Вища математика онлайн

В процесі історичного розвитку взаємозв'язку математики з іншими науками був неоднаковим. Одні науки систематично і ґрунтовно використовували математичні методи, інші - тільки поверхнево. Істотний вплив на глибину і характер цих взаємозв'язків мали рівень розвитку математичного апарату і ступінь зрілості тієї науки, в рамках якої передбачалося застосування вища математики. Останнє означає досягнення наукою відповідно рівня накопичення і систематизації знань про об'єкти, які вивчаються можливість опису їх основних характеристик і властивостей на мові математичних понять і співвідношень або, як тепер прийнято говорити, можливість побудови математичних моделі об'єкта досліджується. Математична модель ґрунтується на деякому спрощенні і ідеї і тому ніколи не буває тотожною з даним об'єктом, не передає всіх його властивостей і особливостей, але є його приблизними відомо зображення. Однак, саме завдяки тому, що вдається замінити реальний об'єкт його моделлю, з'являється можливість математичного формулювання завдання, вивчення і використання для аналізу його властивостей відповідного математичного апарату. Цей апарат не залежить від конкретної природи об'єкта і тому дозволяє математично описати широке коло фактів, провести Їх детальний кількісний аналіз, передбачити поведінку об'єкта в різних умовах, тобто прогнозувати результати майбутніх спостережень. Всім відомо, що математичні моделі давно і з успіхом використовуються в механіці, фізиці і астрономії. У сучасний період математичні методи знайшли широке застосування і також в біології, хімії, географії, економіки та інших науках.

Посібник вища математика онлайн охоплює матеріал за курсом вищої математики для студентів, що навчаються у вищих навчальних закладах за технічними, економічними, біологічними, хімічними і географічними спеціальностями. Значна увага в ньому приділяється НЕ тільки формулюванні і вивчення необхідних математичних понять і фактів, а й побудові математичних моделей тих процесів, які досліджуються.

Основу Посібники склали курси лекцій з вищої математики і політики, які читалися авторами протягом багатьох років студентів зазначених спеціальностей Чернівецького національного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, Прикарпатського національного університету. Кожен розділ Допомоги розділений на параграфи і пунктом, в яких в логічні послідовності вводяться поняття і факти курсу вищої математики. Автори вважали за доцільне розглядати докази тільки тих теорем, докази яких типовими і повчальними для того чи іншого розділу вищої математики, відображає його основні ідеологічні принципи і служить поглибленого вивчення. Крім того, всі теоретичні поповнення курсу ілюстровані прикладами, які полегшують усвоенних- матеріалу. Значна увага авторами приділяється формування у студентів умінь і навичок складання математичних моделей в економічних, біологічних, фізичних, хімічних і географічних науках і опису та алгоритмізації методів їх вирішення. Ми вважаємо, що це є одним з найголовніших завдань вивчення курсу вищої математики в вузах студентами нематематичних спеціальностей. Кожен параграф Посібники Вища математика онлайн завершується вправами, які пропонуються для вирішення верб аудиторії або для самостійної роботи. Тому його можна використовувати і як збірник задач і вправ.

У першій частині Посібники викладені досить повно матеріал, що стосується теорії множин, дійсних чисел, різних систем координат на площині і в просторі, основ лінійної і векторної алгебри, аналітичної геометрії на площині і в простори. Крім того, розглянуті елементи лінійного програмування, включаючи питання транспортну задачу.

Короткий виклад теоретичного матеріалу і опис алгоритмів вирішення завдань, разом з наведеними прикладами дають можливість кожному, хто буде ним користуватися, зрозуміти програмний матеріал і навчитися його використовувати.

При цьому автори звертали велику увагу на те, щоб мова пособника була лаконічно, основні факти і твердження подавалися просто і зрозуміло, і в той же час строго математично підхід.

Інші матеріали по темі:
кількісний , накопичення , розділ , принципи , опис , описание , зображення , об'єкт , вивчення , елементи , аналіз , завдання , підхід , основні , період , провести , курс , мова , курси , приклад , роботи , час

Статті з розділу: слухачеві курсів

Інші статті по темі:

Особливості використання програм V-Ray і Corona

Як пройти співбесіду на вакансію бухгалтера?

Як вибрати програмне забезпечення для автоматизації управлінського обліку?

Вчимо словацьку мову, що б отримати безкоштовне бюджетне освіту в європейській Словаччини

У жінок-бухгалтерів весь час сини?


Нас знаходять: онлайн навчання вищої математики, математика, як полегшити вивчення вищої математики, вища математика, вища математика навчання, вища математика онлайн, онлайн курс вищої математики, математика онлайн навчання, організація проведення тренінгу по вивченню вищої математики, математика навчання


Як вибрати програмне забезпечення для автоматизації управлінського обліку?

Новости