Витяжка для кухні - види витяжок

листопад 13/11

Кухня - це найголовніша кімната в будинку, де часто збирається вся родина, влаштовуються посиденьки з друзями ну і, звичайно ж, створюються кулінарні шедеври. Для того, щоб на кухні було не тільки красиво, але і комфортно, необхідно правильно продумати організацію робочого простору. Крім кухонної мийки , Плити, холодильника, столу і стільців на кухні обов'язково повинна бути витяжка. Вона захистить від кіптяви підлогу, стіни і стеля, очистить повітря і створить сприятливий мікроклімат. Витяжка для кухні - це найнеобхідніший і значимий предмет інтер'єру.

Сьогодні на ринку побутової техніки представлений широкий асортимент кухонних витяжок різноманітного дизайну. Але при виборі такого потрібного атрибуту в першу чергу необхідно визначитися з типом конструкції, адже за цим критерієм витяжки розділяють на декілька видів. Всі вони досить функціональні і мають масу переваг. Але, розібравшись в особливостях кожного виду, ви зможете визначитися, яка витяжка для кухні підійде саме вам.

Такий вид кухонних витяжок виглядає дуже естетично, вони практично непомітні, тому користуються величезною популярністю. Є кілька зручних варіантів вбудованих витяжок.

Повновбудовувані витяжки для кухні - монтуються в підвісну шафу, а на очах залишається тільки нижня частина з панеллю приладів і гратами фільтра. Ця витяжка підійде для кухні з корпусних або вбудовується меблями.

листопад 13/11   Кухня - це найголовніша кімната в будинку, де часто збирається вся родина, влаштовуються посиденьки з друзями ну і, звичайно ж, створюються кулінарні шедеври

Повновбудовувані витяжки для кухні

Витяжка для кухні висувна - повністю прихована і висувається тільки під час роботи вручений поверхні . Такий модний варіант впишеться в будь-який інтер'єр, не порушуючи його стилістичних особливостей.

Витяжка для кухні висувна

Витяжка для кухні висувна

Витяжка для кухні висувна

Витяжка вбудовується телескопічна - допоможе заощадити місце на кухні і зробити простір більш ергономічним. Для того, щоб робота була більш ефективною, така витяжка оснащена висувним екраном, який допомагає впоратися з кіптявою і харчовими запахами.

Кухонна витяжка вбудована

Плоскі моделі витяжки дуже компактні, тому що не мають виходу у вентиляцію. Складаються вони з корпусу, фільтра і вентилятора, тому легко монтуються на стіну біля плити або на нижню площину шафи. Плоскі витяжки виглядають дуже стильно, а їх ціна більш ніж приваблива.

Плоскі витяжки для кухні

Плоскі витяжки для кухні

Плоскі витяжки для кухні

Плоскі витяжки для кухні

Плоска витяжка для кухні

Але є і незначні мінуси у такого роду обладнання. Плоскі підвісні витяжки шумно працюють і володіють невеликою потужністю.

Купольні витяжки відрізняються величезною різноманітністю дизайну. Вони є дуже стильним і, в той же час, функціональним доповненням інтер'єру кухні.

Завдяки розмірам і незвичайній формі, купольні витяжки мають велику потужність, тому підійдуть для просторої кухні в квартирі і навіть для літньої кухні на дачі.

Купольні витяжки для кухні

Купольні витяжки для кухні

Витяжки кухонні купольні

Купольні витяжки бувають різних форм, кольорів і розмірів, тому вам не складе труднощів вибрати ідеально підходящий варіант для своєї кухні. Матеріали для виготовлення купольної витяжки також дуже різноманітні. Наприклад, для сучасної кухні хай-тек підійде суцільнометалева витяжка зі скляною обробкою, а ось для інтер'єру кухні в стилі кантрі можна підібрати витяжку з дерев'яним декором.

Купольні витяжки кантрі

Ідеальним варіантом для кухні з островом стане острівна витяжка, яку можна встановити по центру кімнати. Моделі з такою конструкцією кріпляться до стелі над плитою. Вони можуть бути виконані в різних стилях, що дозволяє створити цілісний дизайн кухні з островом і зручне робоче місце для приготування ваших найулюбленіших страв.

Острівні витяжки для кухні

Острівні витяжки для кухні

Витяжка для острова

Витяжка для острова

Кухонні витяжки острівні

Т-образні моделі витяжок повністю відкриті і кріпляться до стіни або стелі. Тому вам не доведеться купувати нові меблі або робити кардинальну перестановку спеціально для того, щоб встановити витяжку.

Т-образні витяжки для кухні

Т-образні витяжки для кухні

Т-образні витяжки для кухні

Т-образні витяжки для кухні

Витяжка Т-подібна

Т-образні витяжки включають прямі різних розмірів і різного дизайну. Для виготовлення таких сучасних витяжок використовують різні матеріали: хромовані метали, нержавіючу сталь, скло.

При підборі витяжки для вашої кухні слід уважно вивчити всі особливості того чи іншого виду. Якщо ви зробите це перед покупкою, то заощадите час в пошуках підходящої моделі. Сподіваємося, тепер ви знаєте, як вибрати витяжку на кухню!


Новости