[ВИРІШЕНО] Як розібрати Xiaomi Mi5

  1. Повна поетапна розбирання
  2. Підготовка до процесу
  3. сам процес
  4. Як розібрати Xiaomi Mi5 без присоски
  5. заміна акумулятора
  6. заміна дисплея
  7. заміна скла
  8. Заміна контролера харчування

Тріснув екран, не працює акумулятор або камера? На жаль, подібні неприємності досить часто виникають у всіх користувачів, власники флагманів Сяомей - не виняток. Ось тільки мало людей знає, як розібрати Xiaomi Mi5 правильно, не пошкодити при цьому «життєво важливі» для смартфона елементи, не зламати корпус і точно виконати перестановку деталей. Про це і поговоримо.

Навігація на сторінці

Повна поетапна розбирання

Повна поетапна розбирання

Найголовніше - це базова розбирання телефону, і вона не залежить від конкретних цілей. Потрібно вам замінити дисплей або тільки вийняти акумулятор - не важливо, смартфон все одно доведеться по черзі розбирати. Переконайтеся, що на столі розташовані всі необхідні предмети, а для цього ознайомтеся з нижченаведеними пунктом.

Підготовка до процесу

Обов'язково перед початком операції проведіть бекап пристрої і збережіть отримані матеріали або на комп'ютері, або на sd-карті, після чого витягніть її. З інструментів вам знадобиться:

  • Спеціальна присоска. Використовується для зняття верхньої панелі телефону. Зрозуміло, можна використовувати також лопатку, як це було при розборі смартфона з лінійки Редмен , Але в такому випадку не виключені подряпини і вм'ятини на корпусі при неакуратному використанні.
  • Звичайний металевий пінцет. Піддягає все дрібні запчастини, необхідний для виймання шурупів.
  • Гостра плоска викрутка. Відкручує панелі, болти, від'єднує дрібні запчастини. Допускається і хрестоподібна.
  • Захисне скло. Якщо ваш дисплей не захищений, рекомендуємо при розборі це обов'язково зробити. У підсумку ви уникнете слідів і подряпин на екрані, адже зіткнення лицьовій частині смартфона з твердою поверхнею столу небажано, а при ремонті цього не уникнути. Замінювати будете саме дисплей або тільки екран? В такому випадку, даний пункт пропускаємо і йдемо далі.
  • Ножиці або тонкий невеликий ніж. Ідеальні в ситуаціях, коли потрібно підчепити крихітні деталі, з якими не справляється пінцет. Але будьте обережні, навіть дрібні подряпини на «нутрощах» пристрої здатні привести його в повне неробочий стан.

сам процес

  1. Вимикаємо пристрій, витягаємо лоток для карти пам'яті і сімки.
  2. Кріпимо присосок до задньої кришки, перевіряємо фіксацію (вона не повинна рухатися або ковзати) і плавним рухом тягнемо її вгору. Повинен пролунати клацання, при якому панель відразу ж від'єднатися. Не тягніть занадто різко: навіть незважаючи на те, що проводок сканера кріпиться тільки на одній стороні, ривки все одно здатні завдати шкоди телефону.
  3. Бачимо «нутрощі» смартфона, а саме батарею і панель, що прикриває абсолютно всі інші деталі. Щоб до них добратися, необхідно зняти «захист». Беремо викрутку і просто відкручуємо болти по всій поверхні. Відкладаємо їх в сторону. Акуратно піддягаємо панель збоку і прибираємо її.
  4. Відчіплюватися кріплення акумулятора і позбавляємося тієї ж викруткою від гвинтів, що розташувалися під батареєю. Прибираємо нижню панель, де знаходиться динамік і антени.
  5. Акумулятор дотримується дуже тонкими стрічками, які майже завжди рвуться при спробі обережно зняти їх. Якщо так сталося - не панікуйте, нічого страшного. Тепер деякий час розігріваємо батарею, можна навіть під звичайним струменем пилососа. Це потрібно для її розм'якшення і легкого виймання. Озброюємося гострим предметом і піддягаємо акумулятор, після чого витягаємо.
  6. За допомогою пінцета прибираємо модулі камер і просуваємося далі, знімаючи залишилися болти. Виймаємо панель, що розташувалася під процесором, і, нарешті, прибираємо чіпсет. На цьому стандартна розбирання смартфона закінчується.

Зверніть увагу! На деяких болтах наклеєні крихітні оранжеві стікери, вони представляють собою своєрідну пломбу. Знявши їх, а без цього неможливо розібрати телефон, ви автоматично позбудетеся заводської гарантії.

Як розібрати Xiaomi Mi5 без присоски

Як розібрати Xiaomi Mi5 без присоски

Використовувати можна звичайну побутову присосок, тільки злегка змочивши водою, але якщо вас це не влаштовує або кришка ніяк не хоче зніматися - спробуйте вдатися до допомоги спеціальної мобільної лопатки.

А ось гострі предмети, такі як викрутки, ножиці, пінцети не варто використовувати для виймання панелі. Вдало підчепити навряд чи вдасться, а ось подряпати корпус або зламати кріплення цілком вийде.

