Вища освіта в Голландії з Ай клас

  1. На сьогоднішній день в Голландії (Королівство Нідерланди) функціонує 18 класичних (так званих «науково-дослідних»)...

На сьогоднішній день в Голландії (Королівство Нідерланди) функціонує 18 класичних (так званих «науково-дослідних») університетів, 42 університету прикладних наук і 6 інститутів міжнародної освіти. 11 з 18 науково-дослідних університетів Голландії входять в рейтинг 200 кращих університетів світу за версією The Times Higher Education World University Rankings за 2014-2015 рік.

Незважаючи на відносно невелику кількість науково-дослідних університетів, авторитет Голландії в галузі фундаментальних досліджень і розробок досить високий. Нідерланди з завидною постійністю займають високі позиції в світових рейтингах і класифікаціях за кількістю наукових публікацій на одного дослідника.

Всього у вищих навчальних закладах Нідерландів вчиться більше 600 000 студентів, з них близько 70 000 іноземців. Студентів з-за кордону в Голландію привертають такі важливі показники як висока якість освіти, прийнятна вартість навчання і проживання, гостинність і дружелюбність місцевих жителів. Протягом століть люди різних культур, національностей і релігій мирно співіснують в цій країні. Практично все населення вільно говорить англійською мовою, в окремих регіонах Нідерландів на рівних з голландським використовуються французьку та німецьку мови.

Королівство Нідерланди зручно розташоване практично в самому центрі Європи - кілька європейських столиць знаходяться в годині або двох їзди на поїзді, а університети Голландії пропонують численні програми міжнародних студентських обмінів і професійних стажувань (причому як безпосередньо в Євросоюзі, так і по всьому світу). Навчання в Нідерландах - це занурення в унікальну міжкультурне середовище, яка розширює кругозір і відкриває перед студентами нові горизонти.

Серед іноземних студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах Нідерландів, переважають вихідці з Німеччини (більше 20000 чоловік щорічно). Також активно приїжджають студенти з Китаю, Бельгії, Іспанії та Франції. Студентів з Росії в Голландії поки небагато.

Серед особливостей голландської моделі вищої освіти можна назвати:

  • стимулювання студентів до розвитку критичного мислення,

  • розвиток здатності виробляти індивідуальну думку на основі отриманих даних,

  • вміння цю думку аргументувати і відстоювати.

Істотним (і незвичним) відмінністю від російської освітньої системи є відсутність видимого контролю з боку викладачів. Студент в Голландії повинен бути самостійний, активний, володіти аналітичним мисленням і бути готовим працювати без примусу. Велика увага приділяється роботі в команді.

Надходження до університетів Нідерландів

Основними умовами для бажаючих подати заявку на англомовні програми в університети Голландії є:

  • надання атестата про повну загальну середню освіту або диплома вітчизняного вузу,

  • підтвердження володіння англійською мовою на певному рівні (надання або TOEFL).

При виборі програми бакалаврату (перший ступінь вищої освіти) необхідно звернути особливу увагу на наявність у ВНЗ державної акредитації, тривалість програми, час початку навчання (семестр може починатися як у вересні, так і в лютому), місце розташування університету і наявність додаткових вступних вимог.

Можна сказати, що ці ж правила застосовні і при виборі програм магістратури в Нідерландах. Але, на відміну від бакалаврських програм, важливою особливістю магістратури в Нідерландах є суворе відповідність обраної спеціальності попереднього утворення. У Нідерландах стійкі традиції прийому студентів саме на те освітній напрямок, по якому була отримано диплом бакалавра. Також зверніть увагу, що, крім здачі мовних іспитів IELTS чи TOEFL, деякі вузи можуть зажадати надати результати міжнародних кваліфікаційних іспитів - наприклад, GMAT або. Ці тести можна здати в Росії, в тому числі і в Санкт-Петербурзі (хоча здаються вони значно рідше, ніж більш затребувані TOEFL та IELTS).

Більш детальну інформацію ви можете отримати на безкоштовній консультації в офісі Освітньої групи «Ай Клас» в Санкт-Петербурзі. Записатися на консультацію можна заздалегідь:

[email protected]

+7 812 320 99 71


Новости