Висновок і реєстрація шлюбу з громадянином Великобританії в 2019 році

  1. Основні вимоги
  2. Оформлення шлюбу громадянами Великобританії за кордоном
  3. Як оформляється розлучення
  4. Фіктивний шлюб

Укласти шлюб у Великобританії досить просто. Але лише для тих, хто є жителями і резидентами цього Сполученого Королівства. Сьогодні число бажаючих іноземців, які хочуть за допомогою укладення фіктивного шлюбу емігрувати на Туманний Альбіон , Тільки зростає.

На думку іноземних резидентів, укладення фіктивного шлюбу - це ключ до отриманню дозволу на проживання (ВНЖ) , а потім громадянства Англії .

Йти на такі заходи іноземців змушує вельми суворе міграційне законодавство Англії. Отримати ВНЖ і підданство цієї країни не просто складно, а практично неможливо.

Основні вимоги

Спочатку варто зауважити, що претендентам на створення офіційної сім'ї потрібно відповідати деяким вимогам в 2019 році:

  1. Вік. Подавати заяву про укладення шлюбу в Англії за законом можуть лише особи, яким на момент подачі заяви виповнилося 16 років.
  2. Свобода від шлюбних уз.
  3. Відсутність кровних відносин між охочими вступити в шлюб.

Укладення шлюбу в Великобританії можливо в двох організаціях:

Укладення шлюбу в Великобританії можливо в двох організаціях:

Англіканська церква Святого Андрія

  • в англійській церкви;
  • в реєстраційному офісі.

Подача заяв на створення сім'ї здійснюється в реєстраційному офісі. Для подачі заяви кожному з молодят необхідно надати пакет документів:

  1. Два ідентифікаційних документа: цивільний паспорт, права водія, свідоцтво про факт народження.
  2. Документи, що підтверджують, що претенденти мають місце проживання.

Якщо один з молодят раніше перебував в законному шлюбі, то додатково необхідно надати свідоцтво про розірвання шлюбу.

Якщо один з молодят раніше перебував в законному шлюбі, то додатково необхідно надати свідоцтво про розірвання шлюбу

Паспорт громадянина Великобританії

Безпосередньо перед подачею заяви і наречений і наречена повинні сплатити державне мито в розмірі 35 фунтів. Офіційна церемонія шлюбу відповідно до законів проводиться через 28 днів з дня подачі заяви.

Якщо церемонія шлюбу буде проходити в реєстраційному офісі, то додатково сплачується разовий внесок в розмірі 45 фунтів. Також майбутнім нареченим необхідно заплатити за свідоцтво про шлюб. Воно коштує 3 фунти. На церемонії реєстрації шлюбу має в обов'язковому порядку бути присутнім 4 людини: наречений, наречена і 2 свідка.

Якщо укласти шлюб з громадянином Великобританії можна в будь-якому з реєстраційних офісів, то для реєстрації шлюбу з іноземцем, в тому числі і резидентом Росії, необхідно звертатися в спеціальні реєстраційні комітети.

Приклад свідоцтва про шлюб у Великобританії

Оформлення шлюбу громадянами Великобританії за кордоном

Якщо резиденти Туманного Альбіону на постійній основі проживають за межами Великобританії, але хочуть між собою укласти шлюб, то їм необхідно попередньо подбати про отримання Certificate of No Impediment. Цей документ дозволяє визнати укладений за межами Англії шлюб між громадянами Великобританії легальним.

Отримати такий документ можна в будь-якому консульському представництві Великобританії. Зазвичай видача цього документа займає від 15 до 21 дня. Отриманий документ потрібно апостилювати, а потім завірити нотаріально. Також документ повинен бути переведений на національну мову тієї країни, де планується одруження.

Certificate of No Impediment

Як оформляється розлучення

Розірвання шлюбу - дуже довга і складна процедура. Розлучитися в цій державі можна лише в тому випадку, якщо сім'я проіснувала не менш одного року.

Для розірвання шлюбу люди звертаються до суду за дозволом. Розгляд справи про розлучення коштує 410 фунтів стерлінгів. Судові виконавці надають молодим термін в 21 день для відхилення заяви з приводу розлучення. Якщо ж після закінчення цього терміну молодята не відхилили заяву, то воно передається на розгляд.

Після розгляду молодим видається постанова про розірвання шлюбу, яке називається decree nisi.

Після отримання цього документа має пройти мінімум 6 тижнів для того, щоб подавати заяву на розлучення в останню інстанцію суду.

Для затвердження рішення щодо розриву відносин повинні бути вагомі причини:

Фіктивний шлюб

Якщо резидент іноземної держави не є громадянином країни, яка входить в ЄС , То він зобов'язаний в обов'язковому порядку повідомляти про свій намір зареєструвати шлюб з громадянином Англії Міграційної Служби Великобританії. У разі підозр щодо укладення фіктивного шлюбу, співробітники міграційної служби має право призупинити реєстрацію на 70 днів.

Для укладення шлюбу іноземця з резидентом Англії, іноземцю потрібно оформити спеціальну візу нареченої в Великобританію . Видача такої візи здійснюється виключно виходячи з таких підстав:

  1. Спільне проживання протягом останніх двох років.
  2. Подача заяви для укладення шлюбу в реєстраційний офіс.

    Приклад візи до Великобританії

Віза не потрібна тим мігрантам, які проживають на території Англії протягом останніх 6 місяців.

Сьогодні стало дуже популярно укладати несправжній шлюб з резидентами Англії з метою облаштування життя у Великій Британії . Але пам'ятайте, що реєстрація фіктивного шлюбу може спровокувати видворення з країни і навіть тюремне ув'язнення.

Новости