Віталій Портников: Лукашенко продає Білорусь Росії

У поглинанні Російською Федерацією Білорусі винен сам глава держави Олександр Лукашенко. Саме його спроби відродити Радянський Союз закінчаться створенням так званого "Союзної держави".

Про це в своєму блозі на espreso.tv розповів український публіцист і журналіст Віталій Портников. За його словами, для Лукашенка в цьому новому російському проекті місця просто не залишиться.

"У 1994 році, коли Лукашенко тільки прийшов до влади і взяв курс на створення горезвісного союзної держави Росії і Білорусі, я написав статтю" Радянського Союзу не буде ", в якій передбачив крах спроб головного білоруського" антикорупціонера "і інтегратора відродити померлу імперію . Стаття, передрукована білоруської пресою, тоді викликала роздратування і у російських шовіністів, і в білоруських реваншистів. Але за 25 років свого правління Олександру Лукашенко доведеться переконатися в точності мого прогнозу ", - упевнений Портников.

Він також вважає, що якщо білоруський президент спробує чинити опір знищенню своєї держави, Кремль буде готовий позбавити його фінансування. У той час, як саме за допомогою цих грошей Лукашенко намагався зберегти в рамках Білорусі сучасний і маленький Радянський Союз.

У той час, як саме за допомогою цих грошей Лукашенко намагався зберегти в рамках Білорусі сучасний і маленький Радянський Союз

Олександр Лукашенко і Володимир Путін

"І Москва була готова оплачувати цей огидний експеримент в обмін на розмови про братерство і власне військову присутність в Білорусі. Однак все зайшло надто далеко - і для Лукашенка, і для Путіна. Економічна ситуація Росії погіршується з кожним днем ​​і у Кремля більше немає зайвих грошей навіть для самого відданого союзника ", - пише публіцист, підкреслюючи: Лукашенко більше не потрібен" брат ", який не годує.

як повідомляв OBOZREVATEL , Раніше в Москві висунули ультиматум Мінську, зробивши гучну заяву про входження Білорусі до складу Росії . Лукашенко запанікував через те, що Білорусь "хочуть поділити на області і впихнути в Росію", і відзначився жорсткими заявами в бік Путіна .

напередодні Росія зірвала домовленості з Білоруссю по нафті , Відмовившись виплачувати Мінську компенсацію за проведення в РФ податкового маневру в нафтовій галузі. За словами Лукашенка, через це його країна втратить в найближчі роки близько 10,5 мільярда доларів.

Ти ще не підписаний на наш Telegram ? Швидко тисни!

Новости