заміна акумулятора

заміна акумулятора

Тепер приступаємо вже до конкретної мети. В даному випадку це заміна батареї. Зрозуміло, для телефонів, де акумулятор знімний з заводу, така процедура взагалі проходить дуже швидко, а ось на смартфони Сяомей доведеться приділити трохи більше часу і уваги.

  1. Повторюємо перші п'ять пунктів, описані вище. Затримуємося на етапі отримання акумулятора. Після виймання прибираємо залишився там скотч, але дуже акуратно. Будь-яка глибока подряпина може призвести навіть до займання!
  2. Відкладаємо вже непотрібну батарею і беремо нову. На неї зі зворотного боку кріпимо двосторонній скотч (придбати можна в будь-якому технічному магазині).
  3. Далі впевненими і правильними рухами вставляємо деталь в смартфон. Акумулятор повинен бути призначений саме для вашої моделі!
  4. Перевіряємо, чи включається девайс з новою батареєю, і якщо все працює - починаємо збірку Сяомей. Зроблено.

заміна дисплея

заміна дисплея

  1. Заздалегідь готуємо новий дисплейний модуль. Колір не має ніякого значення, головне, щоб за моделлю він вам підходив.
  2. Тепер практично найскладніше - потрібно зняти старий дисплей. Добре розігріваємо його пилососом, тільки в міру, щоб скло не тріснуло і не розлетілося.
  3. Оскільки метал виходить дуже гарячим, одягаємо або щільні рукавички, або користуємося шматком тканини. Голими руками не торкайтеся! На екран прикріплюємо присосок, а задню частину телефону міцно тримаємо. Якщо нічого не виходить, присоска просто відлітає - вдаємося до допомоги лопатки або викрутки. Точковими рухами проводимо з боків дисплея, можна заодно легенько допомагати присоскою. Знову ж таки не поріжте осколками екрану! Будьте готові до того, що старий дисплей навряд чи вдасться зняти цілим.
  4. Також рекомендуємо зняти і нижню плату. Для цього відкидаємо шлейф і відкручуємо залишилися гвинти.
  5. Як тільки дисплей прибраний, позбавляємося від залишків клею і скотча, використовуючи або щіточку, або лопатку. Ретельно прочищаємо рамку.
  6. Готуємо новий дисплейний модуль. Прибираємо з нього захисну плівку, стікери, скотч.
  7. Беремо надійний клей (рекомендуємо скористатися «У-7000») і тонким шаром проводимо по краях рамки. Якщо в деяких місцях вийшло занадто багато - прибираємо залишки за допомогою ватної палички, щоб уникнути попадання клею в підсвітку.
  8. Однією рукою тримаємо дисплей, обережно зміцнюючи верхню частину на рамку, а інший протягуємо викруткою всі необхідні шлейфи внизу.
  9. Остаточно кріпимо модуль на клей, ретельно придавлюючи руками кожен сантиметр.
  10. Даємо клею висохнути. Для цього кладемо телефон екраном вниз на м'яку поверхню (підійде навіть пакет), а зверху придавлюємо якимось предметом, але не дуже важким.

Після години можемо вже збирати смартфон, а ось повністю дисплей схопиться тільки протягом дванадцяти годин. Готово, ми успішно замінили таку важливу деталь в пристрої.

заміна скла

А ось тут ми вже строго не рекомендуємо проводити дану операцію в домашніх умовах. Справа в тому, що замінити скло, не чіпаючи загальний дисплей - дуже складна процедура, і якісно її здійснюють тільки в хороших сервісних центрах. Якщо не хочете потім повністю міняти дисплей через неправильно заміненого екрану - зверніться до надійного майстра.

Заміна контролера харчування

Заміна контролера харчування

Смартфон Неможливо зарядити телефон, рівень заряду постійно знижується, що не протримавшись в режимі роботи навіть двох годин? Це явні свідчення до заміни контролера харчування, але неполадку можна виправити досить швидко і просто. Для цього:

  1. Знімаємо задню кришку телефону, скориставшись вищенаведеними методами.
  2. Бачимо материнську плату. Від'єднуємо всі шлейфи, викручуємо болти і виймаємо її. Саме на материнській платі розташований контролер харчування. Знайти його і визначити можна за зовнішнім виглядом: чорний невеликий квадратик.
  3. Для безпеки прибираємо камеру. Наносимо на потрібну нам деталь густим шаром Флюс-гель Плюс.
  4. Розігріваємо контролер, виймаємо. Прочищаємо місце, де він був встановлений. Накладаємо нову запчастину. Знову прогреваем. Зроблено. Залишилося тільки зібрати смартфон, і він готовий до роботи.

Як бачимо, розібрати смартфон Mi5 можливо і в домашніх умовах, для цього знадобиться лише мінімальний набір інструментів, уважність і чітке дотримання наших інструкцій. Успіхів!

Замінювати будете саме дисплей або тільки екран?

Новости