Вірменська народна музика

  1. Вірменська народна музика Вам однозначно довелося чути веселі ноти вірменських пісень. Звичайно...
  2. Олександр Спендіаряна
  3. Арно Бабаджанян

Вірменська народна музика

Вам однозначно довелося чути веселі ноти вірменських пісень. Звичайно то, зараз називають вірменської музикою, складно пов'язувати з вірменської народної музикою, і якщо Ви вирішили дізнатися саме про вірменську народну музику, пропонуємо Вам для початку дізнатися її історію, а так само імена, які стали ключовими особами у розвитку вірменської народної музики - найважливішої частини культури народу.

Вірменська культура настільки древня як сам вірменський народ. Вона розвивалася і змінювалася паралельно, заповнюючи сторінки історії. Вірменська музика має найважливішу роль в країні. Крім того, вона зіграла важливу роль у розвитку світової музики.

Припустимо три тисячі років розвитку музичної культури древніх вірменів і перейдемо в ту еру, коли музика в країні була одним із способів передачі інформації. Гуса, так звані бродячі співаки артисти подорожуючи по всій країні поширювали історії про царя і його подвиги. За царя ж Гуса співали і про народ, про радощі і печалі, про природу і любові. Пісні гусанов і ашугов, передаючись від покоління до покоління дійшла до часів, коли пісні були збережені не тільки в усному вигляді. Вони стали істотним спадщиною майбутнього покоління. Народне спів було споруджено на інший рівень завдяки ашуги Саят Нове, який зіграв найважливішу роль не тільки в культурі Вірменії, але і Грузії.

Найважливішою частиною вірменської музичної культури є класична музика. У цій сфері ми маємо кілька великих фігур, які свого часу відіграли найважливішу роль в культурі країни і в історії вірменської музики.

Комітас

Комитаса можна з упевненістю вважати прабатьком і автором класичної музики в Вірменії. Комітас взяв на себе величезну відповідальність відродження національної музики по шматочках збираючи зразки селянського фольклору і церковних шараканов. Саме завдяки Комітасові, вірменська народна музика отримала загальноєвропейський розвиток, таким чином стаючи частиною світової фольклористики. Праці Комитаса вплинули не тільки в Вірменії, але і в сусідніх країнах. На жаль, через душевного нерівноваги і перенесеної душевної травми важливу справу Комитаса залишається незакінченою. Комітас донині залишається одним з найважливіших фігур в історії і культурі країни.

Олександр Спендіаряна

Вірменська класична музика перейшла на новий рівень завдяки композитору Олександру Спендіаряну. Його ім'я займає почесне місце серед світових композиторів. Будучи одним із засновників симфонічної музики, Олександр Спендіаряна детально вивчила народну музики і розширив її кордони. Він заповів вірменському народу і всьому світу оперу Алмаст, який можна подивитися в Державному Академічному театрі Опери та Балету імені Олександра Спендіаряна.

Арам Хачатрян

Один з найвидатніших композиторів 20-го століття Арам Хачатрян представив світу Вірменію з іншого боку. Арам Хачатрян був одним з кращих композиторів Радянського Союзу, чиє ім'я славилося разом з Шостаковича і Прокоф'євим. Почерк композитора прекрасно видно в кожній роботі: його роботи мають характерну мелодійність, наповнені чуттєвістю і темпераментом.

Сьогодні роботи Арама Хачатряна популярні в усьому світі. Балет композитора "Гаяне" і відомий епізод "Танець з шаблями" був поставлений на всесвітньо відомих сценах і ім'я композитора неодноразово називалося як найкращим з композиторів 20-го століття.

Арно Бабаджанян

Щоб до кінця відчути вірменську душу варто послухати одну з композицій Арно Бабаджаняна. Композитор любив своє місто, Єреван, яка його завжди надихала. Особливість його робіт у тому, що вони різних стилів: класика, джаз і навіть поп. Багато з його робіт використовувалися в відомих радянських фільмах.

Вся його ексцентричність відображена в його скульптурі в центрі Єревана. Автор скульптури в своїй скульптурі максимально зобразив і передав ті емоції, з якими композитор виконував свої твори.

Новости