Віртуальне піаніно дозволяє грати під акомпанемент ІІ

Google випустила робочу інтерактивну версію AI Duet - додатки, що дозволяє грати на віртуальному піаніно під акомпанемент комп'ютерної системи

Додаток було представлено ще в листопаді музикантом Йотам Манном (Yotam Mann), які працюють в Google Creative Lab в Нью-Йорку, повідомляє "3Dnews".

Приблизно тоді ж він опублікував відкритий вихідний код проекту, на основі якого розробники могли створювати свої додатки. Google створила такий додаток для тих, хто не має навичок в програмуванні.

AI Duet може працювати як на комп'ютері, так і на мобільному пристрої: в першому випадку для гри використовуються клавіатура або миша, у другому - сенсорний екран.

Додаток дійсно реалізовано дуже цікаво - настільки, що в грудні на 31 щорічній конференції по машинному навчання і нейровичісленіям NIPS отримало приз "Кращий демо".

Додаток використовує відкриту аудіобібліотеку Tone.js, створену Манном. Для того, щоб правильно реагувати на натискання користувача на клавіші, AI Duet задіє Magenta - бібліотеку, побудовану на базі фреймворка Google для глибокого навчання під назвою TensorFlow, що має відкритий вихідний код.

Час від часу AI Duet реагує на гру користувача однієї або більше нотою, які можуть звучати незвично - наприклад, нижче або довше, ніж потрібно. Проте, за словами Дага Ека, дослідника Google , Що працює над Magenta, це скоріше перевага, ніж недолік.

"Я думаю, несподіванка - це одна з найважливіших речей, про які можна говорити, займаючись генеративних медіа, - сказав Ек. - Коли все передбачувано, то це вже не так цікаво".

Фото: "3Dnews"

Новости