[ВИРІШЕНО] Як підключити телефон Xiaomi до телевізора

  1. Що дає підключення до телевізора
  2. Що потрібно для підключення
  3. Як підключити смартфон Xiaomi до телевізора
  4. Стандартний спосіб: підключаємо через HDMI
  5. Перегляд звичайних файлів: підключаємо за допомогою USB
  6. Дієвий метод: з'єднуємо через Wi-Fi Direct (тільки Smart TV)
  7. Інші способи підключення
  8. DINA
  9. Miracast
  10. Відео інструкція
  11. Відповіді на популярні питання

Сучасні смартфони мають безліч корисних функцій, гарною камерою, високою роздільною здатністю фото і відео, але все ж іноді потрібно, наприклад, перенести зображення на великий екран. Тому користувачі цікавляться, як підключити телефон Xiaomi до телевізора, що для цього буде потрібно і як правильно провести дану операцію.

Навігація на сторінці

Що дає підключення до телевізора

Перше і найголовніше - це, звичайно ж, чудова можливість переглядати мультимедійні файли на великому екрані. Сюди відносяться різні серіали, фільми, кліпи, навіть презентації та відео, зняті на телефон. Яскравість і контрастність залежать від телевізора, але якщо файл спочатку має високу роздільну здатність - проблем із зображенням не виникне.

Якщо ви володієте Smart TV, з'являється можливість попрацювати з текстовими документами, SMS, музикою, програмами. Словом, вся велика інформація на маленькому екрані смартфона за допомогою підключення «збільшується» у багато разів, що є ідеальним, наприклад, для великої родини.

Що потрібно для підключення

Що потрібно для підключення

Вас з якихось причин не влаштовує бездротове підключення? Тоді слід звернути увагу на правильний вибір шнурів. Стандартний, дієвий і простий спосіб - підключитися через HDMI. Дані роз'єми існують практично на всіх телевізорах, і знайти їх досить легко: поруч з USB, але більше за розміром.

А ось на телефонах вони присутні рідше. Огляньте бічну панель смартфона, і якщо mini-HDMI не знайшли, значить, слід придбати спеціальний перехідник, який підключається через micro-USB.

Ще простіше передбачає тільки ЮСБ-кабель, роз'єми для якого є практично на всіх телефонах і телевізорах. Ось тільки функціональність отримаємо досить слабку. З'являється лише доступ до матеріалів, збережених на пристрої, тоді як продублювати зображення неможливо.

Чи не хочете довго вибирати відповідний провід, до того ж, телевізор звичайний і не підтримує сучасні опції? Тоді відмінним рішенням стане спеціальний флеш-накопичувач Chromecast, випущений компанією Google.

Завдяки даному гаджету ви отримуєте:

  • Бездротову трансляцію на ТБ через смартфон;
  • Додавання медіафункцій;
  • Доступ до YouTube і браузеру Google Chrome.

Не обійтися і без мережі Wi-Fi. Для цього навіть розроблений популярний спосіб бездротового підключення - Wi-Fi Direct, докладно почитати про який можна нижче. Сюди слід також віднести спеціальні софти «по повітрю». Ось і все, ми розглянули базовий набір необхідного для синхронізації ТБ і смартфона.

Як підключити смартфон Xiaomi до телевізора

Нижче ми розглянемо 3 основних способи підключення.

Стандартний спосіб: підключаємо через HDMI

Стандартний спосіб: підключаємо через HDMI

Відразу зауважимо, що у вас повинен бути перехідник зі звичайного роз'єму на HDMI. Наприклад, на моєму MI5 це буде: MicroUSB Type C to HDMI.

Почнемо з самого простого, використовуючи шнур HDMI. Обов'язково вимикаємо пристрій, приєднуємо дроти, тепер включаємо телефон і телевізор. Далі відкриваємо налаштування ТВ за допомогою пульта, і вибираємо «Трансляція по HDMI». Готово. Якщо все зробили правильно і відсутні можливі неполадки, на великий екран дублюється не тільки зображення, а й звук. Якість не повинно страждати, при правильному підключенні немає перешкод, спотворень, розмитих кольорів і контурів.

Відео не з'явилося? Значить, причина в самому смартфоні. Зазвичай все налаштовується автоматично, але може знадобитися і ручна правка. Шукаємо на екрані іконку «Налаштування», заходимо, тепер відкриваємо розділ «HDMI» - «HDMIFormat». Пропонується вибрати частоту оновлень і дозвіл зображення. Вибираємо параметри, відповідні телевізору, оскільки при завищених опціях буде некоректна робота відтворення.

