Витяжки для плити: як вибрати і яка краще | Витяжки для кухні класичні, прямокутні, скляні

  1. Як працюють витяжки
  2. Класифікація витяжок в залежності від способу розміщення
  3. Основні характеристики витяжок
  4. Витяжки Miele - бездоганна якість і довговічність

Для підтримки сприятливого мікроклімату на кухні природної вентиляції недостатньо. З цим завданням відмінно справляються сучасні витяжки для плити. Якщо ви хочете надовго зберегти чистоту стелі, стін і меблів, вам обов'язково треба купити витяжку для кухні . Дане обладнання призначене для поглинання частинок жиру, водяної пари і продуктів горіння і допомагає боротися з неприємними запахами, які незмінно супроводжують приготування їжі.

Як працюють витяжки

Всі витяжки можна класифікувати на 2 основні категорії відповідно до принципу очищення повітря в приміщенні:

1. Циркуляційні. В основі їх роботи лежить принцип циркуляції повітря. Поступаючи в пристрій, повітря проходить двоступеневу процедуру очищення спеціальними фільтрами і повертається всередину приміщення. В результаті такої очистки повітря не покидає меж квартири, тому робота витяжки не впливає на температурний режим в кухні. Підкуповує таке обладнання і простотою установки. Однак дані пристрої забезпечують близько 65-75% очищення повітря. Крім того, вони вимагають регулярної заміни або гігієнічної обробки фільтрів.

2. Проточні. У таких пристроях передбачено, як правило, тільки грубий фільтр, який захищає лопаті вентилятора від попадання жиру. Самі витяжки з'єднані з вентиляційною системою будинку металевим коробом або рукавом. В результаті їх роботи повітря всередині приміщення повністю замінюється. Це забезпечує його стовідсоткове очищення. Однак такі витяжки вимагають професійної установки.

Класифікація витяжок в залежності від способу розміщення

Відповідно до типу установки витяжки діляться на 3 категорії:

1. Вбудовувані. Встановлюються в підвісну кухонну меблі, розташовану над плитою. Таке рішення дозволяє замаскувати виводить вентиляційну трубу і зберегти стилістична єдність інтер'єру. Вбудовувані витяжки для кухні підрозділяються на 2 підвиди. Перший - повновбудовувані. Другий - з висувною панеллю. Подібна конструкція дозволяє оптимально використовувати корисний простір.

2. Настінні. Ключовим гідністю цієї категорії обладнання є простота монтажу. настінні витяжки - це найбільш популярний варіант, представлений на ринку.

3. Острівні. Ці моделі монтуються до стелі над зоною приготування їжі, розташованої в центрі приміщення. Таке обладнання виглядає дуже ефектно і додає кухні стильний вигляд. Однак дозволити собі купити острівну витяжку можна тільки при наявності достатньої площі. Такі витяжки відрізняються різноманітністю форм і дизайнерських рішень. Можна вибрати і традиційну прямокутну витяжку, і оригінальне обладнання, представлене у формі куба, купола і т.д.

Для підтримки сприятливого мікроклімату на кухні природної вентиляції недостатньо

Основні характеристики витяжок

1. Продуктивність. Цей показник характеризує, який обсяг повітря витяжка здатна відводити в одиницю часу. Необхідна продуктивність витяжки визначається розмірами кухні. Розрахувати її можна, помноживши об'єм приміщення на 10.

2. Рівень шуму. Продуктивність пристрою прямо пропорційна рівню шуму. В середньому цей показник становить 60-70 дБ в режимі максимальної потужності. Однак якісні витяжки відомих виробників оснащені двома вентиляторами і хорошими двигунами, що дозволяє мінімізувати вплив шуму.

3. Габарити. Бажано, щоб витяжка була трохи більше, ніж плита, або відповідала їй за розміром.

4. Система управління. Вона може бути кнопкової, сенсорної або електронною. Кожен споживач вибирає той тип управління функціями обладнання, який йому зручний. Однак витяжки з електронною системою зазвичай дорожче.

5. Функціональність. Класична витяжка для кухні оснащена декількома режимами швидкості і підсвічуванням. Більш просунуті моделі можуть містити в собі такі корисні опції, як автоматичне перемикання в турборежим при надмірному рівні забруднення, індикатор засмічення фільтрів, інтервальний режим роботи та інші доповнення. Однак чим більшим набором функцій відрізняється обладнання, тим вище його ціна.

6. Матеріали виготовлення. Сьогодні на ринку представлені металеві, комбіновані, скляні витяжки. Тип матеріалу визначає не тільки естетичні властивості, а й довговічність обладнання. Найдорожчі і надійні пристрої виготовлені з нержавіючої сталі, загартованого скла і сплавів алюмінію.

Витяжки Miele - бездоганна якість і довговічність

Німецькі витяжки Miele не потребують особливих рекомендацій. Покупці в усьому світі цінують їх за надійність, високу продуктивність і ергономічний стильний дизайн, що перетворює дані пристрої в ефектне доповнення кухонного простору.

Покупці в усьому світі цінують їх за надійність, високу продуктивність і ергономічний стильний дизайн, що перетворює дані пристрої в ефектне доповнення кухонного простору

В асортименті вентиляційного устаткування німецького бренду ви знайдете ідеальне рішення для будь-якої кухні - компанія Miele виробляє витяжки різних видів і конфігурацій.

Всі вироби торгової марки характеризуються низьким рівнем шуму, що досягається за рахунок вбудованих звукопоглинальних пакетів. Десятіслойние Жіроулавлівающие фільтри і система двостороннього всмоктування забезпечують високу якість очищення.

Компанія Miele є одним зі світових лідерів з виробництва побутової техніки. Вся її продукція піддається суворій перевірці на відповідність європейським стандартам якості. Купуючи витяжки Miele, ви робите вибір на користь довговічного, якісного і надійного устаткування.

У нашому каталозі представлено широкий асортимент товарів німецького виробника за привабливою ціною.

всі статті

Новости