Вірменія, отримавши дозвіл на використання вірменських водійських прав в Росії, відмовилася визнати держстатус російської мови - Правозахисний центр «РІД»

Російська мова в Вірменії матиме статус іноземного, повідомляє «Российская газета».

-Єдиним державною мовою в Вірменії є і залишиться вірменську мову, оскільки ми - незалежна, суверенна держава », - заявив міністр освіти і науки Вірменії Левон Мкртчян, додавши:« це - аксіоматично істина. Всі інші мови - іноземні ».

Міністр нагадав, що російська мова «широко поширений в Вірменії, проте ніякого статусу досі не мав.

Про те, що російська мова не отримає в Вірменії статус державного, в липні заявляв голова комісії із зовнішніх зв'язків вірменського парламенту Армен Ашотян. Він також додав, що переговори з російською стороною про визнання вірменських водійських прав в інших форматах триватимуть.

Нагадаємо, що У червні водіям-іноземцям заборонено користуватися правами водія своїх країн. Однак незабаром в списку виключень виявилися Білорусь і Киргизія, що аргументувалось державним статусом російської мови в цих країнах. 17 липня спікер Держдуми В'ячеслав Володін на зустрічі з головою Національних зборів Вірменії Арою Баблояном, зауважив, що при закріпленні Єреваном російської мови в якості офіційної, громадяни республіки також підпадали б під закон, що дозволяє пов'язану з водінням роботу в Росії без російських водійських прав. Однак уже в серпні в рамках засідання Євразійського міжурядової ради в Астані було підписано Угода про взаємне визнання національних і міжнародних водійських посвідчень, виданих в одній з країн ЄАЕС, для здійснення підприємницької діяльності на території іншої країни Союзу. Так в список країн, громадяни яких можуть користуватися національними правами, працюючи в Росії, потрапили Казахстан і Вірменія.

Російська мова в Вірменії матиме статус іноземного, повідомляє «Российская газета»

опублікував автор Melissa

Новости