Вища освіта в Великобританії: плюс топік на англійській мові з перекладом

  1. Перше і найважливіше
  2. Що таке A-level?
  3. Що таке Foundation?
  4. Піраміда британської освіти.
  5. Вартість навчання
  6. Онлайн-курси
  7. Топік англійською

Привіт, мої улюблені читачі

Привіт, мої улюблені читачі.

Напевно, кожен з вас хоча б раз у житті думав про те, як це - вчитися у Великобританії! Країна славиться своїми чудовими викладачами, облаштованими за останніми технологіями класами, сучасними методиками навчання і строгими стандартами. Все це жорстко контролюється, щоб слава про якість британської освіти жодним чином не була зруйнована.

Більш того, хочу поділитися з вами цікавими результатами дослідження, яке показало, що найвища ймовірність отримати місце в хорошій компанії і хорошою зарплатою існує у студентів Британських університетів.

зміст:

  1. Важливе про вищу освіту
  2. Надходження і вартість
  3. Топік англійською

Тому сьогодні я хочу розповісти вам, наскільки це можливо - але не так вже й просто - здобувати вищу освіту у Великій Британії. Підемо по порядку.

Перше і найважливіше

На відміну від нашої системи освіти, де ми відразу після школи мчимо підкорювати простори університету, в Великобританії шкільних знань вам буде мало. Система вищої освіти там створена таким чином, що без підтвердження проходження тестів програми A-level або Foundation в університет вас ніхто не пустить!

Що таке A-level?

Це програма тривалістю 2 роки. Після досягнення дитиною 16 років обов'язкова освіта для нього на цьому закінчується. Після цього він може піти в коледж вчитися на інженера, кухарі, перукаря та інші схожі спеціальності. Але ті, хто хоче вступати до університету, залишаються в школі ще на 2 роки. Там вони вибирають собі кілька предметів, на яких вони планують спеціалізуватися в майбутньому і вивчають їх. І в кінці програми складають іспит, який і зараховується як вступний.

Що таке Foundation?

Це програма, розрахована саме на foreign студентів, яких в Великобританії навчається велика кількість. Програма триває всього лише рік, але за інтенсивністю вона буде складніше A-level. Тут крім своїх предметів студенти ще вивчають англійську мову . Зазвичай ці програми організуються при закладі, куди ви хочете чинити, тому ретельно вивчайте всю інформацію про надходження на сайті університету.

Піраміда британської освіти.

  • Коли ви успішно пройшли етапи A-level або Foundation, тоді починається ваш шлях по сходах здобуття вищої освіти в Англії. І перша сходинка тут - бакалаврат. Навчання за програмою бакалаврату займає 3 роки, а в деяких спеціальностях - таких, як медицина, наприклад, - і на кілька років більше. По закінченню ви отримуєте диплом і ступінь бакалавра. З цим ступенем ви цілком можете починати свою професійну діяльність.
  • Наступний щабель - це магістратура. Тривалість цієї сходинки - всього 1 рік. Тут студенти ходять на заняття, щоб поліпшити свої знання, отримані на рівні бакалаврату. По закінченню програми знову здаються іспити і учні отримують диплом.
  • Остання щабель в системі вищої освіти в Великобританії - це аспірантура, або по-іншому - докторський ступінь. Це повний аналог російської аспірантури, хоча за складністю її можна порівняти більше з докторантури в Росії. Тут студенти займаються виключно дослідженнями. Вони вибирають тему, вивчають її і готуються до dissertation. І триває 3-4 роки. Всього то))

Порядок надходження!

Порядок зарахування в університет не так уже й складний, але вимагає підвищеної уваги. Ви подаєте форму-заявку, де вказуєте бали на раніше згаданих іспитах, мотиваційний лист, де вам необхідно вказати, чому ви хочете працювати в цій галузі, а також список закладів, де б ви хотіли вчитися, і характеристика з місця навчання. Все це потрібно подати не пізніше січня.

Зауважте, що вимоги не тільки по документах, але і за знаннями відрізняються від університету до університету. Наприклад, щоб поступити в Оксфорд чи Кембридж, недостатньо пред'явити сертифікат A-level або Foundation. Там система зобов'язує здавати внутрішні іспити. Тому завжди уважно вивчайте необхідну інформацію на сайті університету.

Вартість навчання

Ще одна проблема - це вартість навчання. Адже не обов'язково йти в Кембридж чи Оксфорд , Де плата за семестр може прирівнюватися річній зарплаті жителя Росії. Цілком реально знайти університет, який дасть вам не менш гарні знання в бажаної спеціалізації, при цьому оплата буде значно менше і цілком посильна. В середньому 1 рік в університеті коштує близько 15 000 євро, при цьому не враховуючи витрати на проживання, харчування та перельоти.

Онлайн-курси

Останнім часом стають дуже популярними онлайн-курси світових університетів, в тому числі і британських. Тому щоб хоча б мінімально відчути на собі якість і систему британської освіти, спробуйте їх пройти. Ви відразу ж зрозумієте, подобається вам той чи інший предмет чи ні. Чи подобається вам викладач цього університету чи ні. Та й як мінімум ви зможете підтягнути свої здібності до сприйняттю інформації на слух . Чи не здорово чи?

Сподіваюся, ви всі запам'ятали! Тепер давайте трохи попрактікуемся.

Топік англійською

Я пропоную вам для вивчення топік всього того, про що я тільки що писала. Текст англійською мовою дозволить вам вивчати цю тему в мовній інтерпретації.

Higher Education in Great Britain.
Higher Education in Great Britain consists of several steps.

After finishing school you can enter some colleges where you will get some manual skills, and also learn t typing, engineering, cooking, hair-dressing and so on.
In case you want to go to the university, you need to get the A-level or Foundation examination. A-level is a program where you are supposed to study 5-6 subjects that you will study at university then. It lasts for two years.

If you are not an Englishman you are supposed to go through a Foundation program. It lasts for a year and is more intensive than the A-level program. Usually this program is conducted at the college or university you are going to enter.

The first step is the Degree of Bachelor. It takes you 3 years to get it. And if you are going to be a doctor, then it will take several years more.

Then if you want you can take a Master's Degree Course. Here you deepen your knowledge from the Bachelor Degree. And in case you want to get more - you can go to the Doctor's Degree. It is the most complicated part. Here you need to conduct a deep research of the topic. Usually it takes 3-4 years to finish it.

So, that is how the British Higher Education system works.

Корисні фрази:

to enter a college - вступити до коледжу

manual skill - навички робочого праці

to be supposed to - передбачатися

to go through - проходити через

to last for a year - тривати рік

it will take 3 years - це займе 3 роки

to conduct a deep research - провести ретельне дослідження

Ну що ж, мої хороші, вітаю! До кінця сьогоднішнього уроку ви можете розповісти про вищу освіту у Великобританії, а ще зробити все це англійською мовою. До речі, у мене для вас є ще 2 тексту (з перекладом на російську мову) про вищу освіту у Великій Британії - це перший , а це - другий .

Сподіваюся, це було вам корисно. Буду рада бачити ваші відповіді в коментарях. Більш того, ставши передплатником мого блогу, ви зможете миттєво бути в курсі останніх подій і новин. Не пропустіть нічого.

На все добре, до нових зустрічей!

Що таке Foundation?
Що таке A-level?
Що таке Foundation?
Чи не здорово чи?

Новости