Висока температура у дитини вночі: чи потрібно давати малюкові жарознижуюче

  1. Чи варто давати жарознижуюче сплячій дитині, у якого висока температура?
  2. Поради доктора Комаровського

відомий педіатр Євген Комаровський в своєму мікроблозі продовжує відповідати на питання дбайливих батьків. Талановитий дитячий лікар розповів про те, чи потрібно збивати температуру вночі, пише Joinfo.ua.

Чи варто давати жарознижуюче сплячій дитині, у якого висока температура?

У своєму Instagram знаменитий український педіатр відповів на питання, що цікавить дуже багатьох уважних батьків. Що робити, якщо малюк заснув з високою температурою?

Залишити все як є, давши організму уві сні відновити сили, або ж вжити заходів і дати жарознижуючі ліки? Відомий дитячий лікар розповів про своє ставлення до поточної ситуації.

Поради доктора Комаровського

Перш за все, Євген Олегович провів чітку межу між температурою 39-40 градусів і жаром, коли показання градусника не перевищують позначку в 38,5.

При дійсно високій температурі, на думку педіатра, дитини обов'язково потрібно будити, поїти водою і давати жарознижуюче. Адже головною проблемою спека є зневоднення організму. В цьому випадку організм маленької людини втрачає дуже велика кількість рідини. Доктор Комаровський вважає, що важливо не допустити подібної ситуації.

«Коли він не п'є, а температура висока - тоді настає зневоднення, і, часто-густо, ви прокидаєтеся (або не прокидаєтеся) і уві сні починаються судоми, і ви їдете в лікарню» (орф. І пункт. Автора збережені, прим. ред.) - розповідає знаменитий педіатр. Тому слід вжити всіх необхідних заходів і при необхідності розбудити дитину.

У другому випадку, якщо температура нижче 38,5 градусів і при цьому залишається стабільною - можна мирно спати. Але важливо стежити, щоб температура не піднімалася. Якщо це станеться - розбудити малюка і дати ліки.

Нагадуємо, що не варто займатися самолікуванням. У небезпечних для здоров'я ситуаціях необхідно відразу ж звернутися до лікаря або викликати швидку допомогу.

Можливо, вам також буде цікаво дізнатися про те, як організувати дальню поїздку з малюком . Адже серпень - пора відпусток і поїздок, але при цьому важливо правильно підготуватися до планованого заходу. Доктор Комаровський раніше розповідав, що варто взяти з собою в подорож.

Головне фото: Інстаграм doctor_komarovskiy

Чи варто давати жарознижуюче сплячій дитині, у якого висока температура?
Чи варто давати жарознижуюче сплячій дитині, у якого висока температура?
Що робити, якщо малюк заснув з високою температурою?
Залишити все як є, давши організму уві сні відновити сили, або ж вжити заходів і дати жарознижуючі ліки?

Новости