максимально пристосовані для перевезення на вантажних автомобілях. Піддони міцні і при правильному виготовленні витримують не один рейс », - говорить А. Діргінчюс.

«В залежності від розташування вантажу, піддон може витримати від 1800 до 4000 кг. Піддони, відмічені знаком EUR EPAL, гарантують якість і безпеку транспортування. Це знак якості, який вказує на те, що піддон не зламається, товари не зіпсуються, і що найголовніше - не впадуть на голови робочих, складуються вантажі на европоддонах. EUR EPAL піддони можна використовувати багато разів. Встановлено, що середній термін служби EUR EPAL - 4 роки », - каже представниця UAB" Ramundas ".

вартість піддонів

Представник UAB "Alsena" стверджує, що зазвичай европоддони коштують дорожче, ніж одноразові піддони. Ті піддони, для виготовлення яких використовується більше деревини, коштують дорожче. Деревини становить «люту» частина виробничих витрат.

«На сьогоднішній день ми виготовляємо піддони, вартість яких - від 6 до 40 лт за одиницю. Вартість європіддонів на ринку зараз становить від 22 до 28 лт за одиницю + ПДВ », - каже Артурас Діргінчюс.

І. Щитник додає, що вартість піддону так само залежить від сорту дерева (заст. Авт. - листяна воно або хвойне) і кількості використаної деревини.

Чим більше і міцніше піддон, тим він дорожчий. Піддони їх хвойних порід дерев коштують дорожче. Їх вартість так само зростає, якщо клієнт вимагає, щоб піддони були висушені в спеціальних камерах або термічно оброблені, згідно з вимогами стандарту ISPM15.

Скільки б дискусій не було з приводу того, які піддони - одноразові або EUR EPAL вибирати, найчастіше це все-таки визначають потреби клієнтів.

Скільки б дискусій не було з приводу того, які піддони - одноразові або EUR EPAL вибирати, найчастіше це все-таки визначають потреби клієнтів

Перевізник і водій - проблеми та рішення

Останнім часом в литовських ЗМІ регулярно з'являються матеріали про те, як жорстоко місцеві транспортні компанії звертаються зі своїми водіями Цікаво, що це відбувається на тлі переговорів між профспілками і «Linava» про підвищення коефіцієнта їх зарплат. Випадки, звичайно, бувають різні, але в цілому перевізники обурені тим, що їх намагаються виставити нелюдами в той час, як вони самі постійно страждають від безвідповідальності водіїв. Питання - як в умовах браку останніх знайти надійного, який в першому ж рейсі не піде в запій і не розіб'є машину?

2019-07-23 9

Як там - за океаном!

Cargonews в основному пише про те, що відбувається на європейському та литовському транспортному ринку. У той же час хочеться знати, як йдуть справи в цій галузі в Америці. У нашій редакції з'явилася унікальна можливість поговорити з регіональним директором компанії «Keen Cargo Inc.» Дмитром Настасійчуком, який не з чуток знайомий з особливостями сектора вантажоперевезень в Сполучених Штатах і розповів нам багато цікавого про специфіку транспортного бізнесу в США.

2019-07-09 234

Огляд транспортних подій в червні

Президент «Linava» в Конфедерації промисловців Литви (КПЛ), труднощі в переговорах з приводу коефіцієнта зарплат водіїв-далекобійників і національна дискусія про оподаткування «брудних» автомобілів; новини з Брюсселя і різних країн Європи; транспортну співпрацю Євразійського економічного союзу з Китаєм і актуальний автономних технологій. Про це та багато іншого в травневому огляді від Cargonews.lt

2019-07-01 430

Техогляд в Литві - настав час змін?

У Литві з кінця минулого століття діє та ж система техогляду (ТО) - даний сегмент ринку рішенням держави по суті монополізований 10 працюють за регіональним принципом компаніями. Ініціатива міністерства внутрішніх справ змінити (лібералізувати) усталений порядок викликала бурхливий протест з їхнього боку. А що в зв'язку з цим вигідно перевізникам з їх великою кількістю вантажівок?

2019-06-25 291

Огляд транспортних подій в травні

Переломний конгрес «Linava» і дискусія про техогляд в Литві, найчастіше перевіряються дороги в Польщі і статистика продажів вантажівок в Європі, літні обмеження руху великовантажного транспорту в Росії і Білорусії та події в світі транспортних технологій. Про це та багато іншого в травневому огляді від Cargonews.lt

2019-06-03 398

Питання - як в умовах браку останніх знайти надійного, який в першому ж рейсі не піде в запій і не розіб'є машину?
А що в зв'язку з цим вигідно перевізникам з їх великою кількістю вантажівок?

Новости