Перегляд звичайних файлів: підключаємо за допомогою USB

Перегляд звичайних файлів: підключаємо за допомогою USB

Спочатку етапи процедури однакові, але потім набагато простіше. Налаштування дублікатів не потрібно, оскільки вони відсутні. Користувач може переглянути тільки музику, файли, картинки. аналогічно підключенню до комп'ютера .

Дієвий метод: з'єднуємо через Wi-Fi Direct (тільки Smart TV)

Дієвий метод: з'єднуємо через Wi-Fi Direct (тільки Smart TV)

Це найпоширеніше, популярне і легке бездротове підключення, для якого потрібно мережу Вай-Фая. Є і мінус: працює даний варіант тільки на Smart TV.

Перевірте, чи підключений телевізор і смартфон до одного роутеру, і якщо це так - починаємо:

  1. Відкриваємо налаштування смартфона, шукаємо розділ «Бездротові зв'язку», ставимо галочку біля «Wi-Fi Direct»;
  2. Відкриваємо налаштування ТВ - «Мережа», знову активуємо Wi-Fi Direct.
  3. Між пристроями відбувається з'єднання;
  4. Починається трансляція. Зроблено.

Інші способи підключення

Існує ще кілька варіантів підключення, які не поступаються перерахованим вище простотою і зручністю.

DINA

Популярне бездротове підключення, ідентичне стандартному USB, тільки без використання флеш-накопичувача, проводів і сторонніх кабелів. Дублювання відео з екрану телефону не здійснюється, зате є прекрасна можливість переглядати зображення, музику, документи. Вимоги: знаходження двох пристроїв в одній загальній мережі Wi-Fi, наявність спеціального софту BubbleUPnP, скачати який без зусиль можна в Google Play.

Miracast

Бездротове підключення, розроблене популярною компанією Intel, гілка Wireless Display. Даний стандарт підтримується практично всіма сучасними телевізорами. Вимоги: версія на смартфоні Android 4.2 або вище. Недоліки: відчутні затримки трансляції, іноді спотворюється якість.

Відео інструкція

Як використовувати смартфон в якості пульта дистанційного керування телевізором

Ви ставите цього питання? Так, відповідь позитивна. Нічого страшного і складного в цьому абсолютно немає. До того ж, не потрібно безліч невідомих налаштувань і важких підключень. Для власників Xiaomi ідеальним рішенням стане програма Mi Remote. Завантажувати, встановлювати цю програму немає необхідності, оскільки воно спочатку знаходиться в прошивці і зберігається зазвичай навіть після бекапа .

Знайти його можна в системних утиліти (блакитний значок з білим круглим пультом по центру), спочатку розташовується на головному екрані смартфона. Звертаємо увагу! Працювати програма буде, тільки якщо телефон має інфрачервоний порт. У разі відсутності можливо вбудовування в сервісному центрі. Mi Remote діє ще на кондиціонери, DVD-плеєри та іншу подібну техніку.

Відповіді на популярні питання

Wi-Fi Direct працює на Redmi Note 4?

Так, дана модель відмінно підтримує бездротове підключення.

Mi Remote працює на персональних комп'ютерах?

На жаль, в стандартному Mi Remote така функція відсутня.

При HDMI-підключенні видає невідому помилку.

Детально напишіть нам в коментарях про неполадку. Якщо проблему не вдасться вирішити своїми силами - зверніться в сервісний центр.

Трансляція постійно обривається, поганий сигнал.

Можливо, справа суто в неполадках телевізора / смартфона і допоможе тільки майстер. Але рекомендуємо спочатку перевірити, чи не забруднені роз'єми і справно працює шнур, якщо мова йде про дротове підключення.

Як бачимо, передавати інформацію на екран телевізора досить просто, швидко і зручно. Справитися може не тільки досвідчений користувач, але і новачок, який не має особливих технологічних знань і умінь. Найголовніше - чітко слідувати інструкціям, ретельно обдумувати кожен етап процедури і не боятися звертатися за допомогою в разі виникнення проблем. Успішного перегляду!

Чи не хочете довго вибирати відповідний провід, до того ж, телевізор звичайний і не підтримує сучасні опції?
Відео не з'явилося?
Mi Remote працює на персональних комп'ютерах?

Новости